در تجمع گسترده فعالان سياسي و دبيران کل احزاب در چهاردهمين کنگره حزب مردم‌سالاري تاکيد شد؛

مشـارکت حداکثـري مـردم، ضامـن پيـروزي اصلاح‌طلبـان

9 بهمن 1394 ساعت 23:43

پنجشنبه گذشته، چهاردهمين کنگره حزب مردم‌سالاري با شعار «مجلس پاک، ضد فساد و در راس امور، لازمه اقتصاد کارآمد و ايران سرآمد» با حضور گسترده شخصيت‌هاي سياسي و دبيران کل‌ احزاب اصلاح‌طلب، صاحبان رسانه، اعضاي شوراي مرکزي و منتخبان حزب مردم‌سالاري در سراسر کشور در تالار آدينه تهران برگزار شد.


در افتتاحيه اين نشست شخصيت‌هايي از قبيل محمدرضا عارف رئيس شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان، حجت‌الاسلام والمسلمين منتجب‌نيا قائم‌مقام دبيرکل حزب اعتماد ملي، سهيلا جلودارزاده نماينده اسبق مجلس شوراي اسلامي، احمد حکيمي‌پور دبيرکل حزب اراده ملت، عليرضا محجوب دبيرکل خانه کارگر، اشرف بروجردي از فعالان سياسي زن اصلاح‌طلب و علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي‌و مصطفي کواکبيان دبيرکل حزب مردم‌سالاري به سخنراني و ارائه ديدگاه‌هاي خود پيرامون انتخابات پيش روي مجلس شوراي اسلامي‌پرداختند.

شايان ذکر است در ابتداي مراسم و پس از تلاوت قرآن کريم و پخش سرود جمهوري اسلامي‌هيات رئيسه کنگره در جايگاه خود مستقر شد و حجت‌الاسلام حسين قيومي‌به عنوان رئيس و آرش حبيبي به عنوان نائب‌رئيس و آقايان اقبال محمدي و محمد قيومي‌و محبوبه يزدي‌فر نيز به عنوان عضو هيات رئيسه در جايگاه هيات رئيسه مستقر شدند و با خير مقدم و خوشامدگويي رئيس کنگره مراسم آغاز شد.

اين کنگره بعدازظهر نيز با معرفي و بررسي کانديداهاي حزب مردم‌سالاري در سراسر کشور براساس اولويت‌هاي سه‌گانه مشخص شده ادامه يافت و اعضاي اين حزب نقطه‌نظرات خود را در اين باره ارائه دادند و نهايتا رئوس قطعنامه نيز به تصويب اعضاي کنگره رسيد.

ميرزابابا مطهري‌نژاد:
استواري يک نظام سياسي مستلزم توانايي احزاب سياسي


در ابتداي مراسم ميرزا بابا مطهري‌نژاد رئيس ستاد اجرايي چهاردهمين کنگره حزب مردم‌سالاري گزارشي به شرح زير ارائه داد:
با عرض سلام و ادب محضر شما گراميان،
يک کلبه خراب و کمي‌پنجره
يک ذره آفتاب و کمي‌پنجره
اي کاش جاي اين همه ديوار و سنگ
آيينه بود و آب و کمي‌پنجره
بويي ز نان و گل به همه مي‌رسيد
با برگي از کتاب و کمي‌پنجره
سي و هفتمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي‌، بر همگان مبارک باد‌.

حضور مهمانان عزيز نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي، دبيران کل احزاب قانوني، اعضاي محترم حزب را در چهاردهمين کنگره حزب مردم‌سالاري ‌گرامي ‌داشته و خير مقدم عرض مي‌کنم‌.
عيني ترين و کاربردي ترين تعريف سياست، کسب قدرت، حفظ قدرت و چگونگي توزيع قدرت بين مردم است. اگر اصلاح‌طلبان در دل مردم جاي دارند، که دارند، به واسطه رويه و روش‌هاي معقول و تعريف شده‌اي است که براي کسب قدرت، حفظ قدرت ‌و‌ توزيع قدرت بين مردم دارند،‌ مردم اصلاح‌طلبان را آزموده‌اند که کسب قدرت از طريق صندوق راي، حفظ قدرت از طريق توسعه مدني، مشارکت مردم ‌و ‌توزيع قدرت از طريق نهاد‌سازي ‌و تفويض اختيار ‌به نهاد‌هاي مدني را باور دارند‌ و توسل به قدرت‌هاي ‌نظامي‌‌ و قدرت‌هاي اقتصادي‌ براي کسب قدرت را نه باور دارند و نه مشروع مي‌دانند‌. با چنين ميزاني‌ اعتقاد دارند که استواري يک نظام سياسي در يک جامعه به توانايي احزاب سياسي آن جامعه بستگي دارد و يک حزب در صورتي توانمند است که از پشتيباني نهادمند مردم برخوردار باشد‌. توانمندي نهادمند، يک باره بوجود نمي‌آيد، بايد به صحنه آمد و ايستاد و اجتماع سياسي بوجود آورد‌.

