با حضور 158 نماينده منتخب رسميت يافت
اولين نشست فراکسيون اميد
دکتر کواکبیان : بايد به شعارهايمان پايبند باشيم
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۵۳
روز گذشته روز پرجلسهاي براي نمايندگان مجلس دهم بود. همايش «فرآيند و قانونگذاري؛ الزامات و راهکارها» روز گذشته در حالي با حضور 272 نماينده نماينده منتخب مجلس دهم برگزار شد که محمدجواد ظريف وزير امور خارجه، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهوري، عباس آخوندي وزير راه، محمود واعظي وزير ارتباطات، سيدحسن قاضيزادههاشمي وزير بهداشت و عليرضا اميني معاون منابع انساني قوه قضاييه نيز در اين جلسه حضور داشتند.
روز گذشته روز پرجلسهاي براي نمايندگان مجلس دهم بود. همايش «فرآيند و قانونگذاري؛ الزامات و راهکارها» روز گذشته در حالي با حضور 272 نماينده نماينده منتخب مجلس دهم برگزار شد که محمدجواد ظريف وزير امور خارجه، اسحاق جهانگيري معاون اول رئيسجمهوري، عباس آخوندي وزير راه، محمود واعظي وزير ارتباطات، سيدحسن قاضيزادههاشمي وزير بهداشت و عليرضا اميني معاون منابع انساني قوه قضاييه نيز در اين جلسه حضور داشتند. گردهمايي کليه منتخبان دوره دهم مجلس که در دو نوبت صبح و عصر ديروز برگزار شد، به منظور آشنايي با آخرين شرايط اقتصادي، سياسي و امنيتي کشور و تحولات منطقهاي و همچنين چگونگي آغاز به کار دوره دهم و نيز رسيدگي به امور کاري منتخبان مجلس شوراي اسلامي و گزارش روند آغاز به کار مجلس جديد بود.
از طرفي بنابر اعلام قبلي و به دعوت محمدرضا عارف، اولين نشست فراکسيون اميد با حضور 158 تن از نمايندگان منتخب برگزار شد در اين نشست تعدادي از منتخبان مجلس دهم و جمعي از مسئولان به سخنراني پرداختند.
مردم به دنبال تغيير و اصلاح امور هستند
محمدرضا تابش نماينده اصلاحطلب مجلس به عنوان اولين سخنران مراسم همانديشي فراکسيون اميد درسخناني ابراز اميدواري کرد که فراکسيون اميد بتواند در مجلس آينده نقشآفرين باشد و در راستاي رفع دغدغه هاي مردم حرکت کند. وي ادامه داد: بعد از دور اول انتخابات مجلس جلساتي تحت عنوان تعامل با نظر دکتر عارف و مشارکت جمعي از نمايندگان شهرستانها و تهران تشکيل شد که حضور در اين جلسات آزادانه و بر اساس تعامل نمايندگان هم فکر بود و حاصل کار نيز تهيه پيشنويس اساسنامه به منظور تشکيل فراکسيون اميد بود تا آشنايي منتخبان ليست اميد با يکديگر ميسر شود. نماينده مردم اردکان در مجلس با ابراز اميدواري نسبت به نقشآفريني فراکسيون اميد در مجلس دهم تصريح کرد: از امروز و با شکلگيري فراکسيون و مشخص شدن ارکان آن هدف اصلي تمام منتخبان اصلاحطلب و حاميدولت که تاکيد بر تفاهم و همکاري در عين حفظ استقلال نظر درون فراکسيون و بيرون آن است با قواعد و نظم بيشتر احساس مسئوليت و تقسيم کار جمعي دنبال خواهد شد.
