مصطفي کواکبيان در همايش بانکها و مجلس دهم که در کانون اسلاميانصار برگزار شد، افزود: بعضي از اين فيشهاي حقوقي، تاييد ديوان محاسبات که زير نظر مجلس و سازمان بازرسي کل کشور که وابسته به قوه قضاييه است را دارد.
وي ادامه داد: ما امروز بحث اساسيتر از موضوع که اين روزها پيش آمده داريم و آن اين است که سيستم بانکداري ما چقدر اسلامياست؟ طبق آخرين مصوبه سود بانکي 18 درصد است در صورتي که در کشوري مثل امارات 3 الي 4 درصد است که ما بايد به اين سمت حرکت کنيم نه اين چيزي که امروز است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلاي اضافه کرد: در نظام هماهنگ پرداخت، سقف حقوق هفت برابر کف حقوق تعيين شده است و اگر بگوييم با همه مزايا به ندرت به 20 ميليون ميرسد و کسي نميتواند براساس نظام هماهنگ پرداخت در جمهوري اسلاميبالاي 20 ميليون حقوق بگيرد اما آمار داريم که حدود صدها فيش بين 20 تا 50 ميليون تومان و 300 فيش بالاي 50 ميليون حقوق ميگيرند که در عين بيقانوني، پوشش قانوني دارد.
کواکبيان با بيان اين که بروز برخي از مشکلات به دليل قانونگذاري است، افزود: به طور مثال در مورد بيمه و مالياتها قانونگذار، سه درصد گفته است يعني حق دارند براي رفاه يا آموزش کارمندان اين سه درصد مصرف شود و به اين ترتيب قانونگذار دست مديران را باز گذاشته است.
وي به صندوق توسعه ملي نيز اشاره کرد و گفت: صندوق توسعه ملي از دوران احمدينژاد شروع شده است که در آنجا گفته شده هيات عامل هر طور که خواست براي خود حقوق تنظيم کند. کدام کشوري يک چنين قانوني دارد؟ از همان ابتدا هم که اين صندوق شروع به کار کرد و حقوق 17 ميليون براي خود در نظر گرفتند اين مبلغ زياد بود چه برسد الان که 50 و چند ميليون است.
نماينده مردم تهران در مجلس گفت: اين فيشها را که ميبينيم بايد گريه کنيم؛ واقعا انصاف و مروت کجا رفته است؟
کواکبيان با بيان اين که من حقوقم را از مجلس نميگيريم و در مجلس هشتم هم حقوقم را از دانشگاه ميگرفتم، افزود: حقوقهاي بالا در دانشگاهها مرسوم نبوده است اگرچه هيات امنا اختياراتي به رييس دانشگاه داده است.
وي به طرح نظام تحول سلامت نيز اشاره کرد و گفت: اگرچه طرح تحول سلامت خيلي کمک کرده است ولي خيلي هم بريز و بپاش شده است. چرا بعضا گفته ميشود، يک پزشک بيمارستان دولتي بايد يک ميليارد و 200 ميليون تومان کارانه بگيرد. ممکن است قانوني باشد ولي آيا متعارف است؟
اين نماينده مجلس دهم با بيان اين که ممکن است اين حرفها باعث سوءاستفاده جريان مقابل شود، تاکيد کرد: ما براي چه انقلاب کرديم؟ همه افتخار ما اين است که اين انقلاب براي ما معنويت، عدالت، فضليت و اخلاق آورده است و در مقابل کشورهاي ديگر به آن مينازيم.
کواکبيان يادآور شد: کسي به من گفت شما چرا اين قدر در زمينه فيشها سخت ميگيريد؟ در اندونزي وکيل مجلس آنها 12 هزار و 500 دلار ميگيرد که من گفتم کارگر آنجا چقدر ميگيرد؟ گفت 2500 دلار و من هم گفتم حرف ما اين جاست مديران آنها تقريبا 7 برابر کارگرشان ميگيرد ولي اينجا حقوقها تا 250 برابر است.
وي ادامه داد: من به کساني که اين فيشها را با هر انگيزهاي که افشا کردند، کاري ندارم. ميگويند اين فيشها را افشا کردند که اختلاسها فراموش شود که اينطور نيست.
اين نماينده اصلاحطلب تاکيد کرد: اختلاسها را هم بايد بگوييم و پيگيري کنيم. چرا زماني که به وزرا 60 تا 60 تا سکه ميدادند، حرفي نميزديد؟ در صورتي که بايد همان موقع حرف ميزديد. کار غلط را نميشود توجيه کار غلط ديگري بکنيم. آن زمان خلاف بوده و واقعا هم خلاف بوده است.
کواکبيان يادآور شد: من آن زمان هم گفتم که احمدينژاد پولها را خانه نبرده است که کاش ميبرد خانه، ولي آنقدر به بيتالمال ناخنک زد و بيانضباطي مالي به وجود آورد که آن موقع ما فرياد ميکشيديم و ميگفتيم. بنابراين نبايد توجيه کنيم که دنبال نقشه هستند، بايد اگر ضعفي است جلوي آن ضعف را بگيريم.
وي تصريح کرد: بعضيها ميگويند اين مديران هفت دهم درصد مجموعه مديران کل کشور هستند که حرف درستي است. ما مديرانمان واقعا پاکدست هستند ولي براي نظام جمهوري اسلاميهمين 7 دهم درصد مجموعه کل کشور، زياد است.
اين نماينده مردم تهران در مجلس به نقش موثر مجمع اسلامي بانکها اشاره کرد و گفت: بهترين و شيکترين ساختمانها متعلق به بانکها است، مردم با هزار مشکل نبايد بهرههاي آنچناني بپردازند. ما بايد راهکار بدهيم و مطالبهگري کنيم و به سمت بهرههاي کم برويم.
کواکبيان خاطرنشان کرد: معتقدم درباره فيشهاي حقوقي سه کار بايد انجام شود. اول نام آنهايي که واقعا به ناحق به بيتالمال دستبرد زدند، مطرح و افشا شود. دوم مازاد حقوقهاي دريافتي را به بيتالمال بازگردانند و سوم با آنهايي که واقعا تخلف کردند، برخورد شود.