دبيرکل حزب مردم‌سالاري در جمع دانشجويان دانشگاه شيراز؛

تصريح به امکان بازگشت‌پذيري در بيانيه سوئيس رفع دلواپسي‌هاست

شيراز شهر شعر و شعور فرهنگي و پايگاه آزادانديشي است و هيچ کس نمي‌تواند مانع طرح نقادانه مسائل سياسي روز باشد

29 فروردين 1394 ساعت 1:42

مناظره‌اي با موضوع مذاکرات هسته‌اي در دانشگاه شيراز برگزار شد. در اين برنامه که پنجشنبه شب برگزار شد حسين نجابت نماينده مجلس شوراي اسلامي و کواکبيان دبيرکل حزب مردم‌سالاري در خصوص مذاکرات اخير لوزان مناظره کردند.


در اين مناظره که در جوي آرام و فضاي دانشجويي و علمي ترتيب يافت حسين نجابت در ابتدا دانشجويان را به نگاه ملي، فرا‌ملي و حتي فرامنطقه‌اي به موضوع هسته‌اي ايران دعوت کرد و گفت: موضوع هسته‌اي تنها داستان توليد دو هزار وات برق در کشور نيست و نبايد فقط از اين بعد نگاه شود. اين موضوع به سطح علمي و فناوري کشور گره خورده چرا که امروز طرف مقابل هم بر پيشرفت‌هاي خارق‌العاده ايران اذعان دارد. وي موضوع مذاکرات هسته‌اي را مسئله‌اي مهم خواند که هيچکس نبايد آن را انکار کند و همه بايد از ته دل و بي‌شائبه از تيم مذاکره کننده حمايت کنند.

کواکبيان هم در آغاز سخن خود به موضوع سفر علي مطهري به شيراز اشاره کرد و گفت: شيراز پايگاه آزادانديشي و پايگاه شعر و شعور فرهنگي است و زشت است برخي بخواهند مانع آزاد‌انديشي و طرح نقادانه مسائل سياسي روز باشند و لذا قطعاً توطئه‌چينان در افکار عمومي محکوم شده‌اند و مسوولان ذي‌ربط هم بايد پيگيري کنند سپس در ادامه حسين نجابت نماينده اصولگراي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه من خود يکي از منتقدان بيانيه هسته‌اي هستم اظهار داشت: بر‌اساس پروتکل الحاقي هر نوع اتهام‌زني هسته‌اي به ايران حتي در مباحث دفاعي و نظامي ايران به بهانه هسته‌اي بايد رسيدگي شود. لذا اين موضوع به تيم مذاکره کننده تأکيد شده است.
 

کواکبيان دبير کل حزب مردم‌سالاري نيز در اين مناظره با بکار بردن اصطلاحاتي چون دلواپس‌ها و دل آرام‌ها در خصوص مذاکرات هسته‌اي گفت: خوشحالم که برخي دوستان به برخي از ابعاد موضوع اشاره کرده و از دستاوردهاي مثبت آن ياد مي‌کنند. وي گفت: البته دکتر نجابت کمتر از برخي همکارانشان نسبت به اين موضوع دلواپس هستند. وي نگاه منتقدانه و کار کارشناسي برخي به موضوع هسته‌اي را نشان از دلسوزي و راهي براي بهتر شدن ماجرا خواند و افزود: در موضع اشخاص نسبت به مذاکرات برخي نگاه منتقدانه دارند و برخي مخالفند و اساسا بحث انتقادي ندارند و تأکيد اين گروه بر اين است که اصلاً اين موضوع نبايد اتفاق مي‌افتاد اما چون رهبر معظم انقلاب از اين موضوع حمايت مي‌کنند لذا اين گروه افراد هم نمي‌توانند از اين موضوع حمايت نکنند اين نماينده جناح اصلاح‌طلب گفت: ما نقطه مقابل دلواپس‌ها هستيم، ما دل آراميم و اين مايه خوشحالي ماست و بعد از بيانيه لوزان ما اولين تشکلي بوديم که در نامه‌اي ضمن تشکر نکاتي را درباره اين بيانيه به دکتر ظريف گوشزد کرديم. (کواکبيان در مباحث خود به بجاي بيانيه لوزان بر بيانيه سوئيس تأکيد داشت)