در انتخابات سال 96 بايد گاميبلندتر و محکمتر از سال 94 برداريم
موسوي لاري عضو شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان در سخنان خودنيز در ادامه تاکيد کرد که در انتخابات سال 96 بايد گاميبلندتر و محکمتر از سال 94 برداريم. او همچنين گفت:ما در انتخابات مجلس در سال 94 علاوه بر انسجام و همدلي برنامه محوري داشتيم و جريان تحول خواه يعني اصلاحطلبان و حاميان دولت براي مجلس آينده برنامه ارائه کردهاند. موسوي لاري خاطر نشان کرد: محور بعدي ما اين بود که براي ورود به انتخابات يک شعار متناسب با نياز امروز جامعه انتخاب کرديم که اميد، آرامش و رونق اقتصادي بود. حرکت مردم اميد را ايجاد کرد و آرامش ما نيز در دوران انتخابات کمنظير بود. پس از اينکه بر اين دو رکن مهر تائيد زده شد، رکن سوم که رونق اقتصادي است محقق ميشود که اين امر نيز جز با همکاري دولت و مجلس امکانپذير نيست. مردم کارشان را خوب انجام دادند يعني هم راه خوب را انتخاب کردند و هم خوب راه رفتند و از اين به بعد منتخبين و دولت در خدمت مردم بايد رکن سوم يعني رونق اقتصادي را مورد همت قرار دهند. وزير کشور دولت اصلاحات افزود: از 92 تا 94 فرصتي بود که همه تاثيرگذاران يک بار ديگر همه تجريبات سال 84 تا 92 را مرور کنند تا تصيمم بگيرند که خوشبختانه به اين نقطه رسيدم. وي ادامه داد:تفاوتي که بين 84 تا 92 وجود دارد اين است که در 84 رمز ناکاميعدم انسجام و ناهماهنگي ها بود و در 92 رمز پيروزي انسجام بود. در اين مسير جلسات زيادي تشکيل شد و شوراي مشورتي در کنار آقاي خاتمي شکل گرفت. گروههاي مردم نهاد انسجام داشتند و شوراي راهبردي ايجاد شد. همه اينها تشکيک مساعي کردند براي اينکه به يک نقطه برسند و آن اين بود که 92 را در 94 تکرار کنند.
سرمايهگذاران خارجي بايد مطمئن شوند ايران شريکي امن و دراز مدت است
وزير امور خارجه کشورمان نيزدر سخنان خود سياست خارجي را نيازمند درک عميق از شرايط بينالمللي و استفاده از امکانات و ظرفيتهاي ملي عنوان کرد. وي خاطرنشان کرد: مسأله هستهاي مشکلي بود که مانع پيشرفت کشور بود و بر سياست داخلي، منطقهاي و بينالمللي کشور سايه افکنده بود و باعث ميشد دشمنان ما اقدام عليه ايران را در قالب آن توجيه کنند. وي ادامه داد: هدف برجام استفاده از شرايط براي برداشتن مشکلاتي که مانع پيشرفت کشور بود، است. مشکلاتي که هر اقداميعليه ايران را در سايه آن توجيه ميکردند. بيدليل نيست که شما ميبينيد رژيم غاصب صهيونيستي يا برخي دولتهاي پوشالي منطقه بيشترين نگراني را از توفيق اين مذاکره داشتهاند تا آن فضاسازي را که با پول در منطقه ايجاد کرده بودند به هم نريزد. ظريف در ادامه عنوان کرد: يقين دارم با مجلسي خوبي که با حضور مردم ساخته شده قوه مقننه در کنار دولت خواهد بود و ما به کمک، همدلي و انتقادات سازنده دل بستهايم. ما نياز داريم از شما نقد منصفانه بشنويم و نياز داريم تذکرات جناحها به سوي ما سرازير شود البته نه به اندازه مجلس قبل.
اميد، آرامش و رونق اقتصادي شعار اصلي ما در مجلس خواهد بود
رئيس شوراي سياستگذاري عالي انتخاباتي اصلاحطلبان نيزدر سخناني گفت که شعار اميد آرامش و رونق اقتصادي شعار اصلي ما در مجلس خواهد بود. اجرايي شدن برنامه برجام سياست مقاومتي، تلاش جهت مبارزه با آسيبهاي اجتماعي از جمله برنامههاي ما براي حضور در مجلس آينده است. محمدرضا عارف در اين نشست اظهار کرد: در ادامه حماسه اسفند 94 شاهد حضور مردم در ارديبهشت 95 بوديم از هدايتها و رهنمودهاي مقام معظم رهبري که باعث شدند به سمت يک انتخابات با نشاط سوق داده شويم تشکر ميکنم. راي مردم در خرداد 92 به روشني نشان داد که مردم پيرو اعتدال و عقلانيت هستند و از قانون گريزي بيزار هستند. آنها اين تغيير را در داخل نظام و در چارچوب ارزشهاي کشور دنبال کردند. راي مردم در اسفند 94 در ارديبهشت 95 مهر تاييدي به خواستشان زد. بايد خود را مديون اين اقدام بزرگ بدانيم. وي با اشاره به انتخابات دور يازدهم رياست جمهوري گفت: انتخابات رياست جمهوري سال 92 نشان داد که مردم با انتخاب جناب آقاي روحاني در پي تغيير هستند. اکثريت جامعه به افراط و تندروي چه در وجه داخلي و چه در وجه بينالمللي نه گفتند و به دنبال آن هستند که با شيوههاي اصلاحطلبانه مشکلات را ترميم کنند. جريان اصلاحطلب توانست به خواست مردم در اين راه قدم بردارد و در شرايط نابرابري هم گام بر ميداشت.
