مصطفي کواکبيان در دانشگاه شهيد چمران اهواز مطرح کرد:

تهرانيزه کردن انتخابات در مرحله دوم

تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۰۵
Share/Save/Bookmark
 
مصطفي کواکبيان در همايش مجلس دهم و اقتصاد مقاومتي که ديروز، پنجم ارديبهشت‌ماه در دانشگاه شهيد چمران اهواز برگزار شد‏‎، اظهار کرد: جهت‌گيري سياسي با جهت‌گيري اقتصادي تا حدودي متفاوت است. در بحث اقتصاد مقاومتي بايد بر توان ظرفيت داخلي تکيه کنيم‌ و تلاش و همت متخصصان داخلي را ارج نهيم. در اقتصاد مقاومتي مبارزه با فساد و اصلاح سيستم پولي و بانکي بايد مدنظر باشد و در اين خصوص بايد رويکرد بومي داشته باشيم.
وي افزود: البته همانطور که درون‌زا هستيم، بايد برون‌نگر نيز باشيم. اقتصاد مقاومتي به معناي آن نيست که با تمام کشورها دشمني و قطع رابطه کنيم بلکه بايد ارتباطات تجاري و اقتصادي را با جهان داشته باشيم و البته در اين ارتباطات مزيت اقتصادي را خود تعيين کنيم‎؛ در صدا‌و‌سيما و حتي برخي از نمايندگان مجلس نهم مطرح مي‌کردند که اقتصاد مقاومتي به معناي انسداد ارتباط با کشورهاي خارجي است در حالي که به هيچ‌وجه اين‌چنين نيست. وي در پاسخ به سوال دانشجويي در خصوص رد صلاحيت‌هاي گسترده‎‎‏‏‏، گفت: در بحث رد صلاحيت‌هاي گسترده طبق برخي گفته‌ها، قانون انتخابات مشکل دارد.
بنابراين در وهله نخست بايد به سمت اصلاح قانون انتخابات پيش برويم. اکنون اشکالي که وجود دارد‏ اين است که شوراي نگهبان به خود اجازه مي‌دهد حتي پس از اعلام رسمي نتايج، افراد را رد صلاحيت کند. در گذشته ممکن بود که برخي صندوق‌ها را ابطال ‌کنند اما اين‌که فردي توسط مردم رأي بياورد و آراي او باطل شود، بسيار عجيب است.
کواکبيان با بيان اين‌که سخنگوي مجلس دهم نيستم اما نظرات شخصي خود را مطرح مي‌کنم، اظهار کرد: برداشت من اين است که مجلس آينده همراه دولت خواهد بود اما اين به معناي وکيل‌الدوله بودن نيست. در هر مقطع اگر دولت با منافع ملت سازگار نبود‏، از نخستين مخالفان آن خواهم بود و در جهت منافع ملي با دولت همراهي مي‌کنيم‎؛ در عين نظارت، چوب‌ لاي چرخ دولت نخواهيم گذاشت، همانند دلواپسان مجلس نهم که حتي اختلافات بين خود را به دولت ربط مي‌دادند. ما معتقديم که حرکت مجلس را بايد به سوي منافع ملي شکل دهيم و با خلاف آن مقابله ‌کنيم.
دبيرکل حزب مردم‌سالاري با اشاره به دور دوم انتخابات مجلس شوراي اسلامي گفت: واقعيت اين است که بايد تکليف مرحله دوم انتخابات مشخص شود تا بتوان واقعيت مجلس دهم را تنظيم کرد. براي نخستين‌بار مردم تهران توانستند با نتيجه 30 به هيچ، پيروزي يک جناح را رقم بزنند و براي اولين‌بار يک ليست توانست پيروز شود.
کواکبيان ادامه داد: مردم تهران نشان دادند که مي‌توان يک مرحله‌اي انتخابات را به سرانجام برسانند. به همين جهت به دنبال تهرانيزه کردن انتخابات در دور دوم هستيم. به شکلي که همه استان‌ها از انتخابات تهران الگو بگيرند و در اين حالت مي‌توانيم به تمام وعده‌هاي خود پايبند با‌شيم و آن‌ها را دنبال خواهيم کرد. اين فعال اصلاح‌طلب گفت: اين‌که برخي ادعا کنند افرادي با پرداخت پول وارد ليست اصلاح طلبان شده‌اند يک اتهام و بداخلاقي است. ما معتقديم که نماينده پارلمان هستيم و دستگاه قضا از مجلس مجزا است اما حتما موضوع افراد زنداني که عنوان مي‌شود به ناحق در زندان هستند، را پيگيري مي‌کنيم و وظيفه خود مي‌دانيم که از حقوق ملت دفاع کنيم.
کواکبيان با تأکيد بر اين‌که بايد نظارت جمعي وجود داشته باشد، عنوان کرد: در بسياري از کشورها تلويزيون خصوصي وجود دارد اما ما در کشور تلويزيون خصوصي نداريم. بنابراين بايد به دنبال تلويزيون خصوصي برويم تا همه چيز را صدا‌و‌سيما تعيين نکند و افکار عمومي نظارت شفافي داشته باشد. لازمه اقتصاد مقاومتي آزادي بيان است و اگر به سوي شفافيت برويم نهادهاي غيرشفاف نيز مشخص خواهند شد.
 
کد مطلب: 168