کواکبیان در نشست مشترک مجمع نمایندگان تهران و منتخبان شورای شهر تهران:

انشاءالله این بار تحقیق و تفحص از شهرداری به سرانجام می‌رسد

26 خرداد 1396 ساعت 20:29

اعضای شورای شهر تهران با نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی‌عصر سه‌شنبه دیدار کردند.


اعضای شورای شهر تهران با نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی‌عصر سه‌شنبه دیدار کردند.
 به گزارش پایگاه خبری فریادگر، با پیروزی لیست امید تهران درانتخابات مجلس شورای اسلامی‌در سال 94 اصولگرایان از قدرت توسط مردم کنار زده شدند. در سال 96 هم با پیروزی دوباره لیست امید در شورای شهر تهران مردم گام دیگری در جهت اعتدال و اصلاحات برداشتند. حالا نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی‌و شورای شهر یک دست اصلاح‌طلب و اعتدالگرا هستند. نمایندگانی که برای حرکت صحیح و جامع نیاز به هماهنگی و سازماندهی دارند در همین راستا نشست مشترک مجمع نمایندگان تهران و منتخبان شورای شهر تهران عصر سه‌شنبه در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی‌برگزار شد نشستی که در آن منتخبان شورای شهر تهران بر لزوم ساماندهی حمل و نقل عمومی‌به ویژه حمل و نقل ریلی و توجه به مطالبات عمومی‌مردم تاکید کردند.

تخلفات گسترده شهرداری
محسن الویری در این نشست گفت: اولین مساله مهم اتفاقی است که ۱۲ سال است در تهران افتاده که مشابه دوره ۸ ساله احمدی‌نژاد است. وضعیت بسیار بدتر از آن است که فکر می‌کردیم. تخلفات بسیار گسترده است و بنا داریم تا ۱۴ مرداد گزارشی درباره وضعیت شهرداری و شورای شهر تهران ارایه دهیم.
وی همچنین خواستار پیگیری مجدد طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران شد و افزود: ما کارهایی را در این راستا انجام می‌دهیم و لازم است در مجلس نیز این موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.
به گزارش خانه‌ملت الویری با اشاره به تامین درآمد برای شهرداری تهران ادامه داد: بحث تجمیع عوارض یکی از مسائلی است که مجلس می‌تواند به ما کمک کند و بازنگری در این موضوع می‌تواند به فعالیت‌های شهرداری کمک کند و اگر بخواهیم شهرداری را به سمت درآمدهای پایدار ببریم بهترین راه همین بحث مالیات و عوارض است که نیازمند همکاری مجلس است.
منتخب مردم تهران در شورای شهر پنجم همچنین با اشاره به مشکل راهنمایی و رانندگی تهران یادآور شد: با توجه به این که بخش عمده مشکلات حمل‌ونقل شهری می‌تواند توسط راهنمایی و رانندگی مرتفع شود، لازم است زیر نظر شهرداری باشد.
وی افزود: این در حالی است که تا سال ۶۸ نیز این چنین بود و راهنمایی و رانندگی زیر نظر شهرداری تهران بود اما پس از تشکیل کمیته‌ها و نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی در این نهاد ادغام شد. الویری ادامه داد: با این حال در سال آخر مجلس پنجم که شهردار تهران بودم، برای این که راهنمایی و رانندگی را زیر نظر شهرداری قرار دهیم با آقای باهنر و دیگر دوستان در مجلس صحبت کردم و علیرغم این که در ابتدا چراغ سبز نشان دادند در ادامه از آنجا که یک اصلاح‌طلب شهردار تهران بود، مخالفت کردند و این مساله با وجود این که با قانون اساسی نیز مغایرت نداشت، میسر نشد.
رییس سنی شورای شهر تهران در پایان با انتقاد از تعداد اندک شورای کلانشهر تهران به مشکلات فراوان پیش روی این شورا برای تشکیل کمیسیون‌ها و انجام امور اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه وقتی برای تشکیل کمیسیون‌ها صحبت کردیم به این نتیجه رسیدیم که تشکیل کمیسیون‌های تخصصی مثلا با دو یا سه نفر بی‌فایده خواهد بود و چنین وضعیتی برای تعداد اعضای شورای شهر در هیچ کجای دنیا نمونه مشابه ندارد.