حزب مردم‌سالاري‌ افتخار دارد به اطلاع شما عزيزان ‌و ملت بزرگ ايران برساند که در راستاي ‌توانمندي مدني، کنگره‌هاي ‌سالانه خود را با شکوه و اقتدار برگزار نموده است و اينک‌ در آستانه انتخابات دهمين دور مجلس شوراي اسلامي‌ و پنجمين انتخابات خبرگان، چهاردهمين کنگره اين حزب را با‌شکوه‌تر از هميشه برگزار مي‌کند ‌تا نشان دهد که، معيار‌هاي نهادمندي سياسي را تا حد امکان رعايت مي‌کند.
بعد از اين مقدمه، گزارشي از چگونگي شکل‌گيري چهاردهمين کنگره حزب مردم‌سالاري را به استحضار مي‌رسانم:در اردوي تابستاني حزب مردم‌سالاري، در گرگان که با حضور دبير کل محترم و اعضاي شوراي مرکزي، دفتر سياسي، دبيران شعب استاني و مسئولين کميته‌ها و شاخه‌هاي اين حزب را برگزار شد، از جمله مصوبات مهم اين اردو اين بود که کنگره چهاردهم حزب در دهه اول بهمن ماه برگزار شود‌. بعد از اين تصميم در جلسات کميته سياسي موضوع بررسي و نتيجه بررسي‌ها به شوراي مرکزي حزب گزارش شد‌.
ستاد اجرايي و کميته‌ها و واحد‌هاي وابسته به آن از مهر 1394 فعاليت جدي خود را آغاز و باتلاش واحدهاي اجرايي برنامه امروز را تدارک کرد‌.

شعار کنگره چهاردهم حزب مردم‌سالاري، با توجه به در پيش روي بودن 2 انتخابات مهم، بر اساس مصوبات کميته سياسي و تصويب شوراي مرکزي‌:

«مجلس پاک، ضد فساد و در رأس امور - لازمه اقتصاد کار آمد و ايران سر‌آمد» تعيين شد.

کميته‌ها و واحد‌هاي ستاد اجرايي کنگره چهاردهم عبارتند از:
- کميته پشتيباني و تدارکات با مسووليت جناب‌ آقاي محمد رضا حقي
- کميته تشريفات با مسووليت جناب آقاي امير پويان رفيعي‌شاد
- واحد هماهنگي اداري با مسووليت جناب آقاي سيد‌مجيد حسيني
- واحد اطلاع رساني با مسووليت سرکار خانم فهيمه جهازيان
- مسئول دبير‌خانه کنگره سرکار خانم اسلامي‌
- واحد امور استان‌ها با مسووليت جناب آقاي دکتر رضا شمسي‌پور
- واحد ارتباطات اداري با مسووليت جناب آقاي حسين ‌يزدي
- واحد سمعي و بصري با مسووليت جناب آقاي وحيد حقي
- واحد انتظامات با مسووليت جناب آقاي ‌ قبادي
- واحد تبليغات با مسووليت جناب آقاي محمد‌رضا کواکبيان

وظيفه خود مي‌دانم از مسئولين محترم کميته‌ها و واحد‌هاي فوق‌الذکر و همکارانشان و دبيران محترم حزبي در استان‌ها و شهرستانها و کميته‌هاي حزب و اعضاي شوراي مرکزي و بويژه از دبير کل محترم سپاسگزاري نموده و به استحضار برسانم که اين کنگره بعد از مراسم افتتاحيه با سه دستور کار اصلي ادامه خواهد يافت:

- گزارش کميته سياسي و دبيران استانها از روند انتخابات مجلس دهم و انتخابات خبرگان پنجم در کشور
- بحث و بررسي و اتخاذ تصميم در مورد چگونگي حضور حزب در انتخابات مجلس دهم
- تريبون آزاد – استماع نظرات اعضا
- طرح و تصميم گيري مواردي از مصوبات شوراي مرکزي که نياز به تصويب کنگره دارد.
- جمع‌بندي و قطعنامه
با تشکر مجدد از حضور سبز شما گراميان و با آرزوي تحقق مردم‌سالاري پايدار و تداوم با شکوه راه امام (ره‌) شما را به خداوند منان مي‌سپارم.

