دکتر کواکبيان در مراسم 13 آبان، روز ملي مبارزه با استکبار جهاني در دانشگاه آزاد واحد پرند تشريح کرد؛

اصول اساسي «سياست مقاومتي»

تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۱۴
Share/Save/Bookmark
 
پرند امسال به همت انجمن اسلامي‌شاهد يک مهمان ويژه بود. مهماني که همه مناظره پر صلابتش را در سال 88 به خاطر داريم. اين مهمان کسي نبود جز دکتر مصطفي کواکبيان نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي‌و دبير کل حزب مردم‌سالاري.
۱۳ آبان امسال، براي دانشگاه آزاد اسلامي‌واحد پرند متفاوت‌تر از سالهاي ديگر بود. سالهاي گذشته خيلي مراسم‌هاي ويژه و خاصي تدارک ديده نمي‌شد. اما امسال متفاوت بود. پرند امسال به همت انجمن اسلامي‌شاهد يک مهمان ويژه بود. مهماني که همه مناظره پر صلابتش را در سال ۸۸ به خاطر داريم. اين مهمان کسي نبود جز دکتر مصطفي کواکبيان نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي‌و دبير کل حزب مردم‌سالاري.
دکتر کواکبيان از همان روزهاي اول هماهنگي براي حضور در دانشگاه پرند نشان داد که فردي است حرفه‌اي و دلسوز دانشگاه و دانشجو. بر‌خلاف مهمان‌هاي گذشته که به پرند آمده بودند انتظاري از دانشگاه نداشت. حتي زماني که مي‌خواستيم برايش وسيله اياب و ذهاب فراهم کنيم مخالفت کرد.حتي زماني که فردي ناشناس از طرف دانشگاه پرند با وي تماس گرفته بود و به دروغ گفته بود که سخنراني اش کنسل شده با پيگيري‌هايش نشان داد که با اين بازي‌ها آشنا است و به اين راحتي‌ها گول نمي‌خورد. در روز و ساعت وعده داده شده هم بدون تاخير به دانشگاه آمد و روز خاطره‌انگيزي را براي دانشجويان علاقمند رقم زد. حال در ادامه به مروري کوتاه از صحبت‌هاي رد و بدل شده در مراسم خواهيم پرداخت.

شعر‌خواني پر‌شور
در ابتداي مراسم، يکي از دانشجويان واحد شروع به شعر خواني کرد که با استقبال دانشجويان و دکتر کواکبيان همراه شد. به قدري شعر انتقادي و پر‌شور بود که با تشويق چندين باره دانشجويان همراه شد.

روز جهاني استکبار!
در ابتداي مراسم بود که مجري به اشتباه ۱۳ آبان را، روز جهاني استکبار قلمداد کرد که کواکبيان پس از آمدن بر روي سن با لحني شوخ‌طبعانه گفت که امروز روز جهاني مبارزه با استکبار است و نه روز جهاني استکبار. سپس خاطره‌اي را بيان کرد که خنده حضار را به همراه داشت. وي گفت که دوستي داشت که در جمعي با خوشحالي گفت که رئيس اداره منکرات شده است! و کواکبيان به وي با طعنه مي‌گويد که اداره مبارزه با منکرات البته !
دبيرکل حزب مردم‌سالاري با بيان اينکه اگر ما به تعبير رهبر معظم انقلاب بايد با «اقتصاد مقاومتي» بويژه بعد از تاييد برجام کشورمان را بسازيم بايد حتما در عرصه روابط بين‌الملل و سياست خارجي نيز با «سياست مقاومتي» به پيش برويم گفت: تبيين اصول اساسي اين موضوع يک اصل ضروري است. دکتر کواکبيان آنگاه به تشريح اصول پنجگانه «سياست مقاومتي» پرداخت و گفت: در اين فرصت کوتاه فقط به پنج اصل مي‌پردازم:

اصل اول: مبارزه همه جانبه با استکبار جهاني
با نفوذ استکبار در عرصه‌هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي البته همانگونه که امام خميني(ره) در سال ۴۳ در مبارزه با کاپيتولاسيون فرمودند براي ما آمريکا و شوروي فرقي ندارد آمريکا از انگليس بدتر، شوروي از هر دو بدتر لکن امروز سر و کار ما با آمريکاست. لذا مظاهر استکباري مربوط به هر کشوري باشد بايد با آن مقابله کنيم و امروز هم به همين دليل با آمريکا مخالفيم.

