در سفر گروه دوستی پارلمانی ایران به لیسبون چه گذشت؟
دیپلماسی پارلمانی ایران در پرتغال
17 تير 1396 ساعت 13:59
مصطفی کواکبیان رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال بنا به دعوت همتای پرتغالی خود در رأس هیأتی از اعضای گروه دوستی پارلمانی کشورمان بامداد سه شنبه ( 13 تیرماه) تهران را به مقصد لیسبون ترک کرد.
مصطفی کواکبیان رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال بنا به دعوت همتای پرتغالی خود در رأس هیأتی از اعضای گروه دوستی پارلمانی کشورمان بامداد سه شنبه ( 13 تیرماه) تهران را به مقصد لیسبون ترک کرد. دیدار با مقامات پارلمانی و دولتی پرتغال و گفتوگو و تبادلنظر در خصوص گسترش سطح مناسبات پارلمانی میان دو کشور و تسهیل و تسریع همکاریهای اقتصادی، تجاری، فرهنگی، علمیو سایر مسائل مورد علاقه طرفین از جمله برنامههای این سفر است.
این سفر نخستین تبادل هیأت در سطح گروههای دوستی پارلمانی میان جمهوری اسلامیایران و جمهوری پرتغال است که میتواند فصل نوینی فرا روی مناسبات پارلمانی دو کشور بگشاید.
شایان ذکر است علی نجفی خوشرودی، احمدعلی کیخا و یوناتن بت کلیا نمایندگان مردم بابل، زابل و آشوریان در مجلس شورای اسلامیو از اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال در این سفر مصطفی کواکبیان رئیس این گروه را همراهی میکنند.
عبور از تهدید تروریسم با عزم و اراده جهانی امکانپذیر است
رییس گروه دوستی و پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال در دیدار با نایب رییس پارلمان پرتغال گفت: وجود استانداردهای دوگانه درمسئله حقوق بشری و دموکراسی دردنیا قابل قبول نیست.
به گزارش خانه ملت، مصطفی کواکبیان رییس گروه دوستی و پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال که در راس هیاتی از اعضای این گروه به لیسبون سفر کرده است 5 شنبه 15 تیر با ژورژه کوشتا نایب رییس پارلمان پرتغال دیدار و گفتوگو کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس مجلس وشورای اسلامی، در ابتدای این دیدار ضمن اشاره به سابقه طولانی روابط و همکاری دو کشور ایران و پرتغال گفت: با توجه به تاریخ طولانی روابط دو کشور و ظرفیتهای کنونی ایران و پرتغال در عرصههای مختلف، زمینههای توسعه روابط دو کشور فراهم است که باید از آنها به نفع دو ملت بهره برد.
وی تصریح کرد: گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال آمادگی تسهیل و تسریع روابط دو کشور را دارد.
رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال در ادامه با اشاره به اهمیت تقویت روابط تجاری و اقتصادی دو کشور، گفت: ایران و پرتغال در حوزه نفت و گاز، انرژیهای تجدیدپذیر، سرمایهگذاریهای متقابل و حمل و نقل و بسیاری از زمینههای دیگر قابلیت لازم برای توسعه روابط تجاری خود را دارند اما علیرغم وجود ظرفیتهای فراوان، سطح روابط تجاری دو کشور راضی کننده نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامیهمچنین با اشاره به خطر تروریسم برای امنیت جهانی و تشکر از دولت و پارلمان پرتغال به خاطر محکوم نمودن حوادث تروریستی تهران گفت: هر چند گروههای تروریستی توسط قدرتهای غربی ایجاد و توسط شرکای آنها تقویت و پشتیبانی میشوند اما اگر عزم و اراده جهانی برای مقابله با آنها وجود داشته باشد، میتوان از این تهدید جهانی عبور کرد.
رییس گروه دوستی و پارلمانی ایران و پرتغال در پایان وجود استانداردهای دوگانه در مسئله حقوق بشر و دموکراسی را مورد نکوهش قرار داد و گفت: در قطعنامههای کشورهای غربی اسمی از کشورهایی که هیچگونه انتخاباتی ندارند و ملت آنها از حقوق اولیه انسانی محروم هستند به میان نمیآید اما ایران با بیش از 70 درصد مشارکت مردم در انتخابات ریاستجمهوری در این قضایا مورد اعتراض است. این قضایا حکایت از وجود دیدگاههای تجاری و استانداردهای دوگانه در این موضوعات دارد.