محمدرضا عارف:
اولويت جريان اصلاحات رعايت مصالح ملي است


جريان اصلاحات نشان داد که در سختي‌ها و مشکلات مصالح ملي را در اولويت قرار مي‌دهد که اين را مي‌توان از سکوت‌ها و حرف زدن و يا نزدن‌ها به خوبي مشاهده کرد، کما اين‌که اگر مي‌خواستيد براساس منافع جناحي و بخشي رفتار کنيد شايد بايد در برخي از موارد رفتار ديگري از خود نشان مي‌داديم، حال اين‌که اصل براي ما ترجيح منافع ملي بر منافع جناحي است.
رئيس شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان با تاکيد بر لزوم حضور حداکثري اصلاح‌طلبان در انتخابات تصريح کرد: اميدواريم 16 بهمن اخبار خوشحال کننده‌اي از حضور کانديداهاي ارزشمنداصلاح‌طلبان بشنويم و تلاش مي‌کنيم تا 18 بهمن ليست نهايي را ارائه کنيم.
عارف در خصوص آخرين نتايج معرفي نامزدهاي نهايي اصلاح‌طلبان اظهار کرد: تقريبا تمام دوستان در شورايعالي و افراد موثر به طور جدي پيگيري مي‌کنند تا کانديداها برگردند. در اين راه شورايعالي وظيفه خود مي‌داند که در فضاي صميمي‌و با تعامل و رايزني کار را به پيش ببرد چون معتقديم مي‌توانيم در درون خانواده حاکميت و بر‌اساس قانون مساله را حل کنيم.
وي تاکيد کرد: بايد همه حضور حداکثري داشته باشيم. هيچ بهانه‌اي از از هيچ کسي پذيرفته نيست؛ اين‌که کانديداهاي رد صلاحيت شده و يا انصرافي بگويند انگيزه‌اي ندارند قابل قبول نيست که اين رويکرد در کمترين حالت کم‌لطفي جدي به جبهه اصلاحات است، چون بناي‌ ما گفتمان و منافع ملي است.
رئيس بنياد اميد ايران با تاکيد بر لزوم فعاليت منسجم و جدي در چارچوب قانون افزود: با وجود اينکه تبليغات بايد در موعد قانوني صورت گيرد، انتظار مي‌رود اکنون بسترسازي براي آماده شدن فضا انجام شود؛ چراکه بر اين باوريم بايد همگان بخصوص جوانان در يک ماه باقي مانده به انتخابات، خود را براي رقابتي سالم‌، اخلاق‌مدار در انتخابات آماده کنند.

وي ادامه داد: معتقدم رقابت بايد درچارچوب قانون و مبناي اخلاق و گفتمان اصلاحات ورعايت ارزش‌ها انجام شود. البته از منافع، ارزش‌ها و معيارها نيز کوتاه نيامده و عدول نمي‌کنيم.
عارف همچنين با اشاره به «گزارش‌، استان‌ها حکايت از فعاليت خوب جوانان دارد» گفت: هدف ما تشکيل مجلسي است که در توفيقات دولت شريک باشد البته بايد اهرم‌هاي قانوني و نظارتي براي پيشرفت عموم استفاده شود لذا تمامي‌اين موارد در قالب برنامه‌ راهبردي اصلاحات تهيه شده که در جلسه اخير به تصويب رسيد و تا هفته آينده ابلاغ مي‌شود.
وي ادامه داد: انتظار مي‌رود کانديداهاي جبهه اصلاحات با اطلاع از اين سند در چارچوب آن به مردم وعده دهند. اين سند ضمن اعتقاد بر همکاري با دولت، به رغم مشکلات معيشتي مردم تاکيد دارد که بر‌اساس سند چشم‌انداز، اقتصادمقاومتي، اصل 44، حوزه علم و فناوري و محيط زيست تهيه شده است بنابراين ما به هر تصميمي‌از سوي مردم تمکين مي‌کنيم و آن را خير و صلاح مي‌دانيم. تمامي‌تلاش را به کار مي‌گيريم تا مجلسي مقتدر و در راس امور تشکيل شود تا بتواند امور را پيش ببرد.
وي در بيان توصيه‌اي به جوانان نيز گفت: اهميت حضور حداکثري و استفاده از تمامي‌توان براي برگزاري انتخاباتي باشکوه را تمامي‌بزرگان درک مي‌کنند. از اين رو مهمترين توصيه‌ام به جوانان آن است که با استفاده از تمامي‌امکانات و توانايي، حضوري حداکثري در انتخابات اسفند ماه داشته باشند و نشان دهند جريان اصلاحات زنده و شاداب است و نه خودمان مايوس مي‌شويم و نه اجازه مي‌دهيم کسي مردم را نااميد کند. مردم بايد به آينده‌اي روشن اميدوار باشند.
عارف ادامه داد: ما تمام تلاش خود را مي‌کنيم تا به عهدي که با مردم بسته‌ايم وفادار بمانيم. با مردم عهد بستيم که ماموريت سال 92 را در اسفند 94 تکميل کنيم. مهمترين رمز موفقيت در انتخابات خرداد 92 وحدت در جبهه اصلاحات بود که اين موضوع را مي‌توان در زمان ثبت‌نام کانديداهاي مجلس به وضوح ديد که هيچ کسي قهر نکرد و کنار نکشيد.
وي خاطرنشان کرد: جريان اصلاحات نشان داد که در سختي‌ها و مشکلات مصالح ملي را در اولويت قرار مي‌دهد که اين را مي‌توان از سکوت‌ها و حرف زدن و يا نزدن‌ها به خوبي مشاهده کرد، کما اينکه اگر مي‌خواستيد بر‌اساس منافع جناحي و بخشي رفتار کنيد شايد بايد در برخي از موارد رفتار ديگري از خود نشان مي‌داديم، حال اين‌که اصل براي ما ترجيح منافع ملي بر منافع جناحي است. محمدرضا عارف حفظ انسجام و وحدت را به عنوان رمز موفقيت استمرار حيات جبهه اصلاحات برشمرد و گفت: بعد از انتخابات مجلس بايد مقدمات کار را براي انتخابات خرداد 96 آماده کنيم که پيروزي در آن نيز منوط به حفظ انسجام و وحدت است.
رئيس شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان با تاکيد بر لزوم حرکت در چارچوب شعار اميد، آرامش و رونق اقتصادي گفت: رفع مشکلات اقتصادي را اولويت اولمان مي‌دانيم البته آگاهيم دولت در چه شرايط اقتصادي کشور را در دست گرفت از سوي ديگر با همين شرايط مي‌خواهد بودجه 95 را ببندند. طبيعا اگر مجلسي مقتدر به کار آيد مي‌تواند به بهترين شکل در جهت رفع مشکلات معيشتي مردم حرکت کند.
ضمنا رئيس شوراي سياستگذاري اصلاح‌طلبان در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالي با محوريت «اصلاح‌طلبان تحت هر شرايطي حضور حداکثري در انتخابات خواهند داشت» در مورد موضوع عدم احراز صلاحيت سيدحسن خميني براي شرکت در انتخابات خبرگان گفت که ظاهرا اين عدم احراز صلاحيت به دليل شرکت نکردن در آزمون بوده است که اميدواريم ايشان زودتر به صحنه‌ انتخابات برگردند.
عارف در پاسخ به نحوه اعلام کانديداهاي اصلاح‌طلب و حاميان دولت اظهار کرد: مجمع اصلاح‌طلبان و حاميان دولت در هر حوزه انتخابيه بر اساس معيارهاي آن حوزه کانديداهاي‌شان را اعلام مي‌کنند. اگر اختلافي پيش آيد شوراي هر استان براي حل اختلاف ورود پيدا مي‌کند. اگر شوراي استان نتوانست اختلاف را حل کند آنگاه شورايعالي سياستگذاري حکم نهايي را مي‌دهد.
وي در مورد رايزني‌هاي صورت گرفته براي تاييد صلاحيت کانديداهاي اصلاح‌طلب گفت: رايزني‌هايي انجام شده عزيزان تاثيرگذار نيز جلسات خوبي برگزار کردند که انشاءالله به نتايج خوبي برسيم؛ ما تحت هر شرايطي حضور حداکثري خواهيم داشت و ليست مي‌دهيم.