اصل دوم: ديپلماسي فعال و همه‌جانبه
شکي نيست ما با صرفا اقتدار و مبارزه‌جويي بدون بکارگيري ديپلماسي فعال و همه‌جانبه راه به جايي نخواهيم برد. ما حتي اگر بخواهيم در سوريه در عراق در يمن در لبنان در افغانستان با داعش جنايتکار و حاميان منطقه‌اي و جهاني آن مبارزه کنيم حتما بايد مبحث ديپلماسي را فراموش نکنيم.
دکتر کواکبيان در اين قسمت با خاطره‌اي از امام خميني(ره) که به همان تعبير زيباي «راه قدس از کربلا مي‌گذرد» بر ضرورت حفظ منافع ملي ايران از طريق ديپلماسي تاکيد کرد.

اصل سوم: انسجام داخلي و اجماع بر منافع ملي
بدون ترديد ما اگر عالي‌ترين وسايل دفاعي و نظامي را هم داشته باشيم اگر قدرت قوي ديپلماسي را هم به رخ دشمنان بکشانيم اما نتوانيم در داخل با يکديگر منسجم‌ و متحد بر سر منافع ملي ايستادگي و اجماع داشته باشيم نمي‌توانيم به اصول «سياست مقاومتي» به صورت جامع دسترسي پيدا کنيم.
مديرمسوول روزنامه «مردم‌سالاري» با انتقاد از کساني که حتي پس از تاييد برجام از سوي رهبر معظم انقلاب همچنان به دلواپسي خودشان ادامه مي‌دهند گفت: هيچکس مخالف انتقاد نيست اما آيا اهانت‌ و اتهام به قرارداد ترکمنچاي و بحث تهديد به سيمان‌کاري و امثال آن هم جنبه انتقاد دارد.

اصل چهارم: اتحاد دولت‌ها و ملت‌ها براي ضديت با ظلم
عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به خاطرات نحوه برخورد نامناسب در دولت دهم با کشورهاي دنيا گفت: ما مي‌توانيم بدون هيچگونه تنش و صرفا با ديپلماسي قوي نه تنها با کشورهاي اسلامي بلکه با کشورهاي غيرمتعهد و حتي کشورهاي مسيحي مخالف با استکبار هم براي اين «سياست مقاومتي» يار بگيريم.

اصل پنجم: برنامه‌ريزي براي نحوه تعامل با آمريکا
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس هشتم با اشاره به تبيين راهبرد نحوه برخورد با آمريکا گفت: متاسفانه علي‌رغم اينکه ۳۷ سال از پيروزي انقلاب مي‌گذرد و علي‌رغم آنکه ما با آمريکا در مورد سوريه، عراق، افغانستان و موضوع هسته‌اي چندين بار مذاکره داشته‌ايم ولي دستگاه ديپلماسي ما هنوز نتوانسته راهبرد جدي را براي رابطه ايران و آمريکا برنامه‌ريزي کند.

