دبیر کل حزب مردم سالاری در دانشگاه صنعتی شریف:
شعار ما امید، آرامش و رونق اقتصادی است
3 اسفند 1394 ساعت 23:14
دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه شعار اصلاح طلبان در انتخابات، امید، آرامش و رونق اقتصادی است گفت: " اما این بدین معنا نیست که برای سایر حوزه ها برنامه نداشته باشیم چرا که همه مسایل به نوعی در هم تنیده است."
دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه شعار اصلاح طلبان در انتخابات، امید، آرامش و رونق اقتصادی است گفت: " اما این بدین معنا نیست که برای سایر حوزه ها برنامه نداشته باشیم چرا که همه مسایل به نوعی در هم تنیده است."به گزارش پایگاه خبری فریادگر، دکتر مصطفی کواکبیان روز یکشنبه در حضور دانشجویان دانشگاه شریف سخنان خود را با اشاره به اهمیت انتخابات هفتم اسفند آغاز کرد و گفت: شاید اولین انتخاباتی است که روسای هر سه قوه خودشان در انتخابات خبرگان و مجلس کاندیدا هستند. انتخابات مهمی پیش روی مردم است. مشارکت عمومی اولاً اقتدار ملت ایران را به رخ جهانیان نشان میدهد، ضریب امنیت ملی و همبستگی کشور را به جهانیان معرفی میکند. ضمناً اولین انتخابات دولت دهم است که بیانگر میزان وفاداری متصدیان انتخابات و میزان وفاداری حاکمیت به قانون است و اولین انتخابات بعد از مذاکرات با شش قدرت جهان یعنی برجام است. من مطمئن هستم که مردم بهخوبی موقعیت را درک میکنند و بهپای صندوقهای رأی میآیند.
کاندیدای فهرست ائتلاف اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم ادامه داد: بنده بهعنوان دبیر کل حزب مردمسالاری هیچوقت انتخابات را تحریم نکردهام و در انتخابات مجلس نهم هم یک لیست تهیه کردم و تلاش خودم را انجام دادم. امروزه خوشبختانه همه احزاب به این نتیجه رسیدهاند که مشارکت حداکثری اساس کار است و مشارکت مردم درنتیجه انتخابات تعیینکننده است.
وی در ادامه با اشاره به لیست اصلاحطلبان و حامیان دولت گفت: مشکلاتی در مسیر تهیه لیست به وجود آمد و خیلی از چهرههای شاخص رد صلاحیت شدند اما بههرحال ما برای 220 کرسی از 290 کرسی مجلس کاندیدا خواهیم داشت. در تهران لیست ما را شاهد هستید و در سایر شهرستانها هم از هرکسی که اصلاحطلب باشد یا حامی دولت، حمایت میکنیم.
کاندیدای مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به رعایت اخلاق در انتخابات گفت: امیدوارم منشور اخلاقی انتخابات را همه کاندیداها و احزاب رعایت کنند و از همه جوانب سیاسی و اقتصادی و انتخاباتی رعایت شود. من معتقدم در عرصه انتخابات گاهی بداخلاقیهایی دیده میشود حتی صداوسیما گاهی یکجانبهگرایی میکند. برخی نیروهای خودسر باوجود موافقت هیئتامنا مساجد، سخنرانیهای ما را لغو میکنند و گاز اشکآور برای ما رها میکنند. اما بنده بااینحال خوشحالم و اعتقاد دارم باید در انتخابات شرکت کنم. من بارها گفتهام اگر 60 درصد مردم حضورداشته باشند ما رأی میآوریم. درحالیکه هنوز در سطح شهر هیچ تبلیغاتی از ائتلاف اصلاحطلبها نمیبینیم.