مصطفی کواکبیان :
انشاءالله این بار تحقیق و تفحص از شهرداری به سرانجام می‌رسد
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران نیز در این نشست تصریح کرد:  مردم ما را نخواهند بخشید اگر این دوره همسویی نمایندگان و اعضای شورای شهر، به پیشرفت تهران کمک نکند.
وی با اشاره به مشکلات عدیده پیش‌روی پایتخت گفت: حداقل باید هر سه ماه یکبار جلسات مشترک بین مجمع نمایندگان و اعضای شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شود. نمایندگان مردم در مجلس آمادگی تغییر قانون شوراها و تبدیل آن به پارلمان واقعی مجلسی که اختیارات متعدد مربوط به راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی و وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرورش را داشته باشد دارند. در آن صورت می‌توان به انتخاب مستقیم شهرداران از سوی مردم اندیشید.
نماینده مردم تهران افزود: مهمتر از هر نکته‌ای اجرای قانون ساماندهی امور پایتخت است که متاسفانه بیش از چهار سال است جلسات آن تعطیل شده است و شورا و مجلس باید دست به دست هم داده و زمینه اجرای این قانون را فراهم سازد.
وی گفت: اینجانب منتخب مجلس و کمیسیون امنیت ملی در این شورا هستم و علی‌رغم پیگیری‌های متعدد تاکنون به نتیجه نرسیده‌ام.
وی با تقدیر از دکتر حافظی اصولگرا در ماجرای رسیدگی به وضعیت مالی شهرداری، ایشان را از بسیاری از مدعیان اصلاح‌طلبی برتر دانست. کواکبیان از اعضای شورا خواست در انتخاب شهردار تهران، ویژگی‌هایی همچون پاکدستی، تجربه‌کاری، مقبولیت عمومی و تخصص ویژه در اداره پایتخت را مد نظر قرار دهند.
نماینده مردم تهران در پایان افزود: به لطف الهی اینبار تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری‌ را به سرانجام خواهیم رساند تا مشخص شود ریشه تقسیم‌بندی مردم به 4 درصدی و 96 درصدی از کجا سرچشمه می‌گیرد. 

افتتاح‌های زودرس متوقف شود
محسن‌هاشمی‌منتخب مردم تهران برای شورای شهر پنجم، در جلسه مشترک با اعضای مجمع نمایندگان تهران، با تشکر از فراکسیون امید و نمایندگانی که از طرف این فراکسیون به عنوان اعضای هیات نظارت بر انتخابات فعالیت کردند، گفت: قطعا اگر زحمات این عزیزان و آقای دکتر عارف و در راس این زحمات، رئیس دولت اصلاحات نبود، امروز بنده اینجا در خدمت شما نبودم. منتخب شورای شهر تهران افزود: در مدیریت شهر تهران با توجه به اینکه چندسال سابقه کار اجرایی در این حوزه دارم، شاهد بوده‌ام چه قوانین خوبی نوشته می‌شود و در مقام اجرا چگونه آن را دور می‌زنند.
وی با اشاره به قوانینی مانند حمل و نقل عمومی‌و حمل و نقل ریلی به عنوان نمونه قوانین خوبی که در اجرا مشکل دارند، درباره وضعیت متروی تهران ادامه داد: متروی تهران در بخش ساختمان و تونلها وضعیت خوبی دارد، اما در بخش تجهیزات به دلیل کمبود منابع، در برخی قسمتها مشکل وجود دارد.
هاشمی‌با تاکید بر اینکه افتتاح‌های زودرسی که اکنون شاهد آن هستیم، باید متوقف شود، تصریح کرد: افتتاح خطی که هواکش ندارد و قطار کافی برای آن وجود ندارد، ایجاد ناامنی برای مسافرین است و هرکس به عنوان شهردار جدید تهران انتخاب شود باید در اولین روز کاری خود این خطوط را تعطیل کند.
منتخب مردم تهران در شورای اسلامی‌شهر، با بیان اینکه ما منتخبان شورای جدید فعلا مسئولیت و اختیاری نداریم، گفت: اعضای شورای شهر فعلی تهران در مقابل این افتتاح‌های زودرس که برای امنیت شهروندان خطرناک است، سکوت نکنند. شهربانو امانی منتخب شورای شهر پنجم نیز با اشاره به پیروزی لیست امید تهران در انتخابات شورای شهر پنجم اظهار کرد: باید دست به دست هم بدهیم و با هم‌افزایی مشکلات مردم را حل کنیم.
محمود میرلوحی منتخب شورای شهر پایتخت نیز در اظهاراتی گفت: شخصا خیلی طرفدار یکدست شدن نیستم بلکه در جاهایی مثل مالزی و آمریکا توزیع قدرت انجام می‌شود و سکان اداره کشور به یک جناح سپرده نمی‌شود.
وی افزود:البته در کشور ما هم بخش‌های دیگر قدرت دست جناح‌های دیگر است اما در تهران ٥١ نفر از شورای شهر و مجلس از اعضای لیست امید هستند. میرلوحی یادآور شد: امیدواریم تیمی‌از طرف مجلس و شورا تعیین شود که به عنوان کارگروهی هر ١٥ روز تشکیل جلسه دهند و استانداردی برای ارتباط با مردم ارائه کنیم.
احمد مسجدجامعی عضو فعلی شورای شهر و منتخب شورای شهر پنجم ضمن تشکر از مجمع نمایندگان تهران برای برگزاری این نشست یادآور شد: اینکه بتوانیم جمعی ۵۱ نفره به بررسی مشکلات تهران بپردازیم، حائز اهمیت خواهد بود.
وی افزود: در سال نخست شورای چهارم که ریاست شورا برعهده بنده بود، حدود چهار، پنج جلسه با نمایندگان مجلس قبلی گذاشتیم و این جلسات پس از اتمام سال نخست ادامه داشت که به این دلیل است که اصلاح‌طلبان اهل گفت‌وگو هستند. 