رسول منتجب‌نيا:
ايرانيان صاحب نظام هستند


در ادامه اين همايش حجت‌الاسلام والمسلمين رسول منتجب‌نيا قائم‌مقام حزب اعتماد ملي اظهار داشت: امام‌خميني(ره) فرمودند «حفظ نظام از اوجب واجبات است و مقصود از نظام، نظام جمهوري اسلامي‌ايران است»، يعني همين نظامي‌که به برکت خون شهدا و تلاش‌هاي امام راحل برقرار شده و ما امسال سي و هفتمين سالگرد آن را جشن مي‌گيريم.
وي با طرح سوال «مقصود از نظام چيست؟» گفت: نظام مجموعه‌اي از ساختار و ارکان است که به حکم يک ظرف يعني قانون اساسي مشخص مي‌شود. نظام جمهوري اسلامي‌ايران مرکب از سه قوه مجريه، قضائيه و مقننه است که در راس همه آنها ولايت امر حضور دارند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملي گفت: نظام متعلق به هيچ گروه، جناح، شخصيت و حتي مسئولان نيست و ادامه داد: اين ساختار در قانون اساسي مشخص است و جايگاه، وظايف و اختيارات هر کدام توسط قانون اساسي مشخص مي‌شود.
منتجب‌نيا گفت: در اين ظرف ارکان نظام قرار مي‌گيرد و در ارکان نظام بايد پياده شود. اهداف بلندمدت، کوتاه‌مدت، نقش مردم در نظام، جايگاه دين و مذهب، عقل و خرد و تخصص در نظام از اموري است که در ظرف قانون اساسي شکل مي‌گيرد؛ عامل ديگر، مسئولان نظام هستند.
آنها نظام را مديريت مي‌کنند و از رهبري گرفته تا شخص دوم يعني رئيس‌جمهور و پايين‌ترين رده به يک معنا جزو نظام محسوب مي‌شوند و به معناي ديگر متولي و مجري اهداف و آرمان‌هاي نظام خواهند بود.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملي تاکيد کرد: وقتي مي‌گوييم نظام جمهوري اسلامي‌ايران يعني حفظ قانون اساسي و نقش مردم به اين معنا که تاثيرگذاري آراي مردم، مذهب و دين در حکومت اهميت دارد و نظام متعلق به همه ملت‌ است.
منتجب‌نيا افزود: گرچه در ابتدا عده اندکي به تاسيس نظام جمهوري اسلامي‌ايران راي ندادند، اما حتي آن درصد اندک نيز مالک نظام هستند و نظام متعلق به هيچ گروه، جناح، شخصيت و حتي مسئولان نيست، بلکه مسئولان مجري اين نظام هستند.
وي تصريح کرد: همه افراد داراي هر دين، مذهب، قوميت در نظام اين کشور جاي دارند و نظام متعلق به همه آنهاست و هيچکس حق ندارد فرد يا گروهي را از نظام خارج کرده و يا آن را از قطار نظام پياده کند.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملي تاکيد کرد: همه ايرانيان صاحب نظام هستند و به تعبير امام(ره) ايرانيان ولي نعمت مسئولان هستند. دو رکن اصلي نظام که در شعار ملت ما نيز بوده، جمهوريت و اسلاميت است. بايد به اين دو مفهوم دقت کرد و ضامن جمهوريت نظام حضور گسترده و مشارکت حداکثري مردم در صحنه تعيين سرنوشت کشور است.
منتجب‌نيا تصريح کرد: زماني که جمهوريت نظام ابقا و تقويت مي‌شود که اکثريت قاطع مردم پاي صندوق راي حضور داشته باشند، انطباق قوانين و برنامه‌ها با اسلام نيز ضامن اسلاميت نظام است و اين موضوع با تشخيص شوراي نگهبان محقق مي‌شود و اگر خدايي ناخواسته بر رکن جمهوريت نظام خدشه وارد شود نظام رفته رفته از درون ضعيف مي‌شود و پشتوانه مردمي‌خود را از دست مي‌دهد. در اين صورت در سطح بين‌الملل و در جهان نظام مشروعيت و اعتبار خود را از دست خواهد داد.

