ایرج رضایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک:

یک‌درصد از بودجه‌شهرداری به کرونا اختصاص یابد

فرمانداری و استانداری از مدیران خاطی که با شورای شهر تعامل ندارند، توضیح بخواهند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۲
Share/Save/Bookmark
 
​ایرج رضایی، دبیر شورای اسلامی شهر اراک در ابتدای جلسه صحن علنی این شورا ضمن محکوم کردن ترور دانشمند هسته ای کشور، شهادت دکتر فخری زاده را به جامعه دانشگاهی تسلیت گفت و اظهار کرد: اشخاصی که نمی توانند اندیشه انسانی را تحمل کنند به ناچار دست به ترور ودست به اسلحه می برند زیرا کاری جز اعمال خشونت نمی توانند انجام دهند. ترور به هرشکل باشد چه فیزیکی چه شخصیتی و..‌. محکوم می باشد و از اعمال حیوانی است.
وی در ادامه گفت: متاسفانه سایه شوم ویروس کرونا بیش ازده ماه است که زندگی مردم را تیره کرده و خسارات فراوانی را به جامعه شهروندی و کشور وارد نموده است لذا باتوجه به این موضوع؛ تقاضا دارم که با وزارت کشور مکاتبه شود تا یک درصد از بودجه شهرداری ها در کل کشور به مبارزه با ویروس کرونا و همچنین جبران خسارت های ناشی از آن اختصاص یابد به طوری که با در نظر گرفتن ردیف بودجه ای مناسب در این باره، شاهد بهبود عملکردها در مبارزه شهرداری ها با بیماری منحوس کرونا باشیم.

رضایی افزود: بنابر دستور و قوانین فرا دستی و بخشنامه های وزارت کشور که تکلیف بود سند بیست ساله توسعه شهرها تهیه شود، خوشبختانه امروز این سند برای شهر اراک تهیه شده و به تایید شورای شهر، کمیته محترم تطبیق و استانداری محترم نیز رسیده است از همین رو از ریاست محترم شورا و همچنین شهردار اراک می خواهم تا با پیگیری امور هر چه سریع تر تاییدیه این سند راهبردی را از وزارت کشور دریافت کنند و در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری بر این مدار حرکت شود و برش های یکساله از ۵ سال اول آن برنامه ریزی گردد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اراک در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص عدم تعامل برخی شرکتها برای بهره برداری مناسب از پیاده راه تازه احداث امیر کبیر، گفت: شورای شهر باید هر مدیری که با شورای شهر و شهرداری تعامل ندارد را به مراجع ذیصلاح معرفی نماید تا فرمانداری با احضار مدیر خاطی از ایشان توضیح بخواهد و نتیجه را به نمایندگان مردم در پارلمان شهری اعلام نماید. حال اگر فرمانداری نتواند چنین مسائلی را حل کند در مرحله بعدی باید از معاونت عمرانی استانداری تقاضای رسیدگی به این امر را داشته باشیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه درحال حاضر بهره برداری از پیاده راه امیر کبیر به علت عدم همکاری مجموعه مدیریت شهری به ویژه در جا به جایی تیرهای چراغ برق واقع شده در این پیاده راه به تعویق افتاده و بحث های متفرقه بسیاری را ایجاد کرده است و افتتاح آن به دلایل دیگری به تعویق افتاده، بنابراین تقاضا دارم تا بحث های حاشیه ای کنار گذاشته شود و این پیاده راه هر چه سریع تر به بهره برداری برسد تا حلاوت این بهره برداری کام شهروندان را شیرین کند.

رضایی با اشاره به مبحث ممیزی املاک درون شهری اراک، خاطر نشان کرد: بحث شناسنامه دار شدن املاک شهرداری و صدور سند برای املاک قولنامه ای شهر اراک سال ها است که بی نتیجه مانده و امروز می طلبد که شهرداری با جدیت تمام پیگیری های لازم را در این خصوص انجام دهد. از سوی دیگر نیز نمایندگان اراک در مجلس شورای اسلامی میتوانند یاری رسان مدیریت شهری در خصوص صدور سند و کمک یار این مساله حیاتی باشند زیرا اگر صدور سند انجام شود، توسعه شهرسازی اراک رشد قابل توجهی خواهد داشت ونتیجه اصلی آن رضایت شهروندان خواهد بود.

دبیر شورای اسلامی شهر اراک موضوع اصلاح هندسی معابر شهر و پیاده رو سازی را باتوجه به طرح جامع کاهش آلودگی هوا، الزامی دانست و گفت: اصلاح هندسی معابر و میدان های سطح شهر اراک در کاهش آلودگی هوا بسیار تاثیر گذار خواهد بود و اگر زمانی شورای شهر بخواهد مابقی نهادها و سازمان ها را در خصوص وجود آلودگی مورد سوال قرار دهد، ابتدا شهرداری باید پیش قدم شود و وظیفه خود را به درستی انجام دهد. از سوی دیگر نیز متاسفانه بجز در برخی خیابان های اصلی، مابقی خیابان ها فاقد پیاده رو مناسب هستند لذا از شهردار محترم می خواهم تا برنامه ای دقیق و قابل اجرا را برای ساماندهی پیاده روهای اراک تهیه و اجرا کند.

رضایی در پایان افزود: باتوجه به نزدیک شدن به فصل کاشت درختان، پیشنهاد میکنم تا طرح واکاری درختان در خیابان های اصلی و حتی جا به جایی آن ها نیز توسط شهرداری مورد اجرا قرار گیرد. از سویی دیگر شهرداری میتواند فضای سبز اطراف کمربندی اراک را با کمترین هزینه به پارک تبدیل نماید و باید نسبت به این امر نیز توجه داشته باشد.
کد مطلب: 641