کمال لشکري دبير حزب مردم‌سالاري استان گيلان :

حزب مردم‌سالاري در هيچ دوره‌اي عرصه سياست را رها نکرده است

تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۳
Share/Save/Bookmark
 
ابتدا يک تاريخچه‌اي از حزب مردم‌سالاري بفرماييد؟

همانطور که استحضار داريد دبيرکل حزب آقاي دکتر کواکبيان هستند. ايشان در سن جواني گروه خمينيون استان سمنان را بنا نهادند و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و تشکيل حزب جمهوري اسلامي بعنوان قائم مقام حزب در سمنان فعاليت داشتند و از همان دوران کار حزبي را شروع کردند. بعد از شروع جنگ تحميلي در جبهههاي حق عليه باطل حضور داشتند و به درجه جانبازي نائل گشتند. همچنين برادر و برادر همسر دکتر از جمله شهداي جنگ تحميلي هستند. در سال 78 حزبي به نام مدافعين پيام دوم خرداد تشکيل دادند و در همان سال ضمن اينکه مجوز روزنامه مردم‌سالاري را گرفتند از کميسيون ماده 10 احزاب وزارت کشور مجوز حزب گرفته و در اولين کنگره نام حزب را به مردم‌سالاري تغيير دادند.
حزب مردم‌سالاري يک حزب خط امامي است و خودشان همواره تاکيد بر حرکت در مسير انديشه‌هاي بنيانگذار انقلاب دارند. اعضاي شوراي مرکزي حزب مردم‌سالاري از نيروهاي باورمند به نظام و با سابقه کار تشکيلاتي و بعضا اساتيد دانشگاه، نمايندگان مجلس و جوانان فعال و تحصيلکرده مي‌باشند.
دکتر کواکبيان کتابي هم تحت عنوان 14 سال سياست صادقانه نوشته‌اند که در اين کتاب به انتشار فعاليت‌هاي حزب طي اين سالها پرداخته‌اند.
ايشان علاوه بر تدريس در دانشگاه علامه، دردوره هشتم مجلس نماينده مردم سمنان و در حال حاضرنماينده مردم تهران هستند.
در همه دوره‌هاي انتخابات مردم را تشويق به حضور در عرصه انتخابات کرده‌اند. مرامنامه حزب مردم‌سالاري تاکيد دارد که فعاليت‌ها در چارچوب و التزام به قانون اساسي و رعايت خطوط قرمز نظام باشد. حضرت امام فرمودند که احزاب در چارچوب قانون اساسي مي‌توانند آزادانه حرفشان را بزنند. مقام معظم رهبري هم فرمودند مطلقا با فعاليت احزاب مخالفت نداريم و اين در روند اجرائيات کشور هيچ مشکلي ايجاد نمي‌کند. حزب مردم‌سالاري در سراسر استان‌هاي کشور دفاتر استاني دارد و دفاتر استاني هم در همه شهرستان‌ها دفتر و شعبه دارند.
بنده از سال 76 رسما وارد فعاليت‌هاي سياسي شده ام.از آن زمان در احزاب مختلف فعاليت داشته‌ام و 4 سال هم هست که به عنوان دبير حزب مردم‌سالاري در استان گيلان در خدمت مردم هستم. حزب سالانه همايش‌هاي فصلي هم برگزار مي‌کند و اردوي تابستاني معمولا در مرداد ماه برگزار مي‌گردد که امسال در زنجان و يکسال هم در طاسکوه ماسال برگزار شد.ديدار با مراجع تقليد عظام و آيت الله‌هاشمي رفسنجاني هم هر ساله برگزار مي‌شود. کنگره ساليانه حزب يکي از بزرگترين کنگره‌هاي حزبي کشور است که در بهمن ماه برگزار مي‌شود. هر ساله همايش همزمان افطاري حزب مردم‌سالاري نيز برگزار مي‌شود که يک سال در جواب دلواپسان با شعار «دل آراميم» و يکسال با عنوان «حق الناس بودن راي مردم» براساس فرمايشات مقام معظم رهبري و امسال نيز «اشتغال و خروج از رکود اولويت مجلس دهم» برگزار شد. بنده 4 سال است در حزب مردم سالاري فعاليت دارم علاوه بر اين اينکه از وزارت کشور کميسيون ماده 10 احزاب مجوز داريم استانداري هم پروانه فعاليت براي ما صادر کرده است. در 16 شهرستان استان گيلان دبير داريم. علاوه بر دبيران شهرستاني، يک شوراي اجرايي استاني هم داريم که تصميمات طبق نظرات اين شورا انجام مي‌پذيرد.
تريبون مهمي هم به عنوان روزنامه مردم سالاري داريم ويژه نامه استاني اين روزنامه نيز به همت دبيران استاني و ارسال مطالب به دفتر مرکزي منتشر مي‌شود.
ديدارهايي که با مسئولين بلند پايه استان داريم در روزنامه منعکس مي‌شود. اين ديدارها با استاندار محترم، نماينده ولي فقيه در استان، معاون محترم و مدير کل سياسي استاندار و… به صورت دوره‌اي انجام مي‌شود. علاوه بر اينکه بنده دبير حزب مردم‌سالاري گيلان هستم عضو کميته سياسي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات نيز مي‌باشم.

در انتخابات رياست جمهوري دوره يازدهم موضع حزب مردم‌سالاري چه بود؟

ما در انتخابات سال 92 از اولين احزابي بوديم که از آقاي روحاني حمايت کرديم. روزنامه‌اي که در جشن پيروزي منتخب رياست جمهوري يازدهم در دست مردم گيلان و ساير استانها بود، عکس دکتر روحاني در روزنامه مردم‌سالاري بود.