سهيلا جلودارزاده:
با آگاهي مردم نمي‌توان ليست‌هاي ساختگي را به آنان تحميل کرد


در ادامه چهاردهمين سالگرد همايش حزب مردم‌سالاري سهيلا جلودارزاده نماينده پيشين مجلس با اشاره به اميدواريم تمام احزابي که در دولت گذشته متحمل سختي‌هاي فراوان شدند و با مشکلات زيادي دست و پنجه نرم کردند بتوانند بازسازي شوند تا بتوانيم يکي از الزامات نظام جمهوري را ايجاد کنيم.
وي ادامه داد: اکنون انتخابات‌ها به مجالس ختم و عروسي و نشست نياز ندارد بلکه به مسير حق افتاده و آگاهي سياسي مردم به حدي رسيده که نمي‌توان ليست‌ها و مجلس‌هاي ساختگي به آنها تحميل کرد.
جلودارزاده تصريح کرد‌: ما در جامعه زنان کارتن خواب و جانبازان معتاد و فقرا بسيار داريم که قرار بود دهک‌هاي فقير به دهک‌هاي ثروتمند نزديک شوند و شاهد هستيم امروز فقر گريبان‌گير بيش از 98 درصد افراد شده لذا بايد در جهت بهبود شرايط گام برداريم.

احمد حکيمي‌پور:
نبايد در زمان انتخابات نقش و اهميت احزاب را کمرنگ بدانيم


احمد حکيمي‌پور در ادامه اين همايش نيز با اشاره به تعريف کردن اهداف و تلاش براي به دست آوردن آن اهداف گفت: اهداف بزرگ با تلاش محدود به دست نخواهد آمد استراتژي تلاش نامحدود است تا با رسيدن به انگيزه تلاش بيشتر شود.
دبيرکل حزب اراده ملت ادامه داد: در جريان اصلاحات تاکيد ما بر اين بوده که تشکيلات محور و سازمان محور پيش رويم چون جريان اصلاحات يک جريان پيش رو و آينده‌نگر است حتما بايد سياست‌ورزي را در خود نهادينه کند بنابراين ‌شوراي هماهنگي اصلاحات با در نظر داشتن شرايط موجود پذيرفت در قالب وسيع‌تر بحث انتخابات را پيش ببريم اما به اين معني نيست که تا ابد اين سامان ادامه پيدا کند.
حکيمي‌پور با بيان اينکه تشکل‌هاي اصلاح‌طلب تاکيد دارند ساير اصلاح‌طلبان در قالب تشکل‌هاي شناسنامه دار فعاليت کنند و افزود:لذا کساني که عمر خود را در کارورزي و سياست‌ورزي گذرانده‌اند بايد کار را در دست گيرند.
وي در پايان تاکيد کرد: نبايد در زمان انتخابات نقش و اهميت احزاب را کمرنگ بدانيم.