درادامه ژورژه کوشتا نایب رئیس مجلس پرتغال نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر هیات گروه دوستی پارلمانی کشورمان به لیسبون گفت: روابط دو کشور به ویژه روابط پارلمانی فیمابین روند رو به رشدی را طی میکند که ما به عنوان پارلمان پرتغال از این توسعه روابط استقبال میکنیم.
وی همچنین گفت: ایران و پرتغال ضمن عمق دادن به روابط دو جانبه فیمابین باید با تاکید بر نقاط مشترک در موضوعات بینالمللی همکاریهای خود را توسعه دهند.
ژورژه کوشتا با اشاره به نقش مثبت برجام در ارتقای سطح مناسبات ایران و پرتغال گفت: ما تحولات مربوط به موضوعات مختلف در خصوص ایران را دنبال میکنیم، از نظر ما انعقاد برجام تحول مثبتی است که منجر به اعتمادسازی شده و در توسعه همکاریها نقش مهمی دارد.
نایب رییس مجلس پرتغال در پایان با محکومیت تروریسم و وقوع عملیاتهای تروریستی در نقاط مختلف جهان، گفت: پرتغال عقیده دارد تروریسم خطری جدی برای صلح و امنیت جهانی است و مبارزه با آن باید از اولویتهای جامعه جهانی باشد.
تفاهمنامه لغو روادید سیاسی میان ایران و پرتغال نقش بسزایی در افزایش گفتگوها دارد
رییس گروه دوستی و پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال همچنین دردیدار با همتای پرتغالی خود،گفت: امضای تفاهمنامه لغو روادید سیاسی و خدمت میان ایران و پرتغال، نقش بسزایی در افزایش گفتوگوها و دیدارهای دو طرف دارد.
به گزارش خانه ملت، مصطفی کواکبیان رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال که در راس هیاتی از اعضای این گروه به لیسبون سفر کرده است، پنجشنبه (15 تیر) با آدائو سیلوا رییس گروه دوستی پارلمانی پرتغال و ایران دیدار و گفتوگو کرد.
نماینده مردم تهران،ری،شمیرانات، اسلامشهر و پردیس درمجلس شورای اسلامیدر ابتدای این دیدار سفر گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال به لیسبون را نخستین سفر گروههای دوستی پارلمانی دو کشور برشمرد و افزود: گروههای دوستی پارلمانی نقش مهمیدر تسهیل و تسریع همکاریهای دو کشور در جنبههای مختلف دارند و سفر گروه دوستی پارلمانی ایران به لیسبون نیز در همین راستا صورت گرفته است.
وی در ادامه این دیدار با اشاره به استقبال کشورهای اروپایی از توسعه همکاریهای خود با ایران در دوران پسابرجام،تصریح کرد: برجام زمینه مناسبی برای توسعه همکاریهای دو کشور ایجاد کرده و با توجه به ظرفیتهای فراوان جمهوری اسلامیایران و پرتغال در عرصههای مختلف، باید از این فرصت به نفع توسعه همکاریهای فیمابین نهایت استفاده را برد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین،گفت: تسهیل صدور ویزا، توسعه گردشگری، همکاری در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر، سرمایهگذاریهای متقابل، حمل و نقل هوایی، کشاورزی و منابع طبیعی تنها بخشی از توانایی دو کشور است که با همکاری دو کشور میتوانند به نفع دو ملت توسعه یابند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان با اشاره به امضای تفاهم نامه لغو روادید سیاسی و خدمت میان ایران و پرتغال، افزود: این تفاهم نامه میتواند نقش بسزایی در افزایش گفتگوها و دیدارهای دو طرف داشته باشد، بنابراین امیدواریم شاهد نهایی شدن و طی هر چه سریعتر پروسه اداری مربوط به این تفاهم نامه باشیم.
