دبير کل حزب مردمسالاري در همايش خانه احزاب:
قوانين سه گانه احزاب، انتخابات و رسانهها بايد اصلاح شود
يارانه احزاب بايد در رديف بودجه گنجانده شود
2 مرداد 1395 ساعت 1:26
همايش فصلي خانه احزاب صبح پنجشنبه با حضور شخصيتهاي دولتي و برخي چهرههاي سياسي و افرادي از احزاب و تشکلها در سالن 600 نفري وزارت کشور برگزار شد.
تا زماني که انتخابات حزبي در کشور نداشته باشيم مشکل بيتوجهي به احزاب همچنان ادامه دارد
در اين همايش عبدالرضا رحمانيفضلي وزير کشور، علي مطهري نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي، مصطفي کواکبيان نماينده مردم تهران در مجلس و دبيرکل حزب مردمسالاري، محمدرضا باهنر دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين سخنراني کردند.
براساس اين گزارش در اين همايش، محمدحسين مقيمي معاون سياسي وزير کشور، حسن غفوريفرد رئيس خانه احزاب و جمع ديگري از دبيران کل احزاب و تشکلهاي سياسي نيز حضور داشتند
نقش حزب در انتخاب اردوغان،در اداره حکومت ترکيه و شکست کودتا
مصطفي کواکبيان در ابتداي سخنان خويش در زمينه کودتاي ترکيه و نقش احزاب در آن به سه بحث چگونگي مطرح شدن اردوغان، شکلگيري کودتا و شکست آن پرداخت و گفت: بر خلاف آنچه که آتاتورک براي ايجاد جامعهاي سکولار و لاييک تلاش کرده بود،جامعه ترکيه جامعهاي مذهبي است ودر بعضي از گزارشها آمده است، نود درصد مردم ترکيه در ماه مبارک رمضان روزه ميگيرند. اردوغان توانست با تاکيد بر اين مسئله و انجام کارهايي مثل شرکت در نماز جمعه زمينه لازم براي کسب رأي را فراهم کند و در راس نخستوزيري و سپس رياست جمهوري قرار گيرد و الان هم درصدد تغيير قانون اساسي است و البته همه اين کارها را در قالب حزب عدالت و توسعه انجام ميدهد و به کمک همين حزب کارهاي برجسته عمراني و تجاري و بازرگاني براي کسب محبوبيت بيشتر انجام داد.
دبيرکل حزب مردمسالاري در ادامه به علل شکلگيري کودتا در ترکيه پرداخت و با اشاره به سابقه کودتا در کشور ترکيه گفت: پاکستان و ترکيه از کشورهاي کودتاخيز هستند.
در کشور ترکيه بعد از عثماني هر 10 سال يک کودتا شده است. همچنين نظاميها در ترکيه از زمان آتاتورک نقش اساسي داشتند اما اردوغان آنها را تضعيف کرد که باعث خشم نظاميان از اردوغان شده بود.
کواکبيان درگيريها و انفجارهاي ترکيه، عزل داوداوغلو و حضور در سوريه و برخوردهاي تند و حسادت برانگيزبا نظاميان را به عنوان پيشزمينههايي دانست که نظاميان احساس کنند شرايط براي کودتا فراهم است.
وي در ادامه به علل شکست اين کودتا پرداخت و گفت: همه نظاميان کودتا را همراهي نکردند و فقط بخش نيروي هوايي و ژاندارمري ترکيه در اين کودتا فعال بود، اين مسئله عامل موثري بود تا کودتا به نتيجه نرسد.
کواکبيان اظهار داشت: البته اختلافات درون حزبي سوژه اي براي کودتاگران بود کما اينکه شکست کودتا نيز محصول اتحاد احزاب در دفاع از دولت اردوغان بود.البته مسائل ديگري نيز تاثيرگذاربودند. به عنوان نمونه در اين کودتا هيچ قدرت خارجي سهيم نبود.البته قبلا نظاميها با اتکا به قدرتهاي خارجي کودتا ميکردند اما در اين کودتا، مصر، عربستان و آمريکا سه، چهار ساعت نظاره گر بودند و اوضاع را بررسي کردند که اگر کودتا نتيجه گرفت بيايند و موجسواري کنند اما اردوغان با به خيابان کشاندن مردم مانع از پيروزي کودتا شد.
