با پيشنهاد کواکبيان و با راي نمايندگان مجلس در برنامه ششم توسعه تصويب شد؛
الزام دولت به حمايت از توسعه سياسي و تخصيص يارانه به احزاب
27 دی 1395 ساعت 1:09
نمايندگان مجلس بعد از اتمام بررسي مواد لايحه برنامه ششم توسعه وارد رسيدگي به پيشنهادات نمايندگان براي الحاق به برنامه ششم توسعه شدند. بر اين اساس، کواکبيان نماينده تهران پيشنهادي را مطرح کرد که اين پيشنهاد بعد از بيان اظهار نظر موافق و مخالف نهايتا با 111 رأي موافق، 75 رأي مخالف و 3 رأي ممتنع از مجموع 214 نماينده حاضر در مجلس به تصويب رسيد.
نمايندگان مجلس بعد از اتمام بررسي مواد لايحه برنامه ششم توسعه وارد رسيدگي به پيشنهادات نمايندگان براي الحاق به برنامه ششم توسعه شدند. بر اين اساس، کواکبيان نماينده تهران پيشنهادي را مطرح کرد که اين پيشنهاد بعد از بيان اظهار نظر موافق و مخالف نهايتا با 111 رأي موافق، 75 رأي مخالف و 3 رأي ممتنع از مجموع 214 نماينده حاضر در مجلس به تصويب رسيد.
در صحن علني روز گذشته مجلس شوراي اسلامي مصطفي کواکبيان طي پيشنهادي گفت: خوشبختانه همه جناحهاي سياسي داخل مجلس اين پيشنهاد را امضا کرده اند. آقاي قاضي زاده از اصولگرايي، دلخوش و نعمتي از جريان ميانه و بنده از فراکسيون اميد. در طول رسيدگي به برنامه ششم حتي يک سطر هم درباره توسعه سياسي حرفي زده نشد. اين تنها پيشنهاد من است و هيچ پيشنهاد ديگري ندارم. حدود 240 حزب داريم که حتي بسياري از آنها را نياز نداريم. اين حرفها را قبلا هم گفته ام. نماينده مردم تهران در مجلس ادامه داد: پيوست 24 ماده الحاقي به ماده 120پيشنهاد شده که ما از طريق وزارت کشور و با کمک خانه احزاب بتوانيم احزاب را ساماندهي کنيم. ما 280 پروانه صادر کرديم و هيچ فعاليتي هم نميبينيم. در بحث قانون مطبوعات تبصره ماده 16 را داريم. اگر روزنامهاي 6 ماه چاپ نشود محدودش ميکنند و پروانه اش لغو ميشود. لذا از وزارت کشور ميخواهيم که اين تشکلات را ساماندهي کند. دومين بحث ما درباره امنيت اجتماعات و همايشهاي سياسي است که باز اخيرا حوادثي رخ داده است. از وزارت کشور ميخواهيم مانع بر هم خوردن اين همايشها شود. سومين بحث ما اين است که وزارت کشور تا به حال براساس سياستهاي ابلاغي مقام معظم رهبري بايد حتما لايحه جامع انتخابات را به مجلس ارائه دهد و همچنين هيات منصفه سياسي بايد در جريان رسيدگي به جرايم سياسي شکل گيرد.در اين ماده الحاقي آمده است که دولت موظف است برنامهريزيهاي لازم جهت توسعه سياسي را با توجه به تمهيدات مربوطه براي گسترش فعاليتهاي احزاب و تشکلهاي سياسي فراهم کند. و در اين زمينه آيين نامه مربوطه براي تخصيص يارانه به احزاب و تشکلهاي سياسي از سوي وزارت کشور را تنظيم و به تصويب هيئت دولت برساند تا در طول برنامه ششم از طريق بودجه سنواتي به احزاب يارانه تخصيص داده شود.
ما خاک پاي رزمندگان هستيم اما خواهش ميکنم جو زده نشويم
مصطفي کواکبيان در جريان پيشنهاد حذف بند 3 ماده 105 برنامه ششم در رابطه با خدمات رساني به ايثارگران و رزمندگان گفت: کسي با شما صحبت ميکند که خودش خانواده چندين شهيد است. خودش جانباز زير 25 درصد و رزمنده بالاي يک سال حضور داوطلبانه در جبههها است. اينها را براي ريا نميگويم. من خودم عضو هيئت علمي هستم و در دانشگاه حضور دارم و وضعيت اين ماده اگر بخواهد تصويب شود سه اشکال اساسي دارد که خود آقاي رئيس هم به آن اشاره کردند. نماينده مردم تهران در ادامه گفت: اين ماده ميگويد تمام جانبازان 15 درصد، همسر و فرزندانشان بايد عضو هيئت علمي شوند. اين چه لطفي است به جانبازان که بگوييم همسر و فرزندانشان و رزمندگان بالاي 6 ماه وارد هيئت علمي شوند، آنهم بدون رعايت شرط سني. فرض بفرماييد جانبازي بوده که الان 75 سالش شده است. اين فرد هم بايد عضو هيئت علمي شود؟ بعد هم به همه دانشگاهها تکليف ميکنيم اگر اين کار را نکردند، انفصال از خدمت ميشوند. کواکبيان ادامه داد: اين چه حکمي است که ما ميدهيم؟جو زدگي هم حدي دارد. ما خاک پاي همه رزمندگان هستيم و خاک پاي آنها را توتياي چشممان ميکنيم. يک جا گفتيم سهميه را 30 درصد افزايش دهيم و قبول کرديم که اگر ظرفيت دانشگاهها اجازه دهد، اشکالي ندارد ولي با حذف نکردن بند 3 و سرايت دادن به همسر و فرزندان و اينکه بدون رعايت شرط سني، همه دانشگاهها را تهديد بکنيم به اينکه اگر اين کار را انجام ندهند، انفصال از خدمت ميشوند، درست نيست. خواهشم اين است که بدون هيچگونه شتابزدگي و صرفا براي رضاي خدا به حذف اين بندي که آقاي قوامي مطرح کردند، راي دهيد.در نهايت حذف اين بند راي نياورد و رايهاي منفي و مثبت کاملا مساوي شد اما با توصيه رئيس جلسه متن مصوب، تعديل شد و و تبصره مربوط به آن حذف گرديد.
کد مطلب: 311
آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/311/الزام-دولت-حمايت-توسعه-سياسي-تخصيص-يارانه-احزاب