رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار جمعي از دبيران کل احزاب اصلاحطلب:
اهميت انتخابات به فعاليت احزاب و حضور مردم است
مصطفي کواکبيان: حضور مردم در نظامهاي حزبي در تصميمگيريها برجسته است
6 مهر 1395 ساعت 23:25
آيتالله هاشمي رفسنجاني، صبح ديروز در ديدار جمعي از دبيران کل و اعضاي شوراي مرکزي احزاب اصلاحطلب، در تشريح اهميت تحزّب و کارهاي تشکيلاتي، با طرح اين سوال که «اگر بخواهيم مبارزات انقلاب را با حفظ اصول ادامه دهيم، چکار بايد انجام دهيم؟»، به مجموعه مباحث مبارزين در سالهاي مبارزه اشاره کرد و گفت: در همه مباحث به اين نتيجه رسيده بوديم که بايد حزب داشته باشيم، اما امام(ره) به دلايلي موجه و حکيمانه در آن مقطع موافقت نميکردند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان اين مطلب که «حتي اساسنامه تشکيل يک حزب را نوشته و اعضاي شوراي مرکزي را هم انتخاب کرده بوديم»، به دلايل مخالفت امام راحل براي حفظ جان مبارزين پرداخت و گفت: پس از انقلاب، وقتي خدمت ايشان رسيديم و ضرورت احزاب را گفتيم، هم موافقت کردند و هم کمک کردند که حاصل آن حزب جمهوري اسلامي شد. به گزارش روابط عمومي مجمع تشخيص مصلحت نظام، آيتاللههاشمي رفسنجاني، با تشريح اوضاع سياسي کشور و جبههبنديها و جناحبنديهاي مفيد و مضر کشور، گفت: هميشه، انتخابات در جمهوري اسلامي مهم بوده و هست که اهميت آن نيز به فعاليت احزاب و حضور مردم بستگي دارد. ايشان با بيان اين جمله که «حتي دو سه سال قبل از شروع مبارزه در عاشوراي 1337 که به خاطر يک سخنراني عليه استبداد و دربار و اهميت کارهاي تشکيلاتي در همدان دستگير شده بودم»، افزود: از همان جواني، معتقد بوديم که بايد خردجمعي حاکم باشد و راه حاکميت خردجمعي، تقويت احزاب است که نماينده اقشار مختلف مردم هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، اتحاد سياسي را براي ادامه فعاليتهاي احزاب جدّي دانست و گفت: در شرايطي که احزاب قوي نداريم، حزبهاي موجود بايد مانند يک جبهه، در خانه احزاب با هم باشند و از بحثهاي تفرقهانگيز بپرهيزند که براي کشور مضر است.
آيتالله هاشمي رفسنجاني، با تشريح شباهتها و تفاوتهاي انتخابات رياستجمهوري و شوراهاي شهر و روستا، گفت: بايد به مردم کمک کنيم تا براي تحکيم پايههاي نظام در انتخابات شرکت کنند. ايشان اقدامات دموکراتيک و توجه به رأي اکثريت را شرط موفقيت در سياست داخلي و خارجي دانست و گفت: افتخار ما به عنوان مسلمان و شيعه اين است که پيامبر اکرم(ص) و امام علي(ع) براساس آموزههاي قرآن بر رأي مردم تأکيد داشتند. در آغاز اين ديدار، دکتر مصطفي کواکبيان، دبير کل حزب مردم سالاري با تأکيد بر اهميت فعاليت احزاب در توسعه سياسي کشورها، گفت: در کشورهايي که با حزب ميچرخند و احزاب فعاليت مستمر دارند، حضور مردم در تصميمگيريها برجسته است. حجتالاسلام والمسلمين منتجبنيا، قائم مقام حزب اعتماد ملي، نيز گزارشي از فعاليتها و برنامههاي احزاب در مسايل سياسي، فرهنگي و اجتماعي ارائه و بر ضرورت تقويت احزاب در کشور تأکيد کرد و خطاب به آيتالله هاشمي رفسنجاني، گفت: شما به عنوان يکي از مؤسسين تفکر تحزب و تشکيل حزب جمهوري اسلامي در کشور، به خوبي نقش بيبديل احزاب را در توسعه سياسي کشور و نجات از استبداد و ديکتاتوري درک ميکنيد؛ به همين خاطر خدمت شما رسيديم تا مشکل به وجود آمده در مورد احزاب را با تدبير حکيمانه خود حل کنيد. همچنين حجتالاسلام والمسلمين رهامي نيز گزارشي از اقدامات کميته انتخابات در دو مقطع 92 و 94 ارائه کرد و گفت: اصل تقويت احزاب براي همه پذيرفته شده و آنچه مهم است، عملکرد است.
آقاي حکيمي پور نيز در سخناني، صبر در راه عمل به اصول و اعتقادات را تأثير آيتاللههاشمي رفسنجاني در احزاب دانست و گفت: به جاي پيوستن احزاب به اشخاص، اشخاص بايد به احزاب بپيوندند. آقاي جوادي حصار هم با يادآوري سفر اخير آيتالله هاشمي رفسنجاني به مشهد مقدس و برکات آن، درباره تعامل احزاب گفت: بايد با وحدت در اصول، به پيشرفت کشور بينديشيم. آقاي غريباني هم با بيان خاطراتي از سابقه همکاري با آيتاللههاشمي رفسنجاني در نخستين سالهاي پس از پيروزي انقلاب تاکنون، گفت: در طول انقلاب، شما مرد روزهاي بحراني بوديد و ميدانيم که اين روزها هم وحدت، ضرورت کشور است و مردم و احزاب از شما ميخواهند که براي تقويت وحدت وارد شويد.
کد مطلب: 247
آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/247/اهميت-انتخابات-فعاليت-احزاب-حضور-مردم