عليرضا محجوب:
کنگره‌هاي ساليانه حزب مردم‌سالاري علي‌رغم سختي‌ها هيچگاه تعطيل نشده است


همچنين عليرضا محجوب دبير کل خانه کارگر در ادامه اين همايش با اشاره به مشخصه‌هاي مثبت حزب و تشکيل کنگره‌ها گفت: از افتخارات حزب مردم‌سالاري اين است که با وجود سختي‌هاي بسيار در اين راه هر ساله توانسته کنگره برگزار کند.
وي ادامه داد: از موجبات اقتدار کشور و سياست و دستيابي سريع به قدرت و فرار از باند‌بازي و قدرت‌طلبي، رشد احزاب است؛ رشد احزابي که بتوانند در شيشه خود را شفاف نشان دهند.
وي در پايان ابراز اميدواري کرد علي رغم تمام ناملايمات در انتخابات به صورت شايسته از کانديدا‌هاي شايسته خود و ديگر کانديدا‌هاي شايسته دفاع کرده و در اين راه آقاي کواکبيان را تنها نگذاريد.

اشرف بروجردي :
تصميم واحد اصلاح‌طلبان براي تنها نگذاشتن صندوق‌هاي راي


در ادامه اين مراسم يک عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب گفت: مي‌خواهيم صندوق‌هاي راي را تنها نگذاريم و با حضور در پاي صندوق‌ها سهم و دين خود را ادا کنيم.
اشرف بروجردي اظهار کرد: علي‌رغم رد صلاحيت‌ها تصميم يکسان و واحدي اتخاذ کرده‌ايم تا با حضور در پاي صندوق‌هاي راي سهم و دين خود را ادا کرده و به جهانيان اثبات کنيم که ملت ايران همواره در مقاطعي که احساس خطر مي‌کند وظيفه و تکليف براي حضور را مي‌بيند و منسجم‌، موثر و يکپارچه گام بر مي‌دارد.
وي با ابراز اميدواري از اين‌که «از خلال کار جمعي و برخورداري از خرد و انديشه‌ جمعي امور با تصميم قاطع پيش برود» گفت: طبيتعا با اين روند مي‌توان به نقاط قوتي براي بهبود شرايط اجتماعي مردم رسيد و آن‌ها از اين فرايند بتوانند سهم خود را نسبت به ائتلاف ادا کنند. وي خطاب به مسئولان حزب مردم‌سالاري نيز گفت:‌ اميدواريم اين ظرفيت و توانايي را در اختيار همه قرار گيرد تا با مشارکت و همراهي آن‌ها بتواند وضعيت را به گونه‌اي شکل داد که در نهايت شاهد حضور نمايندگان شايسته و آشنا به درد مردم در مجلس باشيم. نمايندگاني که تمام هم و غم‌شان رفع مشکلات جامعه و بهبود وضعيت کشور باشد.
اين عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب با تاکيد بر اين‌که «وجود احزاب و تشکل‌ها مي‌تواند نقطه عطفي در جامعه باشد» به شکل‌گيري حزب جمهوري اسلامي‌بعد از انقلاب اشاره و اظهار کرد: بنده در آن زمان مسئول شاخه خواهران حزب بودم. اين حزب تا قبل از فاجعه 7 تير امور را به خوبي پيش مي‌برد اما بعد از آن و به دليل به شهادت رسيدن عده‌اي از افراد حزب نهايتا تشکيلات نتوانست دوام اوليه را حفظ کند. اکنون و در برهه کنوني به حزبي نياز داريم که علاوه بر کادرسازي بتواند از قابليت‌هاي علمي‌و توانايي اجرايي و برخورداري از خرد جمعي استفاده کند.
وي گفت: احزاب بايد در کنار يکديگر کار را پيش برده و از منيت‌ها دوري کنند. در اين شرايط شاهد طليعه‌اي براي رسيدن به دموکراسي هستيم. ما هنوز در آغاز راهيم و تمرين مي‌کنيم، البته آمال ما رسيدن به جامعه فاضله‌اي است که آن جامعه تجلي ديدگاه و آرمان‌هاي اسلامي‌و ديني‌مان است.

رويا زماني:
ما حضور پررنگ‌تر زنان را در عرصه سياست خواستاريم


همچنين در اين کنگره رويا زماني نايب رئيس شاخه خواهران حزب مردم‌سالاري در سخناني با تاکيد بر لزوم حضور زنان در عرصه‌ سياست گفت: بايد شرايطي فراهم شود تا زنان در عرصه‌ سياست حضور پررنگ‌تر داشته باشند؛ چراکه اين موضوع مي‌تواند در نهايت منتج به توسعه پايدار کشور شود.
وي ابراز اميدواري کرد که همه زنان مشارکت سياسي‌شان را افزايش دهند و مسئولان در راس امور کشور نيز در اين راه کمک‌هاي لازم را انجام دهند.