درادامه آدائو سیلوا رییس گروه دوستی پارلمانی پرتغال و ایران نیز در این دیدار با اشاره به تاثیر مثبت سفر گروه دوستی پارلمانی کشورمان به لیسبون در تقویت روابط دوستانه دو کشور گفت: این سفر میتواند به عنوان عاملی محرک در روابط بکار گرفته شود و منجر به توسعه هر چه بیشتر همکاریهای فیمابین گردد.
وی همچنین گفت: برخی مشکلات که بر سر راه توسعه همکاریهای دو کشور وجود دارد میتواند توسط نمایندگان پارلمانهای دو کشور مرتفع شود و گروه دوستی پرتغال و ایران نیز آمادگی خود را در این خصوص اعلام میکند.
آدائو سیلوا رییس گروه دوستی پارلمانی پرتغال و ایران پایان این دیدار ضمن محکوم کردن حوادث تروریستی تهران بر لزوم مبارزه جهانی علیه تروریسم تاکید کرد.
تاکید بر تقویت روابط پارلمانی و همکاریهای دوجانبه میان ایران و پرتغال
رییس گروه دوستی و پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال در دیدار با رییس پارلمان این کشور تاکید کرد: ارتقای سطح مناسبات پارلمانی موجب تسهیل و تسریع همکاریهای دو دولت میشود.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، مصطفی کواکبیان رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال که در راس هیاتی از اعضای این گروه به لیسبون سفر کرده است، پنجنشبه (15 تیر) با ادواردو فرو رودریگز رییس مجلس پرتغال دیدار و گفتوگو کرد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر وپردیس درمجلس شورای اسلامیدر این دیدار ضمن قدردانی از دعوت گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال جهت سفر به لیسبون، ابراز امیدواری کرد که این سفر علاوه بر ارتقاء سطح مناسبات پارلمانی، موجب تسهیل و تسریع همکاریهای دو دولت شود.
کواکبیان همچنین ضمن تاکید بر اهمیت دیدارهای پارلمانی در همه سطوح، دعوتنامه رییس مجلس شورای اسلامیرا به رییس مجلس پرتغال تقدیم کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از رییس و نایب رییس مجلس پرتغال دعوت کرد که در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران که در مرداد ماه برگزار میشود شرکت کنند.
رییس گروه دوستی و پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال ابراز امیدواری کرد که با دیدار روسای مجالس دو کشور شاهد تقویت هر چه بیشتر روابط پارلمانی دو کشور باشیم.
در ادامه ادواردو فرو رودریگز رییس مجلس پرتغال نیز در این دیدار ضمن خوشامدگویی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، بر اهمیت توسعه هر چه بیشتر مناسبات پارلمانی تاکید کرد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات گروه دوستی پارلمانی کشورمان در پرتغال در تسریع حل مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دو کشور مفید واقع شود.
گفتنی است اعضای گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال بنا به دعوت رییس مجلس پرتغال دقایقی در جلسه صحن علنی مجلس این کشور حاضر شدند که علاوه بر تشکر رییس مجلس از حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامیدر جلسه صحن، نمایندگان مجلس پرتغال نیز به احترام هیات ایرانی همگی از جای برخاسته و هیات ایرانی را مکررا تشویق نمودند.
اراده سیاسی در ایران و پرتغال به منظور گسترش و ارتقای روابط در زمینههای مختلف وجود دارد
اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و پرتغال همچنین بر تقویت زمینههای همکاری دو کشور در زمینههای مختلف به خصوص در راستای مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، مصطفی کواکبیان رییس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال که به همراه آقایان علی نجفی خوشرودی، احمدعلی کیخا و یوناتن بت کلیا به لیسبون سفر کردهاند، در ادامه دیدارهای خود در پرتغال با سرجیو سوزا پینتو رییس کمیسیون امورخارجه و جوامع پرتغالی مجلس این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
مصطفی کواکبیان در ابتدای این دیدار با اشاره به اهمیت گفتوگوهای پارلمانی و تاثیر آن بر توسعه همکاریهای ایران و پرتغال گفت: هدف از سفر گروه دوستی ایران و پرتغال به لیسبون ارتقای سطح مناسبات پارلمانی و تسهیل و تسریع همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف دیگر است.