چهار نوع رابطه با آمريکا
دکتر کواکبيان در مورد برقراري ارتباط با آمريکا گفت: ما چهار نوع نظريه در مورد رابطه با آمريکا مي‌توانيم تصور کنيم. عده‌اي که به هيچ وجه رابطه با آمريکا را قبول ندارند و مي‌گويند تا چندين نسل رابطه نمي‌خواهيم اساسا بگذاريد آقا امام زمان(عج) ظهور کند دسته ديگري هم بلاشرط رابطه را مي‌خواهند ولو آنکه همانند زمان رژيم ستم‌شاهي ما زير بار سلطه آمريکايي‌ها باشيم. عده‌اي هم مي‌گويند که تنها رابطه‌مان بايستي در مورد مسئله هسته‌اي باشد و وارد مسائل ديگري با آمريکا نشويم که اين باور دولت يازدهم است و البته مي‌گويند در آينده ممکن است رابطه با ‌آمريکا برقرار شود. عده‌اي هم قائل بر اين هستند که بايد رابطه با آمريکا را براساس مصالح ويژه و با برنامه‌ريزي براساس عزت و مصلحت و حکمت برقرار کرد که ممکن است هم‌اکنون شرايط آن وجود نداشته باشد.

دانشجو و مطالبه‌گري
وي با بيان اينکه دانشجو بايد در کنار درس خواندن و علم‌آموزي به مسائل پيرامون اطرافش نيز اشراف داشته باشد گفت: زشت است دانشجويي بگويد که فعلا تنها مي‌خواهم درس بخوانم و به طور مثال با توجه به نزديک بودن انتخابات اگر خانواده‌اش از وي در مورد کانديداها سوال بپرسد و وي بگويد که من اطلاعي ندارم و فعلا تنها سرم در جزوه‌هائم است! اين براي دانشجو عيب است.

رسانه آزاد و خصوصي
وي با اشاره به اينکه در زمان انتخابات ۹۲ که يکي از شعار‌هايش ايجاد راديو و تلويزيون خصوصي بود، گفت: مناسب کشور نيست که کشورهاي همسايه که به مراتب از ايران عقب هستند داراي شبکه‌هاي خصوصي باشند ولي ما فاقد اين چنين رسانه‌هايي باشيم.

توهم توطئه و امنيتي بودن فضا
در سوالي يکي از دانشجويان که فضاي دانشگاه را امنيتي خواند، بيان کرد که اين تفکرات را از خود دور کنيد و در چارچوب‌هاي تعيين شده به فعاليت‌تان ادامه دهيد و مطمئن باشيد که کسي کارتان نخواهد داشت. وي افزود همين توهم توطئه باعث مي‌شود که انرژي و نشاطتان از بين برود که البته با واکنش‌هايي از سوي برخي دانشجويان همراه شد.

جو سال ۵۸ و تسخير سفارت
وي در مورد چرايي حمله به سفارت با بيان اينکه اگر شما هم در آن سال و جو قرار داشتيد دست به چنين کاري مي‌زديد، زيرا شرايط و جو آن زمان چنين اقدامي ‌را مي‌طلبيد، گفت تصور کنيد که يکسال از انقلاب نگذشته که با عدم پاسخ آمريکا به تحويل شاه، جوانان و مردم ديگر طاقت تحمل زورگويي و حضور آمريکا در کشور را نداشتند.البته اين را هم بگويم اگر مساله تسخير لانه جاسوسي نبود، آمريکا با بهانه‌هاي ديگري موضوع بلوکه کردن اموال ايران را مطرح مي‌کرد.

پايان مراسم و عکس سلفي
هرچه به پايان مراسم نزديک‌تر مي‌شديم، تعداد سوالات نيز افزايش پيدا مي‌کرد. زماني که پايان برنامه اعلام شد دکتر کواکبيان با بيان اينکه به سوال‌هاي باقي مانده در بيرون از سالن پاسخ خواهد داد، نشان داد که فردي متعهد است. وي که با درخواست‌هاي متعدد دانشجويان به انداختن عکس يادگاري مواجه شد، با تمامي‌آنها عکس يادگاري انداخته و با رويي باز با دانشجويان به صحبت مي‌پرداخت. در پايان هم به خواست خود در بين دانشجويان نشست و با دانشجويان ناهار را صرف کرد.
 
کد مطلب: 104