آرش حبيبي:
جريان‌هاي سياسي بايد از طريق صندوق راي شرايط را به نفع خود برگردانند


در ادامه آرش حبيبي عضو شوراي مرکزي حزب مردم‌سالاري با اشاره به شرايط به وجود آمده و فرصت تاريخي براي اصلاح‌طلبان گفت: اصلاح‌طلبان با بازيابي و ترميم جريان خودشان در دوره‌هاي گذشته و تحمل جريان‌هاي پيش آمده فرصتي پيدا کردند تا جريان خود را ترميم کنند. وي ادامه داد: فرصت پيش آمده فرايندي براي گردش نخبگان است و قرار نيست هر دوره ليست‌هاي تکراري از جريان اصلاح‌طلبي داشته باشيم و بايد اين فرصت طلايي را به فال نيک بگيريم و تفاوتي بين نيرو‌هاي رده يک و چهارم جريان اصلاح‌طلبي قايل نشويم. حبيبي با بيان ايجاد شرايط تقريبا ناعادلانه رقابتي گفت: بايد به جوانان فرصت داد و آنهايي را که توانايي دارند را کمک کنيم و براي جريان اصلاح‌طلبي کادر‌سازي کنيم. وي در پايان به جريان اصولگرايي توصيه کرد، به جاي ورود رقابت غير سالم در جهت ترميم خود برآيند و اظهار کرد: آنها بايد در يک بازسازي خود را به مردم نزديک کنند و از طريق صندوق راي شرايط را به نفع خود برگردانند و اميدوارم جريان اصلاح‌طلبي با حضور حداکثري در انتخابات و معرفي 290 کرسي مجلس شوراي اسلامي‌مجلسي شايسته و برازنده نظام جمهوري اسلامي‌داشته باشيم.

علي مطهري:
مردم بايد به صورت فعال در انتخابات شرکت کنند


همچنين علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي‌اظهار داشت: من بر ضرورت مشارکت بالاي مردم در انتخابات آينده تاکيد دارم و معتقدم مردم بايد به صورت فعال در انتخابات شرکت کنند. ما تجربه مجلس نهم را داريم که در آن اصلاح‌طلبان تقريبا انتخابات را عملا تحريم کرده بودند و غير از چند حزب مانند حزب مردم‌سالاري اکثر اصلاح‌طلبان انتخابات مجلس نهم را تحريم کردند که نتيجه آن مجلس نهم شد؛ مجلسي که با مجلس ايده‌آل فاصله زيادي دارد.
نماينده مردم تهران درمجلس افزود: با مقايسه مجلس هشتم با نهم متوجه مي‌شويم که مجلس هشتم قوي‌تر و بهتر بود و نمايندگان خوش‌فکر بيشتري داشت؛ يعني 50 تا 60 نفر خوش‌فکر در مجلس هشتم حضور داشتند که مي‌توانستيم در مورد مسائل اساسي صحبت کنيم، اما تعداد اين افراد خوش‌فکر در مجلس نهم از 10 نفر تجاوز نمي‌کند. وي گفت: اگر اصلاح‌طلبان مجلس نهم را تحريم نمي‌کردند مجلس بهتري داشتيم و امروز هم حتي اگر ردصلاحيت‌ها و عدم احراز صلاحيت‌ها باقي بماند، ما افرادي را داريم که اگر مردم همت کنند مجلس بهتري تشکيل مي‌شود.
اين نماينده مجلس خاطرنشان کرد: من چه در بررسي شوراي نگهبان ردصلاحيتم تاييد شود يا نشود همه را تشويق مي‌کنم که در انتخابات آينده مشارکت جدي داشته باشند. انتخابات خبرگان و مجلس داراي اهميت است و انتخابات رياست‌جمهوري 96 بستگي به اين انتخابات دارد.

