دبيرکل حزب مردم‌سالاري در مراسم گراميداشت روز پزشک:

سلامت هر جامعه در گرو سلامت زمامداران آن است

اميدوارم درجه شفافيت مالي حکومت ايران در پايان برنامه ششم جزو ده کشور اول باشد

2 شهريور 1395 ساعت 11:21

دبيرکل حزب مردم‌سالاري با تاکيد بر اينکه اگر جامعه سالم بخواهيم حتما بايد سياست حاکم بر جامعه سالم باشد، گفت: سلامت روح و روان جامعه وابسته به سلامت زمامداران کشور است.


به گزارش ايسنا، همايش مسئوليت اجتماعي و اخلاق پزشکي از سوي شاخه پزشکان حزب مردم‌سالاري و با حضور مسئولان وزارت بهداشت، اعضاي کميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي، مسئولان نظام پزشکي، دبيرکل حزب مردم‌سالاري و رئيس کميسيون بهداشت و درمان مجلس به مناسبت بزرگداشت زادروز حکيم بوعلي سينا در هتل المپيک برگزار شد.

در اين همايش علي نوبخت رئيس کميسيون بهداشت و درمان با انتقاد از اينکه عده‌اي پزشکي را با پول سنجيدند که چرا فلاني زياد يا کم گرفته است و آنها را مظان اتهام قرار داده‌اند، گفت: ما اجازه توهين به جامعه پزشکي را نمي‌دهيم. از دوستان خواستيم تا در انتخابات اخير مجلس فعاليت کنند تا افرادي که وارد مي‌شوند قدر جامعه پزشکي ايران را بدانند و به آنها توهين نکنند. وي افزود: در مطالعاتي که داشتم متوجه شدم از 110 سال پيش تا هم‌اکنون 400 قانون در ابعاد سلامت تصويب شده است. آنچه که داريم قانون است اما آنچه که کم داريم نظارت بر قانون است. قرار شده به مبحث نظارتي توجه بيشتري شود.

نوبخت خاطرنشان کرد: دولت‌ها وظيفه دارند از محل درآمدهاي خود به سلامت مردم و همچنين آموزش آنها توجه داشته باشند. تلاش بر اين است که حتي اگر مردم پول هم داشته باشند در روز مبادا تحت پوشش بيمه باشند.

در بخش ديگري از اين نشست، مصطفي کواکبيان عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس و دبيرکل حزب مردم‌سالاري با تاکيد بر اينکه امنيتي که امروز در جمهوري اسلامي ايران داريم در منطقه بي‌نظير است، اظهار کرد: طرح‌هايي که داعش داشت با تلاش مسئولين امنيتي کشور نتوانست به انجام برساند. وي همچنين با تبريک روز پزشک به تمامي پزشکان و با بيان اينکه طرح تحول سلامت بعد دوم نعمت ناشناخته در ايران است، گفت: البته مشکلات و ضعف‌هايي هم در اين مورد وجود دارد. فردي مي‌گفت اين اندازه پولي که تزريق شده بايد نتايج بهتري را در بر مي‌داشت.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري در باب تجليل از مقام حکيم ابن سينا نيز خاطرنشان کرد: حکيم ابوعلي سينا از بزرگ‌ترين سياست‌دانان بوده است. بخشي از حکمت، فلسفه است و بخشي از فلسفه، فلسفه سياست است. ما دو روش در فهم معارف ديني داريم؛ يکي فلسفه مشاء که رئيس فلسفه مشاء در ايران حکيم بزرگ و پزشک نامدار شيخ‌الرئيس ابن سينا است و ايشان در بحث سياست بسياري از علماي سياست را درس مي‌دادند. دو کتاب معروف ايشان شفا و قانون است که همه فکر مي‌کنند قانون در رابطه با مباحث کلامي، عرفاني و فلسفه است و شفا پزشکي است. در حالي‌که شفا مربوط به بحث فلسفي و قانون در رابطه با بحث پزشکي است.

وي افزود: قدمت دانشگاه آکسفورد 530 يا 540 سال است اما 400 سال قبل از آکسفورد، سهروردي در نظاميه بغداد استاد بوده است که رئيس روش دوم يعني همان شيخ اشراق است. کواکبيان تاکيد کرد: ما اگر هم نخواهيم به سياست روي بياوريم، سياست با ما کار دارد. کما اينکه همه امور جامعه به سلامت برمي‌گردد هرچه در مجلس بررسي مي‌کنيم براي مثال، ماجراي ريزگردها و يا مجروحان فلان تصادف، پاي پزشکان در ميان است. در رابطه با محيط زيست بحث پزشکان در ميان است. اگر جامعه سالم بخواهيم حتما بايد سياست حاکم بر جامعه هم سالم باشد. سلامت روح و روان جامعه وابسته به سلامت زمامداران کشور است.