وی افزود: گفتوگو و رایزنی مقامات دو کشور، تاثیر مستقیمیبر افزایش تفاهم و درک مقامات و مردم دو کشور از یکدیگر خواهد داشت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود تهدید تروریسم برای صلح جهانی را یادآور شد و گفت: یکی از زمینههای مهم همکاری دو کشور، مبارزه با تروریسم و افراطیگری و اتخاذ مواضع مشترک در مقابل این تهدید جهانی است که تاثیر به سزایی در صلح و امنیت جهانی خواهد داشت.
کواکبیان در ادامه این دیدار با اشاره به موضوعات مورد علاقه دو طرف برای توسعه همکاریهای فیمابین گفت: توسعه صنعت گردشگری، تسهیل صدور ویزا، برقراری پرواز مستقیم و انعقاد قراردادهای دو جانبه در زمینه همکاریهای گمرکی، حمل و نقل هوایی امور بیمهای، حمایت از سرمایه گذاریهای متقابل و اجتناب از اخذ مالیات مضاعف از موضوعاتی است که اراده سیاسی در دو طرف برای عملیاتی کردن آنها وجود دارد که امیدواریم با تلاش مقامات دو کشور این امر سریعتر به وقوع بپیوندد.
در ادامه این دیدار علی نجفی خوشرودی عضو گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامینیز به لزوم توسعه همکاریهای سیاسی دو کشور در کنار تقویت روابط اقتصادی ایران و کشورهای اروپایی از جمله پرتغال اشاره کرد و گفت: سیاست متعادل ایران در روابط خارجی و امنیت بالای ایران در میان کشورهای منطقه و ظرفیت بالایی که کشور ما در زمینههای مختلف دارد، ضرورت تقویت روابط سیاسی فیمابین را توجیه میکند.
احمدعلی کیخا دیگر عضو گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و پرتغال و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اهمیت همکاریهای تجاری و اقتصادی میان بخشها و استانهای دو کشور از مقامات پارلمانی و دولتی پرتغال دعوت کرد که از بندر چابهار و قلعه پرتغالیها دیدن کرده و علاوه بر دیدن قابلیتهای گردشگری این منطقه، با ظرفیتهای بالای بندر چابهار در همکاری با بنادر پرتغال آشنا شوند.
کیخا افزود: با توجه به اهتمام ویژه دولت و مجلس ایران به مسائل آب و محیط زیست، خواستار همکاریهای مشترک با پرتغال در این زمینهها نیز هستیم.
یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار از مواضع متعادل پرتغال در موضوعات مربوط به حقوق بشری تقدیر کرد و گفت: اقلیتهای دینی در ایران از آزادی کامل در امور مختلف برخوردار هستند ولی متاسفانه بعضا غربیها با سوءاستفاده از موضوع حقوق بشر، خود را مدافع حقوق و آزادیهای اقلیتها نشان داده و آن را تبدیل به عاملی برای فشار به کشور میکنند، در حالیکه اظهارات و ادله آنها مبنای درست و متقنی ندارد.
سرجیو سوزا پینتو رییس کمیسیون امورخارجه و جوامع پرتغالی مجلس پرتغال نیز در این دیدار با اشاره به گفتگوهای مفید مقامات پرتغالی با گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامیایران و پرتغال در لیسبون گفت: ما معتقد و متعهد به توسعه روابط خود با ایران هستیم و از گفتگوی مقامات دو کشور استقبال میکنیم.
وی همچنین با تایید صحبتهای رییس گروه دوستی پارلمانی کشورمان در خصوص زمینههای مستعد همکاری دو کشور، گفت: در برخی از زمینههای همکاری دو کشور، مشکلاتی در پروسه اداری و اجرایی وجود دارد که دو طرف باید تلاش خود را برای حل آنها بکارگیرند.
سرجیو سوزا پینتو در پایان گفت: قابلیتهای بالای پرتغال در زمینه تولید انرژیهای تجدیدپذیر و نو نیز میتواند از فرازهای مهم همکاریها باشد که باید مورد توجه و اهتمام مقامات دو کشور در توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری فیمابین قرار گیرد.
کد مطلب: 394
آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/394/دیپلماسی-پارلمانی-ایران-پرتغال