دکتر کواکبیان در مراسم افتتاح ساختمان جديد خانه احزاب ايران :
دولت در ارائه دو لايحه مهم قانون احزاب و قانون انتخابات جديت بيشتري داشته باشد
9 شهريور 1395 ساعت 0:52
مصطفي کواکبيان نماينده مردم تهران در مجلس دهم، در اين جلسه سابقه تحزب را مربوط به صدر اسلام دانست و افزود: افتتاح خانه احزاب در آخرين روز هفته دولت در دوره دولت تدبير و اميد را به فال نيک ميگيريم.
ساختمان جديد خانه احزاب ايران در آخرين روز از هفته دولت در تهران و با حضور «محمدحسين مقيمي» معاون سياسي و قائم مقام وزير کشور در امور سياسي، محمدامين رضازاده مدير کل سياسي وزارت کشور، «قدرتعلي حشمتيان» رئيس خانه احزاب، کواکبيان و صباغيان از مجلس، هيات رئيسه خانه احزاب و جمعي از دبيران کل تشکلهاي سياسي و شماري از فعالان سياسي کشور افتتاح شد.
قدرتعلي حشمتيان در ابتداي اين مراسم از وزارت کشور و شهرداري تهران تشکر و ابرازي اميدواري کرد خانه احزاب در تمام مراکز استانهاي کشور نيز داير شود. وي با اشاره به انتخابات سال آينده گفت: اميدوارم ميز احزاب در ستاد انتخابات سال آينده نيز تشکيل شود.
رئيس خانه احزاب با بيان اينکه حفظ حرمت همه جناحها در خانه احزاب واجب است تاکيد کرد: من به کسي اجازه نميدهم که به نهادهاي نظام و مديران دولت تدبير و اميد و اعضاي هيات رئيسه خانه احزاب از هر جناحي توهين شود.
مصطفي کواکبيان نماينده مردم تهران در مجلس دهم، در اين جلسه سابقه تحزب را مربوط به صدر اسلام دانست و افزود: افتتاح خانه احزاب در آخرين روز هفته دولت در دوره دولت تدبير و اميد را به فال نيک ميگيريم.
محمدحسن غفوري فرد رئيس قبلي خانه احزاب نيز در اين جلسه با اشاره به تلاشهاي چندسال اخير براي خانه دار شدن احزاب ابراز اميدواري کرد که رييس جديد و اعضاي شوراي مرکزي در رسيدن به اهداف خانه احزاب توفيق يابند.وي از وزير کشور و مديران وزارتخانه نيز براي کمک به گسترش و فعاليت احزاب تشکر کرد.
غفوري فرد همچنين به احزاب توصيه کرد به دنبال حذف يکديگر نباشند و براي افزايش مشارکت مردم در انتخابات رياست جمهوري و شوراها در سال 96 تلاش ويژه کنند.
محمد حسين مقيميمعاون سياسي وزير کشور نيز در اين مراسم در تصريح عملکرد وزارت کشور گفت: وزارت کشور در شروع کار خود در دولت يازدهم با توجه به تاکيد رئيس جمهور مبني بر بازگشايي خانه احزاب يکي از اولويتهايش را احياي خانه احزاب قرار داد. لذا خانه احزاب چند سال تعطيل شد و پس از روي کار آمدن دولت يازدهم با جلساتي که با دبيران احزاب داشتيم به چرايي اين مساله پرداختيم.
او افزود: جلساتي با نمايندگان احزاب تشکيل شد و دلايل تعطيلي آن مورد آسيبشناسي قرار گرفت و نهايتا مقرر شد که خانه احزاب را که تشکل صنفي است، با همکاري همه گروهها و جناحها اين خانه مديريت شود و در نهايت به اين نتيجه رسيديم که اگر همه احزاب را به سه دسته اصلاحطلب اصولگرا مستقل تقسيم کنيم ميتوانيم مديريت خوبي را براي اين تشکل در نظر بگيريم.