وی گفت: همینکه میگویند لیست اصلاحطلبان و حامیان دولت مورد حمایت BBC است یک بداخلاقی انتخاباتی است. هیچ قدرت خارجی حق و جرائت دخالت را ندارد. این ملت آنقدر مقتدر و بزرگ است که خودش تصمیم میگیرد. منتها برخی کم میآورند و از الفاظی مانند اصحاب فتنه و موردحمایت BBC و...استفاده میکنند. بعد از این همه فیلترینگ شورای نگهبان بازهم میگویند موردحمایت BBC است. مردم تعیین میکنند و باید آنها تشخیص دهند.
کواکبیان دیدگاه خود را در رابطه باقدرت با اشاره به فرمایش حضرت علی (ع) به اشعث که"حاکمیت امانتی است در نزد شما" اینگونه بیان کرد: نگاه من به قدرت نگاه امانتداری است. به دوستانی که رد صلاحیت شده اند گفتم خوشابه حال شما که بار امانت از دوش شما برداشته شد.
دبیر کل حزب مردمسالاری با اشاره به تکلیف بودن انتخابات گفت: من در مجلس هفتم رد صلاحیت شدم و در مجلس هشتم تائید شدم. برایم هیچ فرقی نکرد و این دوره هم اگر رد صلاحیت میشدم این فعالیتها را انجام میدادم کما اینکه در انتخابات ریاست جمهوری هم علیرغم عدم احراز صلاحیت در تلویزیون برنامه داشتم. اگر رأی هم نیاورم این راه را ادامه میدهم چراکه انتخابات یک تکلیف است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اهمیت دانشگاه و دانشجویان در سیاست و انتخابات گفت: امام راحل در مجلس دوم فرمودند: توطئهای بزرگتر از قبل در حال شکلگیری است. الآن شایعه کردند که سیاست تنها حق مجتهدین است و دانشجوها نباید دخالت کنند. به اعتقاد من دانشجوها مرجع فکر مردم و حداقل خانواده خود هستند. تشکلهای دانشجویی باید لیست انتخاباتی داشته باشند. دانشجوها باید در ارتقا سطح فکری مردم از انتخابات کمک کنند. نمایندههای اصلح را معرفی کنند. نیروهای شجاع، دلسوز، وارسته را بشناسند. کسانی را که به رانت و قدرت وابسته هستند بشناسند.
وی با اشاره به توصیه امام(ره) به انتخاب نمایندگانی مانند مدرس گفت: ما باید تشخیص دهیم چه کسانی برای خودشان جیب دوختهاند و چه کسانی پیگیر مطالبات مردم هستند. من در مجلس بودم و در آنجا کسانی بودند که بهظاهر عاشقان حرم و کبوتران حرم بودند اما برای مطالبات مردم هیچ انگیزهای نداشتند. بعضاً دیده میشد رأی شان در جریان مرتضوی و کردان و... خریده میشد.
این نماینده مجلس هشتم در ادامه به اهمیت وابسته نبودن نمایندگان گفت: نمایندگانی که پاک دست نباشند نمیتوانند در مقابل اختلاسهای میلیاردی موضع بگیرند چراکه میترسند دست خودشان هم رو شود. نماینده باید استقلال هویت داشته باشد.
در ادامه دکتر کواکبیان در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان مبنی بر شفافیت نمایندگان مجلس در میزان درآمد و داراییهای آنها گفت: بنده یکی از منتقدان مجلس فعلی هستم که چرا لایحه شفافسازی که دولت به مجلس برد را هر بار به بهانهای عقب انداختند و تصویب نکردند.