پاسخ مطالبات مردم را باید داد
محمدرضا عارف در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: مردم تهران در ٧ اسفند سال ٩٤ اعتماد کامل خود به لیست امید را نشان دادند و بار دیگر در ٢٩ اردیبهشت این اعتماد را تکرار کردند و ما این اعتماد مردم را سرمایه اصلی خودمان می‌دانیم و قطعا آنچه برای همه ما مهم است حفظ این سرمایه است و برای انجام این مهم باید پاسخ مطالبات مردم را بدهیم.
‎نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی‌افزود: با تعهدی که دادیم مردم به لیست امید رای دادند، لذا همان زمان اعلام کردیم اگر لیست امید شورا به طور کامل رای بیاورد، شورای ۵۱ نفره امید را تشکیل می‌دهیم.
‎عارف با اشاره به برگزاری جلسات متعدد مجمع نمایندگان شهر تهران با اعضای شورای چهارم، استاندار و دیگر مسئولان استانی و شهر تهران ادامه داد: قطعا ارتباط میان شورای شهر و مجمع نمایندگان تهران باید نزدیک تر از گذشته باشد . ‎وی یادآور شد: در ۲۲ مرگز استان لیست امید اکثریت شورا را در اختیار دارد و در این میان در تعداد زیادی از شهرها نیز همچون تهران به طور کامل به پیروزی رسیده است.
عارف افزود: امیدوارم پس از همکاری دوجانبه مجمع نمایندگان و شورای شهر، به سمت همکاری چهارجانبه میان مجمع نمایندگان، شورای شهر، استانداری و شهرداری تهران حرکت کنیم. ‎رییس فراکسیون امید در پایان به انتخاب سه عضو فراکسیون امید در رای‌گیری هیات پنج نفره مرکزی انتخابات شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و تصریح کرد: جا دارد از تلاش‌های این عزیزان در برگزاری انتخابات شوراها نیز تشکر کنیم. محمدرضا عارف در پایان نشست مشترک مجمع نمایندگان تهران و منتخبان شورای شهر پایتخت گفت: در شورای شهر برای همکاری‌های بیشتر توافق کرده بودیم و لازم است این همکاری ادامه یابد. وی افزود: پیشنهاد ما این است کمیته مشترک ۶ نفره با حضور ۳ نماینده مجلس و ۳ عضو شورای شهر تشکیل شود و از هیات رییسه موقت شورای شهر پنجم درخواست داریم سه عضو خود را معرفی کنند.
رییس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی،تصریح کرد: به زودی کمیته ۱۲ نفره مشترک با چهار ضلع مجمع نمایندگان، شورای شهر، استانداری و شهرداری تهران نیز تشکیل خواهد شد.


کد مطلب: 386

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/386/انشاءالله-این-بار-تحقیق-تفحص-شهرداری-سرانجام-می-رسد

حسنا
  https://www.hosnanews.ir