کواکبيان در جمع دانشجويان دانشگاه کردستان:
اصلاحطلب و اصولگرا در مقابله با فساد سيستماتيک اقتصادي متحد شوند
بابک زنجانی نباید اعدام شود
25 آذر 1395 ساعت 14:18
عضو فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي گفت: بابک زنجاني نبايد اعدام شود چون اگر اعدام شود پس پولها چه ميشود؟! حدود 2 ميليارد و 700 ميليون دلار نفت را برده و پولها را نميآورد، يعني معادل 11 هزار ميليارد تومان، در صورتي که کل اموالي که از زنجاني شناسايي شده حدود 4 الي 5 هزار ميليارد تومان است.
به گزارش ايسنا، مصطفي کواکبيان، شامگاه دوشنبه(22 آذر) در جلسه پرسش و پاسخ دانشجويان که در تالار مولوي دانشگاه کردستان برگزار شد، در ابتداي سخنان خود با اشاره به فرارسيدن هفته وحدت اظهار کرد: يکي از اهداف هميشگي قدرتهاي بزرگ ايجاد شکاف بين مسلمانان بوده و اين يک استراتژي بلندمدت است که با هدف رسيدن به اين اهداف، گروههاي تکفيري نظير داعش و جبهه النصره و... تشکيل شدهاند چون مسلمانان اگر با هم متحد شوند، در برابر قدرتهاي جهاني خواهند ايستاد.
وي به اهداف هفته وحدت اشاره و عنوان کرد: در اين هفته مسلمانان اختلافات جزئي و فرعي را کنار گذاشته و با هدف دستيابي به آرمانهاي خود، بر مباني و اهداف و استراتژي مشترک تاکيد ميکنند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: هيچکس نبايد براي حفظ وحدت از اعتقادات خود دست بکشد و بايد بر روي اهداف مشترک متمرکز شد.
وي تصريح کرد: در برابر هر جرياني که بخواهد بين شيعه و سني تفرقه ايجاد کند بايد متحد شويم تا جاي پايي براي گروههاي تکفيري باقي نماند.
استان کردستان در حفظ وحدت پيشتاز است
کواکبيان تاکيد کرد: استان کردستان پيشتاز در امر حفظ وحدت است و مردمان آن قبل از اينکه خود را يک کُرد بدانند خود را يک مسلمان و ايراني ميدانند.
وي در بخشي ديگر از سخنان خود به بيان وضعيت جريان اصلاحات و نحوه شکل گيري آن اشاره و بيان کرد: جريان اصلاح طلبي در کشور جرياني است که با آغاز انقلاب شروع شده و نبايد آغاز آن را به سال 76 و انتخاب محمد خاتمي نسبت داد بلکه اين سال را ميتوان نقطه اوج آن دانست.
وي ادامه داد: ما معتقديم اگر نابسامانيهايي در کشور وجود دارد، از طريق اصلاح آنها کشور را ميتوانيم به سامان برسانيم و اين مفهوم اصلي اصلاح طلبي است. دبيرکل حزب مردمسالاري بيان کرد: با توجه به اينکه اصلاح نابسامانيهاي جامعه نيز يکي از اصول اصولگرايان است، ميتوان گفت که اصولگرايان نيز به اين مفهوم پايبند هستند.
وي اظهار کرد: افرادي که در برابر اصلاحات ايستادهاند، قبل از اينکه خود و اين جريان را از بين ببرند، پايههاي انقلاب را از بين ميبرند.
کواکبيان ايجاد اشتغال را از مهمترين موضوعات جامعه دانست و افزود: مبارزه با فساد سيستماتيکي که مثل خوره به جان نظام افتاده است و رفع مشکل اشتغال مسئوليتي همگاني است که اصلاح طلب و اصولگرا نميشناسد و معتقدم جنبشهاي دانشجويي بايد پيشتاز مبارزه با فساداقتصادي باشند.
وي ادامه داد: چرا هر روز در جامعه بايد اخباري از قبيل فيشهاي نجومي، املاک نجومي، صندوق ذخيره فرهنگيان و اختلاس مطرح بشوند.