وي در رابطه با اخلاق حرفه‌اي پزشکي بيان کرد: صيانت از سلامت‌سازان به خود جامعه پزشکي مربوط است. بحث تواضع، محبت و مهرباني که بايد با بيماران داشته باشند. اين کار انساني که با شرافت همراه است و پزشکان آن را پيگيري مي‌کنند، مهم است. در جامعه پزشکي صداقت بسيار اهميت دارد. وي با ذکر خاطره‌اي ادامه داد: من قبلا هم گفته بودم که برخي با ما عکس يادگاري مي‌گيرند اما زنبيل خود را جاي ديگري گذاشته‌اند. از آقاي دکتر نوبخت پرسيدم شما چگونه براي رياست کميسيون راي آورديد؟ ايشان گفتند ما پزشکان با هرکسي عکس بگيريم زنبيل را هم همان جا مي‌گذاريم و صادقانه برخورد مي‌کنيم.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري در بخش ديگري از سخنان خود اظهار کرد: ما واقعا طرح تحول سلامت را بايد آسيب‌شناسي کنيم و آن را ادامه دهيم تا بيماران در کنار درد و رنج بيماري خود درد و رنج ديگري نداشته باشند. همچنين صيانت از حرفه پزشکي را بايد به خود پزشکان واگذار کنيم. در بحث فيش‌هاي نجومي در رابطه با پزشکان ما بررسي‌هايي که کرديم متوجه شديم خيلي‌ها کمتر از جايگاه علمي خود دريافتي داشته‌اند البته تعداد کمي هم در بيمارستان‌هاي دولتي غيرقانوني دريافت مي‌کردند ولي اکثر جامعه پزشکي اين‌گونه نيست.

کواکبيان گفت: مساله ديگر، تجميع بيمه است. اين وضعيت بيمه که وجود دارد بايد يک روزي جمع شود و واقعا اين امر در برنامه ششم ديده شود. بحث ديگر بحث شفافيت و مبارزه با فساد است. خجالت مي‌کشم که بگويم جمهوري اسلامي ايران از لحاظ شفافيت مالي در دنيا رتبه صد و سي‌ام را دارد. ما بايد در برنامه ششم اين امر را بياوريم که در پايان برنامه رتبه ايران به هفتم يا هشتم برسد.

همچنين دکتر خليل علي محمدزاده پزشک و از استراتژيست‌هاي حوزه نظام سلامت در حاشيه همايش «اخلاق پزشکي و مسئوليت‌ اجتماعي» که به مناسبت «روز پزشک» از سوي حزب مردم‌سالاري در هتل المپيک برگزار شد، در گفت‌و‌گو با «مردم‌سالاري» با گراميداشت روز پزشک و تبريک اين روز به پزشکان و ساير گروه‌هاي همکار در تيم‌هاي پزشکي گفت: اجر کار پزشکي با هيچ چيز ديگري قابل مقايسه نيست، چرا که پزشک واقعي هر لحظه در محضر خدا و خدمت به بشريت و در انديشه رفع آلام از جامعه انساني است.

وي توام نمودن اخلاق حرفه‌اي با علم را در معنويت بخشيدن به آن حرفه، بسيار اثرگذار خواند و اظهار داشت: صيانت از اين مرزهاي اخلاقي، بر عهده انجمن‌هاي صنفي و تخصصي حرف است و در حوزه پزشکي نيز اين مراقبت‌ها صورت مي‌گيرد و بايد بيش از گذشته گسترش يابد. وي قطع رابطه مستقيم مالي بين بيمار و پزشک از طريق تجميع بيمه‌ها و گسترش کمي‌و کيفي پوشش بيمه‌ها و استقرار کامل نظام ارجاع را از دستاوردهاي خوب کشورهايي که مديريت پيشرفته‌اي در نظام سلامت خود دارند، اعلام نمود و گفت: اين موضوع در کنار سطح‌بندي خدمات و مديريت سيستم‌هاي پرداخت و بازپرداخت تاثير فوق‌العاده‌اي در ارتقا، آرامش و امنيت حوزه بهداشت و درمان دارد.

وي نياز به رصد و ارزيابي استراتژيک برنامه‌هاي ملي در هر زمينه‌اي را يادآور شد و گفت: در حوزه بهداشت و درمان نيز براساس رسالت و دورنماي تدوين شده و تحليل محيط دروني و بيروني، بايد عملکردها با استانداردها تطبيق گردد، تا اطمينان حاصل شود که به سمت اهداف تعيين شده، حرکت شده است. وي در پايان پزشکان را از جمله نخبگان و گروه‌هاي مرجع مهم در کشور نام برد و اظهار داشت: افراد و گروه‌هايي که با سوء‌استفاده از اتفاقاتي که بعضا رخ مي‌دهد، به جايگاه و قداست شغلي پزشکان بي‌حرمتي مي‌کنند، در جهت منافع ملت گام برنمي‌دارند و به نوعي تهديد‌کننده سلامت جامعه هستند.

شايان ذکر است در اين همايش بسياري از پزشکان رشته‌هاي مختلف پزشکي و پرستاري از جمله دکتر احمد همتي، نماينده مردم سمنان و عضو کميسيون بهداشت و درمان حضور داشتند و آقايان دکتر برومند پدر علم نفرولوژي و دکتر عکاشه متخصص جراح ارتوپد و دکتر سوادکوهي متخصص مراقبت‌هاي ويژه و دکتر عابدي نماينده مردم اصفهان و عضو کميسيون بهداشت و درمان و دکتر عليجاني نماينده مردم تهران و عضو کميسيون بهداشت و درمان و دکتر قرباني نماينده مردم آستانه و نائب رئيس کميسيون بهداشت و درمان به تفصيل در مورد مسووليت اجتماعي پزشکان و اخلاق پزشکي سخن گفتند


کد مطلب: 232

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/232/سلامت-جامعه-گرو-زمامداران

حسنا
  https://www.hosnanews.ir