سرمقالهٔ روزنامهٔ پیام استان سمنان

فقرزدايي و نشاط اجتماعي جشن واقعي ملت

ابوالقاسم کواکبيان

پیام استان سمنان , 29 شهريور 1399 ساعت 22:31


هفته قبل رئيس‌جمهور محترم پيروزی ملت ايران در روزهای شنبه و يکشنب هفته جاري را پيشاپيش تبريک گفتند. به ‌يقين جناب آقاي دکتر روحاني به‌خوبي به اين امر واقف هستند که بايد به کساني تبريک گفت که صاحب موفقيت شده و مشکلات را پشت‌سر گذاشته باشند و در کنار فائق‌آمدن بر گرفتاري‌ها و مشکلات، به شادي و نشاط زائدالوصف دست پيدا کرده باشند؛ اما آيا واقعاً بايد تبريک گفت به مردمي که اقشار متوسط محسوب شده و کارگر و کارمند عادي بودند و چند سال قبل با حداقل درآمد مي‌توانستند با حقوق يک‌ماهة خود يک سکة بهار آزادي بخرند؟ البته همان زمان هم با سيلي صورت خود را سرخ نگه مي‌داشتند و اکنون با پنج ماه حقوق خود هم توان خريد آن يک سکه را ندارند؛ مردمي که با يک سال قناعت و پس‌انداز مي‌توانستند يک اتومبيل پرايد بخرند ولي اکنون قادر نيستند همان پرايد درپيتي را با چندين سال کار شبانه‌روزي تهيه کنند! آيا به مردمي که به جاي گوشت از تخم مرغ استفاده مي‌کردند و حالا در فاصله کوتاهي قيمت تخم مرغ دوبرابر شده است و اکثر کالاها چون لوازم خانگي و آهن‌آلات بر مبناي دلار بيست و هفت هزار توماني محاسبه مي‌شود، بايد تبريک گفت؟

آيا مسئولان محترم کشورمان در همة سطوح، آگاهي دارند که شور و نشاط و شادي جاي خود را به افسردگي، بي‌حوصلگي و غم و اندوه داده؟ بديهي است توليد غم و غصه بسيار آسان‌تر از توليد شادي است و آيا آنان واقف هستند که ما ملتي افسرده هستيم؟

از طرفي چه جاي تبريک دارد که برخي سران خائن کشورهاي همساية عربي ما که هم‌نژاد و هم‌زبان و حتي هم‌مذهب مردم فلسطين هستند، در دام جنايتکاري چون ترامپ افتاده‌اند و با نتانياهو دست صلح و دوستي مي‌دهند تا از آمريکا هواپيماهاي جنگي فوق‌پيشرفتة اف35 بخرند؟!

آيا ديپلماسي ما آن‌چنان فعال بوده که اين کشورهاي کوچک و جزيره‌اي که روزگاري در مالکيت ايران بوده‌اند، دست دوستي به‌سوي ايران دراز کنند؟ بديهي است مشکلات مردم ايران به گراني و مشکلات معيشتي و حتي دوستي با کشورهاي عربي منحصر نمي‌شود؛ مردم ما ماه‌هاست که با ساية شوم و منحوس بيماري کرونا دست و پنجه نرم مي‌کنند و دست‌اندرکاران، در روزهاي اخير، از بيداد موج سوم اين بيماري به‌فرياد آمده‌اند و آمارها رو به تصاعد است.

از طرفي طبق گفتة روان‌شناسان، درصد زيادي از خانواده‌هاي ايراني به بيماري‌هاي رواني دچار هستند و اين بيماري‌ها از بيماري‌هاي جسماني پيشي گرفته‌اند. همة علماي جسم و روان اذعان مي‌دارند مقدمة اختلالات و بيماري‌هاي جسمي، اختلالات رواني است. در همين زمينه، مدتي است شادي و نشاط و شور زندگي از ميان مردم به‌ويژه جوانان رخت بسته است.

در استان خودمان در اکثر شهرها به‌بهانة کرونا، تقريباً هيچ جايي براي تفريح وجود ندارد. اکثر ورزشگاه‌ها و باشگاه‌هاي خصوصي ورزشي، يا تعطيل هستند يا رونقي ندارند. امکان استفاده از سينماها، مراکز تئاتر، فرهنگ‌سراها و ديگر مراکزي که جوانان بتوانند در آنجا اوقات خوشي را سپري کنند نيز در اين زمان وجود ندارد. صداوسيماي ما هم که ماتمکده‌اي بيش نيست؛ آدم سالم هم اگر چند تا از سريال‌هاي تلويزيوني آن را تماشا کند، به‌طور قطع افسرده و رواني مي‌شود. جالب است که در اين اوضاع و احوال، مجلس ما در فکر محدودکردن فضاي مجازي است! شايد دراين‌ميان، برخي استدلال کنند و معايبي براي محيط‌هاي مجازي برشمارند که البته اين طرز فکر هم جاي تبريک ندارد؛ چون اکثر آناني که از فضاي مجازي بد مي‌گويند، شناخت درستي از آن ندارند.

جان کلام اينکه آن روزي بايد به‌هم تبريک بگوييم که در کشورمان هيچ مردي شرمندة زن و بچة خود نباشد، هيچ جواني پس از ازدواج، براي اجاره‌خانه مستأصل نباشد و پدر بازنشستة او مجبور نشود مخارج او را هم تأمين کند.

ما آن روزي بايد به‌هم تبريک بگوييم که جواناني پويا، شاداب و سرزنده داشته باشيم؛ نه تعداد پرشماري جوان معتاد و بي‌انگيزه! بديهي است وجود حتي يک جوان معتاد هم وصلة ناجوري براي هر جامعه‌اي است و اين ميسر نمي‌شود مگر اينکه گردانندگان صداوسيماي ما خود، جوان بوده و با برنامه‌هاي شاد و متنوع، شور و نشاط را به جامعه ارزاني کنند و مراکز فرهنگي و ورزشي ما کاري کنند تا جواناني هنرمند، قهرمان و سرزنده پرورش دهند.

از سوي ديگر مردان اقتصادي ما خود، زندگي عادي داشته باشند تا بتوانند فقر و مسکنت را درک کرده و آن را از بين ببرند. آنگاه، همه به‌هم تبريک گفته و مي‌توانيم ادعا کنيم استکبار جهاني را شکست داده‌ايم.


کد مطلب: 606

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/note/606/فقرزدايي-نشاط-اجتماعي-جشن-واقعي-ملت

حسنا
  https://www.hosnanews.ir