فعاليت حزب در دولت گذشته به چه صورت بود؟

ما در دوره آقاي احمدي نژاد، هر چند مجوز وزارت کشور داشتيم اما در استان به ما چندان اجازه فعاليت نمي‌دادند. فعاليت‌هاي ما بسيار شفاف و آشکار است و به مسايلي که به صلاح کشور نباشد هرگز نخواهيم پرداخت.
البته ما در دولت قبل نيزفعاليت داشتيم، هرچند اين فعاليت‌ها به سختي انجام مي‌شد. ولي با آمدن دکتر روحاني فضا خيلي باز شد و مانع فعاليت احزاب نشدند. مسئولين استان براي آوردن سخنران و برگزاري همايش و... خيلي راحت با ما تعامل دارند. ولي در دولت قبل خيلي سخت مي‌گرفتند.

ميزان گرايش و تعامل مردم با احزاب را چطور ارزيابي مي‌کنيد؟

احزاب واسط مردم و دولت هستند.اگر بتوانيم فضاي مناسب دراختيار احزاب به جهت انجام همه کارکردهايش، قرار دهيم، مي‌توانيم يک رابطه دو سويه و تعاملي و تاثير گذار ميان مردم و احزاب ايجاد نماييم.
ما قبلا يک سايتي داشتيم به نام سايت حزب مردم سالاري که بيش از 400 نفر در استان عضو آن سايت شده بودند. البته در حال حاضر سايت جديد حزب،به نام حسنا طراحي شده است و در حال حاضر حدود 300 نفر عضوگيري از طريق اين سايت مجددا صورت گرفته است.
هر شخص که علاقه مند به عضويت در حزب باشد مي‌تواند با مراجعه به سايت حسنا و تکميل فرم عضو حزب مردم‌سالاري شود.ما در شهرستان‌ها هم عضوگيري مي‌کنيم. در پيگيري مشکلات مردم که در بروکراسي اداري به سختي انجام مي‌شود، نهايت تلاش خود را بکار مي‌گيريم تا با تعامل، بخشي از مشکلات مردم مرتفع شود.
هيچ دوره‌اي مسوولين استان با احزاب مثل دوره آقاي روحاني تعامل نداشته اند. واقعا درب اتاق آقاي استاندار، معاون سياسي و مدير کل سياسي به روي ما باز است و با ما تعامل خوبي دارند. اين تعامل نه فقط براي احزاب اصلاح‌طلب که براي اصولگرايان هم هست. البته در تلاش هستيم که خانه احزاب استاني را هم راه‌اندازي کنيم و اين کار با حضور احزاب اصلاح‌طلب واصولگرا خواهد بود.

موضع‌گيري دولت را در بحث فيش‌هاي حقوقي در مقايسه با عکس‌العمل دولت قبل درباره پرونده‌هاي فساد اقتصادي چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

ببينيد يکي از فرق‌هايي که بين دولت احمدي‌نژاد و روحاني هست اينکه احمدي‌نژاد وزرايش برايش خط قرمز بودند و اجازه پيگيري نمي‌داد. ولي روحاني مي‌گويد در پيگيري هر گونه سوء استفاده از بيت المال هيچ خط قرمزي ندارد. به عقيده من دررابطه با فيش‌هاي حقوقي، سرچشمه اينها از دولت احمدي‌نژاد بوده است اما حالا رسانه‌اي شده است. البته نبايد منکر اشتباهات و خطا‌هاي صورت گرفته در زمان حال بود. به هر حال آقاي روحاني مي‌گويند براي من اهميت ندارد چه کسي بوده است. به هيچ کس رحم نمي‌کنم و آن کسي که تخلف يا خيانت کرده بايد مجازات شود. من هم فکر مي‌کنم که بايد آقاي روحاني طوري رفتار کند که مردم بدبين نشوند. اين حقوق‌هاي نا متعارف فراگير نيست شايد 800 الي 900 نفر اين کار را کرده باشند. اين موضوع در دولت آقاي روحاني نمي‌تواند عامل اين شود که ما دزدي‌ها و اختلاس دوران دولت احمدي نژاد را فراموش کنيم و حقيقتا منشاء اينهمه بد اخلاقي و بي‌انضباطي مالي و فساد اقتصادي در کشور، آقاي احمدي نژاد و تيم ايشان بود که مدعي بودند پاکترين دولت را دارند. اينها مي‌خواهند دولت تدبير و اميد را متهم کنند. بله ديوان محاسبات، سازمان بازرسي و … مي‌توانستند جدي تر برخورد کنند.

همانطور که فرموديد شما جزو اولين احزابي بوديد که براي شکل گيري دولت تدبير و اميد فعاليت و حمايت داشتيد. ميزان تعامل و دخالت حزب مردم‌سالاري در تصميم‌گيري‌ها و تصميم سازي‌هاي دولت چقدر بوده است؟

ما از اولين احزابي بوديم که از دولت تدبير و اميد حمايت کرديم، اما در ساختار دولت چندان توجهي به حزب مردم‌سالاري نشد البته ما هيچگاه سهم خواهي هم نکرديم. البته آقاي استاندار با ما تعامل خوبي دارند. آقاي استاندار گفتند يک کارگروه تشکيل بشود که اين احزاب و تشکل‌ها نظراتشان را بصورت مکتوب ارائه بدهند که ما هم اين کار را انجام داديم.
کد مطلب: 220