کواکبيان با اشاره به موضعگيري احزاب در کودتاي ترکيه گفت: هيچ حزب رسمي و حتي احزاب کرد نيز،نه تنها از کودتا حمايت نکردند بلکه احزاب فراخوان دادند و علاوه بر اردوغان مردم را به خيابانها دعوت کردند.
وي افزود: حزب اگر قوي عمل کند هرگز در کشوري کودتا اتفاق نميافتد. اين نماينده مجلس درباره موضعگيري خوب جمهوري اسلامي و محکوم کردن کودتا گفت: تماس و رفتار درست وزير امور خارجه ايران در حادثه کودتا بسيار تاثيرگذار بود.
دبيرکل حزب مردمسالاري در بخش دوم سخنان خود با اشاره به مشکلات راهاندازي مجدد خانه احزاب گفت :همه شما در جريان هستيد که امثال ما چه تلاشهايي براي جا انداختن سيستم کنوني خانه احزاب انجام داديم، البته با کمک دولت. کما اينکه همه احزاب بايد براي قانون احزاب نيز همراهي کنند.
وي خاطرنشان کرد: قانون احزاب و انتخابات بايد در کشور اصلاح شود. دوازده هزار نفر در انتخابات مجلس ثبت نام کرده بودند که اين تعداد را به کمک احزاب ميتوان حداقل به يک چهارم آن رساند..
دبيرکل حزب مردمسالاري در ادامه سخنان خود به يارانه احزاب اشاره کرد و ابراز داشت: بايد اين رقم در رديف بودجه بيايد و من معتقد هستم بايد دولت به احزاب کمک کند وقبل از بررسي مجلس بايد سازمان برنامه و بودجه به اين پيشنهاد توجه نمايد.همانگونه که در بسياري از کشورهاي دنيا ازجمله فرانسه نيز اين اتفاق ميافتد..
کواکبيان ابراز اميدواري کرد در اصلاح قانون احزاب نماينده احزاب نيز در کميسيون ماده 10 احزاب حضور داشته باشد.
نماينده مردم تهران در مجلس در مورد ارتباط مجلس و احزاب گفت: ما تلاش خواهيم کرد قوانين سه گانه مرتبط به هم يعني قانون احزاب، قانون انتخابات و قانون رسانهها به صورت جامع اصلاح شود.
وي افزود: تا زماني که انتخابات حزبي در کشور نداشته باشيم مشکل بي توجهي به احزاب همچنان ادامه دارد. ايدهآل اين است که مردم به اشخاص راي ندهند و به احزاب راي دهند و احزاب افراد را براي شرکت در انتخابات معرفي کنند.
وي افزود: الان 240 حزب داريم که بايد اينها را در سه مرحله محدود کنيم. ابتدا در صدور مجوز به احزاب جديد سختگيري کنيم و آنگاه با تجميع احزاب با توجه به شاخصهايي همچون برگزاري کنگره حزبي، داشتنن دفاتر استاني و نشست شوراي مرکزي و دفتر سياسي و ارگان انتشاراتي حزب تعداد احزاب را به حداکثر سي حزب برسانيم و در گام سوم اميدواريم به تعداد 4 يا 5 حزب برسانيم.
وي با يادآوري تعدد احزاب در ايران بيان کرد: در ترکيه پنج حزب در پارلمان داريم و 28 حزب نيز فعاليت ميکنند.
دبيرکل حزب مردمسالاري در پايان با تشکر از هيات ريسه و اعضاي شوراي مرکزي خانه احزاب و حمايت وزارت کشور از بر پايي چنين نشستهايي خاطرنشان کرد: انشاءالله شرايطي پيش بيايد که در دو انتخابات پيش رو،احزاب در کشور حرف اول را بزنند.
کد مطلب: 218
آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/218/قوانين-سه-گانه-احزاب-انتخابات-رسانه-ها-بايد-اصلاح-شود