معاون سياسي وزير کشور ادامه داد: اين پيشنهاد مطرح شد و با توجه به آسيبشناسيهايي که داشتيم مشخص شد که اختلافات از يکتا نبودن افراد در اين فراکسيونها شروع ميشود و تصميم گرفتيم که به صورت مساوي هر سه جريان حضور داشته باشند و به صورت همزمان فعاليت کنند و يک سال است که خانه احزاب فعاليت خود را آغاز کرده و براي تعيين مکان آن هماهنگيهاي لازم را با شهرداري داشته ايم.
مقيميبا بيان اين که امروز در وضعيتي هستيم که همه احزاب شناسنامهدار اگر بخواهند نشست و سخنراني برگزار کنند به پشتوانه دولت انجام ميشود گفت: طي سال گذشته هيچ نشستي برهم زده نشده و اوج آن را در انتخابات اسفند ديديم اما در گذشته شاهد برهم خوردن نشستها و سخنرانيها از سوي برخي در جامعه بوديم. او تاکيد کرد: همه در کشور توانستند فعاليت کنند و حرفهايشان را بزنند و طي جلسهاي که برگزار شد فقط 5 جلسه را برهم زدند.
معاون سياسي وزارت کشور بيان کرد: کشور در شرايط خوبي از لحاظ سياسي قرار دارد و وظيفه داريم از همه فعاليتهاي قانوني احزاب پشتيباني کنيم و اميدواريم در انتخابات آينده هم احزاب فعالانه حضور داشته باشند.
او افزود: انتخابات اسفند ماه با نشاط برگزار شد و امنيت در سراسر کشور برقرار بود و اين در حالي است که در همه انتخابات قبلي نزاع و مصدوميت در برخي از شهرها را شاهد بوديم.
مقيميپيرامون يارانه و کمک مالي به احزاب گفت: همانطور که در فعاليتهاي فرهنگي نيازمند تخصيص بودجه هستيم در کار سياسي هم نياز به منابع مالي احساس ميشود لذا گاهي مواقع فعاليت سياسي هزينه دارد که هزينه آن هم زياد است و بايد کمک کنيم تا احزاب بتوانند خوب فعاليت کنند.
او بيان کرد: از نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلاميدرخواست داريم تا در لايحه بودجه 96 اگر لازم ميدانند در اين زمينه بودجه اختصاص دهند
همچنين همزمان با افتتاح خانه احزاب جلسه شوراي مرکزي آن با حضور اعضا برگزار و روساي کميتههاي تخصصي گزارش فعاليتهاي خود را ارايه کردند.وي در بخش ديگري از سخنان خويش با اشاره به فرمايش امام خميني(ره) در مورد تديد شهيد رجايي، مبني بر اين که عقل رجايي از علمش بيشتر است، اظهار اميدواري کرد دولت تدبير و اميد بر مبناي عقلانيت به توسعه سياسي در کشور بپردازد و با ارائه دو لايحه مربوط به احزاب و انتخابات شور و نشاط بهتري را در عرصه سياسي ايجاد کند و حتما در لايحه احزاب بايد حداقل از 3 نفر منتخبان احزاب در کميسيون ماده 10 قانون احزاب عضويت داشته باشند و دولت تا گنجاندن رديفي براي بودجه حداقل 100 ميليارد تومان براي احزاب جهت تجهيز خانه احزاب و فعاليتهاي مربوط به احزاب، اين موضوع را جدي بگيرد. کما اين که بايد خانه احزاب با ارزيابي فعاليتهاي احزاب همچون برخورداري از کنگرههاي ساليانه و برگزاري جلسات شوراي مرکزي و داشتن حداقل 10 دفتر استاني و عضويت حداقل 15عضو در سراسر کشور و امثال آن 240 حزب موجود کشور را در 50-40 حزب خلاصه نمايند.
کد مطلب: 236