در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر تغییر حوزه انتخاباتی از سمنان به تهران گفت: انتخابات در شهرستانها خیلی سخت است و هر روستا و بخش و منطقه از شهر یک خواسته دارند. به من در یک دوره گفتند رقیب شما 900 مراسم ختم رفته است! بعضی از افراد سطح نمایندگی مجلس را تنزل دادهاند و ما میخواستیم در سطح ملی تأثیرگذار باشیم و دوستان اصلاح طلب گفتند که در تهران نامزد شوم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر حمایت BBC از لیست اصلاحطلبها و حامیان دولت گفت: من در عرایضم گفتم که ما هیچ نیازی به حمایت BBC نداریم. معمولاً کسانی وابسته به خارج میشوند که جایگاه مردمی نداشته باشند. تکیه گاه ما مردم هستند. آنهایی که از مردم بریدهاند نیاز به تکیه به خارج دارند. آنهایی نیاز دارند که مافیای پیچیده وابسته به قدرت در بین آنها وجود دارد. در لیست ما 16 ایثارگر هست. چرا نمیپرسید که حداد عادل چگونه بهآسانی با جبهه پایداری ائتلاف کرده است؟ همانهایی که برخلاف ملت در مجلس اقدام میکنند. جبهه پایداری تفکرات شهید بهشتی را قبول ندارد. ما خوشحالیم که با این گروه ائتلاف نکردیم. شما چرا ناراحت هستید؟ بگذارید مردم تصمیم بگیرند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر خروج اصلاحطلبها و پناهنده شدن برخی از آنها به کشورهای خارجی گفت: اقدامات شخصی ربطی به گرایشهای حزبی ندارد. همین خبرگزاری فارس مگر سه نفر از خبرنگارانش به پاریس نرفتند؟ خبرگزاری که وابسته به یکی از نهادهای حاکمیتی است. حالا یک نفر به آمریکا رفته و پناهنده شده همه اصلاحطلبها مشکلدارند؟ شما اگر این مسائل را پیش نمیکشیدید چه چیزی برای گفتن داشتید؟
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اولویتهای برنامههای مجلس آینده پاسخ داد: شعار ما امید، آرامش و رونق اقتصادی است. اما به این معنی نیست که ما دیگر با مسائل اجتماعی یا سیاسیکاری نداشته باشیم. کما اینکه برخی مسائل اقتصادی همریشه در مسائل سیاسی یا اجتماعی دارند. توسعه به معنای واقعی با تمام شاخصههای آن امکانپذیر است و ما مسلماً همه جوانب را در نظر میگیریم. آزادی مطبوعات، رسانهها و احزاب عنوان سیاسی دارند اما مربوط به مسائل اجتماعی هم میشوند. برخی عوامل ریشه در هم دوانیدهاند.
این استاد دانشگاه علامه ادامه داد: مثلاً موضوع مهمی چون امر به معروف و نهی از منکر امروزه منحصر به دو تار موی یک دختر یا آستینکوتاه یک پسر شده است. امربهمعروف و نهی از منکر یعنی اینکه ضعیفترین شخص جامعه بتواند در مقابل قویترین بیاستد و حقش را مطالبه کند. آیا رانتخواری امربهمعروف نمیخواهد؟ امربهمعروف و نهی از منکر باید در سطح کلی اجرا شود نه مختص گروههای خاصی شود.
کواکبیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر دایره اصلاحات چه اندازه است؟ گفت: ما برای اصلاحات چند خصوصیت قائل هستیم. ما معتقد هستیم اصلاحات مال مردم است و باید مطالبات مردم را پیگیری کند. اصلاحات یک پروسه است، یکشبه انجام نمیشود بلکه زمانبر هست. در همهجا شاهد اصلاحات هستیم. ما با این تعریف توصیه میکنیم اصولگرایان هم اصلاح طلب شوند. نه اینکه وارد جبهه اصلاحات شوند بلکه تفکر خود را اصلاح کنند. چراکه هرچه که ثابت بماند میگندد و درجا میزند. البته اصلاحطلبهای واقعی هم پایبند به اصول هستند. همانطور که ما اصلاحات در هستیم. هیچوقت اصلاحات بر نبودیم. یعنی در پی براندازی نظام نیستیم. اتفاقاً ما چون نظام را دوست داریم در پی اصلاح نابسامانیهای آن هستیم.
کد مطلب: 148
آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/148/شعار-امید-آرامش-رونق-اقتصادی