بايد به شعارهايمان پايبند باشيم
مصطفي کواکبيان نماينده منتخب تهران نيز در اين نشست با استناد به آيات الهي، خطبه نهجالبلاغه و احاديث معصومين، تغيير مسئوليتها و پايين و بالا شدن مسئولان را امري بديهي دانست که به دست مردم صورت ميگيرد .
دبيرکل حزب مردمسالاري با تاکيد فراوان بر فرمان الهي مبني بر اينکه بايد به پيمانها وفادار ماند، تصريح کرد: آن کساني که با پرچم يک جناح سياسي از مردم راي ميگيرند اما در مجلس در فراکسيون جناح ديگر حضور مييابند قطعا به راي مردم خيانت کرده اند . من معتقدم حتي کسي که با نام ليست اصولگرايان به مجلس آمده است نبايد در فراکسيون اصلاحطلبان شرکت کند و البته حضور در فراکسيون فقط در اين جلسه نيست بلکه نظم تشکيلاتي و استمرار مشارکت در تصميمات عقل جمعي، مبناي مسير و چراغ راه آينده ماست.
وي ادامه داد: ما به دنبال تغيير مورد نظر مردم هستيم . اگر براي مردم شعار داديم که دنبال تغيير جدي، پوست اندازي قطعي و خانه تکاني حتميهستيم بايد به اين شعارها پايبند باشيم و براي ارکان مجلس تصميم گيري مبتني بر خرد جمعي و راي دموکراتيک مردم داشته باشيم.
روزنمايي از اساسنامه اميد
علي مطهري در حاشيه اين نشست در جمع خبرنگاران اعلام کرد که مشکل مينوخالقي منتخب سوم مردم اصفهان به هيأت عالي اختلاف قوا ارجاع شده است. وي همچنين درباره حضور در جلسه فراکسيون اميد و اينکه آيا جزئي از اين فراکسيون به حساب ميآيد يا خير؟ عنوان کرد: اين آمدن يا نيامدن به معناي عضويت يا عدم عضويت نيست، فعلا که در اين جلسه شرکت کرديم. گفتني است در بخشي از اين برنامه با حضور جمعي از خانوادههاي معظم شهدا از اساسنامه فراکسيون اميد نيزرونمايي شد. در اين مراسم علي مطهري، مصطفي کواکبيان، قمي، صادقي، رحيمي، اولاد قباد، محمودي، تاجالديني و حسينزاده از اساسنامه فراکسيون اميد رونمايي کردند. علاوه بر اعضاي منتخب ليست اميد اعضاي شوراي مرکزي شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان از جمله علي شکوري راد، محمود ميرلوحي، علي صوفي، آذر منصوري، الهه کولايي، محسن رهامي و مهدي نادمي نيز در اين مراسم حضور داشتند.
قرار بود مرتضي بانک مديرکل نهاد رياست جمهوري نيز در اين مراسم سخنراني کند که در مراسم حضور نيافت. اين مراسم از ساعت 14:30 آغاز شد و تا ساعت 17 با حضور خبرنگاران ادامه داشت و پس از آن اعضاي فراکسيون اميد در جلسه خصوصي به بحث و تبادل نظر در خصوص ارکان مجلس دهم پرداختند. گفتني است روز گذشته همايش ديگري با عنوان همايش فراکسيون فراگير منتخبان اصولگراي مجلس دهم نيز با حضور و سخنراني آيتالله موحديکرماني و علي لاريجاني برگزار شد.