عضو هيات رئيسه فراکسيون اميد مجلس ادامه داد: معتقدم بابک زنجاني نبايد اعدام شود چون اگر اعدام شود پس پولها چه ميشود؟! حدود 2 ميليارد و 700 ميليون دلار نفت را برده و پولها را نميآورد، يعني معادل 11 هزار ميليارد تومان، در صورتي که کل اموالي که از زنجاني شناسايي شده حدود 4 الي 5 هزار ميليارد تومان است، پس بقيه پولها چه ميشود و چرا بايد او را اعدام کنيم.
حرف اول و آخر را بايد مردم بزنند
وي اعلام کرد: چون نظام ما نظام مردم سالاري ديني است، حرف اول و آخر را بايد مردم بزنند.
کواکبيان ادامه داد: کساني که با برجام مخالفت ميکنند بايد از خود بپرسند که آيا برجام تنها مربوط به دولت يازدهم است؟ آنها بايد بدانند که همه تصميمات در مورد برجام با تاييد رهبري اجرايي شده است.
وي اعلام کرد: دلواپسان با اصل مذاکره و اصل دولت يازدهم مخالفند و برجام را بهانه کردهاند و ادامه شيوههاي دولت قبل را ميخواهند.
عضو فراکسيون اميد خاطرنشان کرد: کساني که با برجام مقابله ميکنند، بايد بدانند که ما هم بدعهدي آمريکا را نميپذيريم، اما بايد بدانند که از 7 کشور تنها يک کشور نقض عهد کرده است؛ هرچند عدهاي دوست دارند زودتر نقض عهد شود.
وي در ادامه به سوالات مختلف دانشجويان پيرامون مباحث مختلفي پاسخ داد.
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي در مورد چرايي استفاده نکردن از نخبگان کُرد در کابينه دولت و مديران ارشد کشور، گفت: اعتقاد دارم که ميشد يکي از وزرا يا مديران مياني ما از اهل سنت باشند و چه اشکالي داشت حتي اگر خود استاندار کردستان هم از اهل سنت انتخاب ميشد. هر کسي که دلبسته نظام است از هر قوميت و مذهبي ميتواند در نظام ما خدمت کند.
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد شائبه حسابهاي بانکي قوه قضاييه و سوال نماينده مجلس در اين مورد، گفت: من مسئله حسابهاي شخصي را نميپذيرم و اين مسئله در زمان رئيس قوه فعلي نبوده و از قبل بوده است. اما چه اشکالي دارد وقتي يک نماينده مجلس خواستار شفاف سازي است.
کواکبيان ادامه داد: کجاي قانون نوشته است که نصف شب مامور بفرستيم دم در نماينده مجلس، من هم معتقدم بايد شفاف سازي شود. نمايندگان بايد کاملا آزاد باشند و سوالات خود را در چارچوب قانون بپرسند منتها بدون تهمت و افترا.
چک سفيد امضا به کسي نميدهيم
وي در پاسخ به سوال ديگري در مورد رويکرد اصلاحطلبان و گزينه احتمالي آنها در انتخابات سال 96، گفت: رويکرد همه اصلاح طلبان آقاي روحاني است، اما ما چک سفيد امضا نميدهيم شايد از درون خود حزب مردم سالاري هم گزينهاي داشتيم اما در حال حاضر رويکرد همه ما آقاي روحاني است.
عضو هيات رئيسه فراکسيون اميد مجلس شوراي اسلامي در ادامه در پاسخ به سه سوال دانشجوي ديگري در مورد عملکرد فراکسيون اميد، اظهارنظر وزير ارتباطات در سفر به کردستان مبني بر اينکه «هرکس با هر تفکري در انتخابات سال آينده کانديدا شود هدفش تخريب روحاني است» و فوايد برجام براي مردم چه بوده است، گفت: فراکسيون اميد هر هفته سه جلسه برگزار ميکند و نه فقط براي مسئله آقاي مطهري و آقاي صادقي، بلکه براي مباحث ديگري همچون حادثه قطار هم جلسه تشکيل داده است.