کواکبيان در ادامه به پنج دستاورد مهم اين بيانيه اشاره کرد و گفت: براي اولين بار گروه ۱+۵ با صراحت و شفافيت غني سازي در خاک ايران را به رسميت شناخت که حتي در توافق ژنو هم به اين شفافيت چنين موضوعي اشاره نشد. وي لغو تحريم‌ها را دستاورد ديگر خواند و خطاب به دلواپس‌ها گفت: با وجود اينکه قبلاً ما بارها در مجلس هشتم براي جلوگيري از قطعنامه‌ها تأکيد داشتيم اما طرف مقابل مي‌گفتند اين‌ها ورق پاره است لذا اگر الان دلواپسي جايي داشت بايد آن زمان دلواپس مي‌بودند و نه آن که دائما از ماجرا تعريف مي‌کردند و لذا الان هم اين گروه نبايد مدام بگويند عده‌اي در حال وطن فروشي هستند. اين استاد علوم سياسي دانشگاه اصل بازگشت‌پذيري در صورت نقض تعهدات از طرف مقابل را دستاورد ديگر اين بيانيه خواند و افزود: با اين دستاورد تقريبا همه دلواپسي‌ها از بين مي‌رود چيزي که قبلاً مطرح نبود. قبلاً در توافق ژنو اين دستاورد را نداشتيم و هميشه نگراني از نقض تعهدات طرف مقابل مطرح بود اما با اصل بازگشت‌پذيري در اين مذاکرات جواب همه آن نگراني‌ها داده مي‌شود.

وي پيشرفت در توسعه و تحقيق و گرفتن امتياز از شش قدرت برتر دنيا و حتي لغو ممنوعيت انتقال ۳۰۰S را از ديگر دستاوردها خواند. در ادامه اين مناظره سخنرانان به سؤالات دانشجويان پاسخ دادند. کواکبيان در پاسخ به يکي از دانشجويان (که خود را از جناح اصولگرا معرفي کرد ) و به تحصيلات اعضاي تيم مذاکره کننده در انگليس و آمريکا اشاره و دولت يازدهم را به ايجاد فضاي تحميل فشار بيشتر قبل از انجام مذاکرات متهم کرد گفت: واقعيت اين است که تيم مذاکره کننده هسته‌اي ايران حداقل ۵ تا ۶ بار از سوي رهبر معظم انقلاب مورد اعتماد خطاب شده‌اند و حال شما که مدعي پيروي از ولايت هستيد آنان را خائن مي‌ناميد.

وي در پاسخ اين دانشجو به نياز کشور به اورانيوم ۲۰ درصد در توليد دارو و بيماران نيازمند به دارو گفت: در حال حاضر رئيس سازمان انرژي اتمي ايران متخصص‌ترين فرد در مسئله هسته‌اي است و به گفته وي تا پنج شش سال آينده کشور هيچ گونه نيازي به اورانيوم ۲۰ درصد ندارد لذا نيازي به دلواپسي شما نيست ضمن اينکه رهبري فرمودند اگر نظارتي بيش از حد معمول در خصوص ساير کشورها بر ايران تحميل شود نمي‌پذيريم.

نجابت هم در پاسخ به اين دانشجو گفت: ما موضوع هسته‌اي و مذاکرات را موضوعي ملي، فراملي و جهاني مي‌بينيم و هرکس حمايت نکند ظلم کرده است. بايد تلاش کنيم آشوب‌ها را در فضاي تيم مقابل بفرستيم نه در داخل خود بر آن پافشاري کنيم. اين مناظره در جوي علمي و آرام و گاهي با کف زدن دانشجويان در تأييد سخنان مناظره‌کنندگان و سوالات دانشجويان همراه بود و در ساعت ۲۰:۳۰ شب به پايان رسيد.


کد مطلب: 35

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/35/تصريح-امکان-بازگشت-پذيري-بيانيه-سوئيس-رفع-دلواپسي-هاست

حسنا
  https://www.hosnanews.ir