مصطفي کواکبيان:
مشارکت حداکثري مردم ضامن پيروزي اصلاح‌طلبان و خانه‌تکاني در مجلس


در پايان اين همايش دبير کل حزب مردم‌سالاري گفت: براي تحول در عرصه‌ سياست خارجي و روابط بين‌الملل و معيشت بايد در مجلس خانه تکاني شود.
وي با تشکر از همه سخنرانان و خيرمقدم به همه حضار و شکرگزاري از اينکه کنگره چهاردهم با نام و ياد چهارده معصوم اهل‌البيت(ع) مزين شد و با تاکيد بر اينکه «ردصلاحيت‌ها نبايد مانع از حضور در انتخابات شود» افزود: ما سخن رهبري را دنبال مي‌کنيم که فرمودند حتي مخالفان نظام در انتخابات شرکت کنند تا مشارکت حداکثري باشد. از اين رو حتي اگر نتوانيم رده‌هاي اول‌مان را در ليست قراردهيم تا رده‌هاي چهارم و يا پنجم را در ليست قرار مي‌دهيم و ساکت نمي‌نشينيم.
وي تاکيد کرد:‌ اگر مي‌خواستيم خاموش بمانيم در طول اين چند سال ساکت مي‌مانديم. اميدواريم تا 16 بهمن وضعيت بهتر شود و دوستان نيز قول‌هايي دادند. باز هم اگر وضعيت به همين منوال باشد ليست 290 نفره‌اي را براي سراسر کشور ارائه خواهيم داد.
کواکبيان با بيان «ما براي اصلاح نابساماني‌ها و بهبود وضعيت اقتصادي و کارآمدي کشور تلاش مي‌کنيم» گفت: با وجودي که در پسا برجام بايد وضعيت معيشتي بهبود يابد اما معتقديم که شرايط فعلي ثمره‌اي است که از گذشته براي ما گذاشته‌اند. از اين رو شايد به زودي پسابرجام جوابگوي بهبود شرايط نباشد، اما قطعا مجلس دهم مي‌تواند ريل‌گذار خوبي براي بهبود شرايط باشد. چون همين مجلس قرار است در زمان برنامه ششم نظارت‌هاي کافي را اعمال کند.
دبيرکل حزب مردم‌سالاري اظهار کرد:‌ اگر مي‌خواهيم در سال 1404 کشور اول منطقه و کشور دهم جهان و سرآمد دنيا باشيم بايد پاي صندوق‌ها بياييم. ما دنبال مجلسي بدون آلودگي هستيم. مجلس با آلودگي نمي‌تواند مقابل فساد بايستد. بايد اکثريت مجلس طوري باشد که بفرموده‌ امام عصاره‌ فضايل ملت باشد. مردم اگر نمي‌خواهند برخي پديده‌ها تکرار شود پاي صندوق‌هاي راي حاضر شوند.
وي با اشاره به رد صلاحيت‌ها گفت: لذا ما مي‌گوييم نظارت را مي‌پذيريم و در همه عالم هم مرسوم است اما در نظارت بايد با مدارک و اسنادها مرجع قانوني و حتي تحقيقات محلي اصل را به احراز عدم صلاحيت قرار دهيم و مانع ورود افراد ناصالح باشيم اما دوستان مي‌گويند مبناي ما صرفا احراز صلاحيت است و تا زماني که براي ما ثابت نشود داوطلبان را نمي‌توانيم تاييد کنيم و استناد آقايان نيز قانون است و استناد درستي است تا زماني که اکثريت نمايندگان نخواهند قانون فعلي اصلاح شود وضعيت مطلوبي نخواهيم داشت البته اين را هم بگويم که چرا بايد همه اعتراضات متوجه همين 12 نفر اعضاي محترم شوراي نگهبان شود البته ممکن است اعضاي هيات‌هاي نظارت هم سليقه‌اي عمل کنند اما بايد قانون اصلاح شود و قانون انتخابات هم زماني اصلاح مي‌شود که اکثريت مجلس آن را مصوب کنند.
وي با اشاره به ساقط شدن حد اعدام از محاربي که قبل از دستگيري خودش را معرفي کند گفت؛ مگر ما مي‌توانيم صد در صد توبه او را احراز کنيم توي دل اين فرد محارب که نيستيم ولي همين مقدار که او قبل از دستگيري خودش را معرفي کرد و قاضي ندامت و پشيماني او را استماع نمود مي‌تواند حد اعدام را از او ساقط کند و الا ما نمي‌توانيم صد در صد پشيماني قلبي او را احراز کنيم. البته اين يک موضوع حقوقي است که بحث مفصلي را مي‌طلبد.
به هر حال ما هم به قانون احترام مي‌گذاريم و هم به شوراي محترم نگهبان اما موج عظيمي‌از دلسردي و دلخوري نخبگان جامعه را بايد گوشزد کنيم. در حزب مردم‌سالاري 11 نفر از اعضاي شوراي مرکزي، 10 نفر از دبيران شعب استاني و 25 نفر از کادرها و اعضاي اين حزب يا رد صلاحيت شده‌اند يا عدم احراز براي آنان مطرح شده است البته حدود 12 نفر هم تاييد صلاحيت شده‌اند منظورم اعضاي اختصاصي اين حزب است به عبارت ديگر وضعيت موجود موجب سرخوردگي تحزب هم مي‌شود چون احزاب براي کسب قدرت فعاليت مي‌کنند.


همچنين پس از اجراي تواشيح، کليپي از برنامه‌ها و اقدامات يک سال گذشته حزب مردم‌سالاري پخش شد.

شايان ذکر است با حضور دبيرکل حزب مردم‌سالاري و اعضاي هيات رئيسه کنگره و آقايان دکتر علي مطهري و عليرضا محجوب نمايندگان فعلي مردم شريف تهران، اسلام‌شهر و شميرانات و شهرري و پرديس و بومهن به آقايان سجاد صفاهاني دبير شعبه حزب استان کرمان و نصير بهزاد دبير شعبه حزب خراسان‌رضوي و اردشير محمدي دبير شعبه استان کهگيلويه وبويراحمد به عنوان منتخب اول و دوم و سوم کنگره چهاردهم جوايزي اهدا شد.

گزارش تصویری این برنامه را اینجا مشاهده کنید ...


کد مطلب: 130

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/130/مش-ارکت-حداکث-ري-م-ردم-ضام-ن-پي-روزي-اصلاح-طلب-ان

حسنا
  https://www.hosnanews.ir