وي ادامه داد: اما جلسه تشکيل دادن ما در مورد مسئله آقاي مطهري و صادقي به دليل دفاع از حقوق نمايندگان بود. نماينده مجلس در چارچوب قانون ميتواند هر اظهارنظري داشته باشد و نبايد نصف شب در پي دستگير کردن او بود.
کواکبيان در پاسخ به سوال دوم هم گفت: وقتي وزيري چنين چيزي گفته بيجا فرموده است، هرکسي هرچيزي را که گفت نبايد به کل دولت، نظام و اصلاحات نسبت داد. حالا يک نظري داده چه اشکالي دارد.
اهميت برجام در بُعد بينالملل بود
وي در مورد دستاوردهاي برجام نيز عنوان کرد: اهميت برجام در بعد بين الملل بود، زماني اجماع جهاني عليه کشور ما شکل گرفته بود و ايران را کشوري خطرناک قلمداد ميکردند اما اکنون به يمن برجام اين اجماع جهاني عليه کشور ما برداشته شده است.
عضو هيات رئيسه فراکسيون اميد مجلس در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا فراکسيون اميد برنامهاي براي رفع مسئله ممنوعالتصويري آقاي خاتمي دارد؟ گفت: مسئله ممنوعالتصويري آقاي خاتمي غيرقانوني است زيرا در شورايعالي امنيت مصوبهاي در اين مورد وجود ندارد. رسما هم آقاي شمخاني و آقاي روحاني دبير و رئيس شوراي عالي امنيت ملي در اين مورد گفتهاند هيچ مصوبهاي وجود ندارد، پس غيرقانوني است و معلوم نيست چرا دستگاه قضايي اين مسئله را ممنوع اعلام کرده است.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: ما در فراکسيون اميد اين مسئله را دنبال ميکنيم اما بيشاز مجلس، دولت و شخص آقاي رئيس جمهور به عنوان رئيس شوراي عالي امنيت ملي در اين مورد مسئول هستند و بايد پيگيري کنند.
وي در ادامه در پاسخ به سوال ديگري در مورد اقدامات کميسيون امنيت ملي در مورد رفع حصر خانگي دو تن از کانديداهاي معترض انتخابات سال 88، بيان کرد: بعيد ميدانم کميسيون وارد اين بحثها شود و اين مسئله هم زياد ربطي به مجلس ندارد، موضوع مربوط به شورايعالي امنيت ملي است و رئيس شوراي عالي امنيت ملي وقت آقاي احمدي نژاد اين تصميم را گرفتند؛ اين مسئله مصوبه شوراي عالي امنيت ملي است و در نهايت هم بايد نظر نهايي را مقام معظم رهبري بدهند.
کشور داراي ثبات اقتصادي است
کواکبيان در ادامه در مورد برنامه اقتصادي دولت که سوال يکي ديگر از دانشجويان دانشگاه کردستان بود گفت: در سه سال اخير در کشور ثبات اقتصادي داشتيم و کشور مانند دولت پيشين که هر لحظه و هر آن قيمتها بالا ميرفت نبود. معتقدم دولت در زمينه ايجاد اشتغال، رونق اقتصادي، بالا بردن سطح معيشتي مردم و بويژه مقابله با فسادهاي اقتصادي بايد تلاش جدي کند. دبيرکل حزب مردمسالاري در مورد سوال ديگري مبني بر اينکه ليست اميد کي وعده و وعيدهايش را عملي ميکند، عنوان کرد: متاسفانه در کشور ما احزاب نهادينه نشدهاند که اگر شده بودند وضع ما امروز اينگونه نبود؛ 57 نفر از نمايندگان فرمهاي ما را امضا کردند اما اکنون سلام ما را هم عليک نميگويند؛ بايد اسامي اين افراد منتشر شود تا براي مردم مشخص شود که در دوره بعد چه رويکردي را دنبال کنند.
عضو هيات رئيسه فراکسيون اميد مجلس خاطرنشان کرد: تلاش خواهيم کرد افراد بيشتري را به مجمع عمومي فراکسيون اميد دعوت کنيم.
کد مطلب: 291
آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/291/اصلاح-طلب-اصولگرا-مقابله-فساد-سيستماتيک-اقتصادي-متحد-شوند