اين مراسم با حضور برخي چهرههاي اصلاحطلب شهرستانهاي مختلف کهگيلويه و بويراحمد، تعدادي از مسوولان و مديران کل و اعضاي حزب مردمسالاري در اين شهرستان در سالن دبيرستان شاهد شهر دو گنبدان برگزار گرديد.
4 وظيفه اصلي حاکميت و دولت
دبير کل حزب مردم سالاري ضمن ابراز خرسندي از حضور در اين جمع در آستانه ميلاد حضرت علي (ع) گفت: به همه پدران روز پدر را تبريک ميگويم همچنين به قشر زحمتکش عرصه توليد هم روز کارگر را تبريک ميگويم و از مديران واساتيد استاني شهرستاني که حضور دارند و عزيزان حزب مردمسالاري استان که تدارک چنين همايشي را ديدند به خصوص دبير استاني مهندس آرش حبيبي، نماينده پر قدرت و توانمند و اصلاحطلب شما دکتر تاجگردون که در مقام رييس کميسيون تلفيق توانمنديهاي خود را ثابت کرد تشکر ميکنم.
دکتر کواکبيان گفت: در آستانه ولادت حضرت علي (ع) از نهجالبلاغه روايتي عرض ميکنم:
نهجالبلاغه اخالقرآن نامگذاري شده و فرازهايي نيکو دارد و ما آنطور که به قرآن توجه داريم بايد به نهجالبلاغه هم توجه کنيم.يکي از مهمترين نامههاي بلند حضرت امام علي (ع) همان فرمان بسيار مهم به مالک اشتر است ايشان در آن زمان 4 وظيفه براي حاکميت و دولت بر ميشمارد يعني حدود 1300 سال قبل اين کلمات را گفتند گويي براي امروزيان درج شده است.
دولت، حاکميت، صاحبان قدرت واجتماع 4 وظيفه اصلي بر گردن دارند
وظيفه اول همان «وجبايه خراجها» يعني بايد خراج وماليات را دولتمردان جمع آوري و به عدالت قسمت کنند، مثل گودالي که قطرات باران در آن جمع ميشود که به نحو احسن بايد از آن بهرهبرداري کرد.
دومين وظيفه «وجهاد عدوها» يعني تامين امنيت در کنار اقتصاد و جهاد با دشمنان امنيت چه داخلي و چه خارجي مذاکرات هستهاي يکي از فعاليتهاي دولت در عرصه نبرد ديپلماسي و تامين امنيت است متاسفانه تحريمهاي ظالمانهاي که عليه ما در دولتهاي نهم ودهم تحميل شد بسيار به ما ضربه زد.
وي گفت: ما در مجلس هشتم هر چه گفتيم نبايد بگذاريم بر مبناي فصل هفتم منشور سازمان ملل عليه ما قطعنامه صادر کنند جواب دولتمردان آن دوره اين بود: «آنقدر قطعنامه صادر کنند تا قطعنامه دانشان پاره شود.»
وي افزود: چند قطعنامه ظالمانه شوراي امنيت سازمان ملل عليه ما صادر کرد.تحريمهاي اروپا، کنگره آمريکا و دولت آمريکا عليه ما صادر شد و پس از صدور آن حاضر به لغو آن نيستند. وظيفه سوم دولت «و استصلاح اهلها» يعني طالب اصلاح درون مردم بودن است برخي دوستان فکر ميکنند اصلاحات از دوره خاتمي شروع شده اينگونه نيست بلکه اصلاحات در متن دين است .حتي در نهجالبلاغه هم اصلاحات آمده است.
کواکبيان عنوان کرد: پس از 35 سال انقلاب اسلامي، بايد به اخلاق محوري اهميت دهيم .شعار من ايجاد دولت اخلاق و کابينه اخلاق بود. در اصل 121 قانون اساسي رئيسجمهور سوگند به پاسداري از اخلاق ياد ميکند .ما ادعاي مردمسالاري ديني داريم و يک پله از غربيها بايد بالاتر باشيم.
براي تامين دولت رفاه اصلاحطلبان بايد اصولي را رعايت کنند واصولگرايان براي ادامه حيات خويش بايد اصلاحطلبانه رفتار کنند. از جمله اهداف دولت از نگاه حضرت اميرالمومنين ايجاد اصلاحات در جامعه است.
دبيرکل حزب مردمسالاري افزود؛ اما وظيفه چهارم دولت «و عمران بلادها» يعني سازندگي و پيشرفت جامعه در زير ساختها که اين موضوع غير از بحث اقتصاد و معيشت مردم است و بايد به عدالت رعايت و رفتار شود.يکي از زمينههاي اصلاح جامعه توجه به زيرساختهاي اجتماعي است.
کواکبيان با اشاره به برخي مطالبات فرهنگيان اظهار کرد: مطالبات فرهنگيان اين نيست که حقوقشان کم است بلکه اعتراض به تبعيضاتي است که ميان حقوق فرهنگيان و ديگر شرکتها قائلند.
وي ادامه داد: معتقد هستم به ميزان پيشرفت و سازندگي اگر خواهان موفقيت هستيم بايد بحث عدالت در همه زمينهها جدي گرفته شود.
کواکبيان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري مبني بر اينکه با «دزد دزد گفتن دزدي کم نميشود» گفت: طرف سخنان رهبري ما که نيستيم زيرا خارج از دولت هستيم مقام معظم رهبري به مجلس، دولت و قوه قضائيه ميگويند.
دبيرکل حزب مردمسالاري اظهار کرد: به شخصي به عنوان بابک زنجاني با سن و سال کم دو ميليارد و 700 ميليون يورو نفت دادهاند، معادل 11 هزار ميليارد تومان اما موفق نشدند بيشتر از پنج الي 6 هزار ميليارد را اخذ کنند.
کواکبيان ادامه داد: وزير کشور قرار بود در مجلس در خصوص پولهاي کثيف حرف بزند، کاش نميآمد زيرا هيچ چيزي نگفت فقط عذرخواهي کرد و رفت که اگر قرار است عدالت جدي باشد بايد از مسائل اينچنيني جلوگيري شود.
کواکبيان با اشاره به فعاليت خود در مجلس هشتم گفت: در آن زمان تحقيق و تفحص از معاون اول رئيسجمهور در دولت دهم در دستور کار قرار گرفت اما هيئت رئيسه گفت ما نميتوانيم از معاون اول تحقيق و تفحص داشته باشيم بايد از وزرا تحقيق کنيد.
دبير کل حزب مردمسالاري ادامه داد: اگر دولت و مجلس و دوستان قوه قضائيه پيگير سخنان رهبري در بحث برخورد با مفاسد هستند، بايد تلاش کنند که چه کساني پول گرفتهاند، مگر چه اشکالي دارد اسامي آنها منتشر شود.
کواکبيان اظهار کرد: اعتقاد من بر اين است که خواسته رهبري نبايد بر زمين بماند و قوه قضائيه، مجلس و دولت بايد عمل کنند و اين خواسته مردم نيز است.
وي با بيان اينکه بر اساس آمار ارائه شده توسط وزير بهداشت بسياري از بيماريها ريشه در فقر جامعه داشته است، گفت: معضلاتي که در جامعه وجود دارد ميتواند زمينهساز اين مشکلات باشد.
کواکبيان با بيان اينکه قبول ندارم در توافقات ديپلماتيک قرار است همه مشکلات حل شود، گفت: در اين صورت شايد 30 الي 40 درصد رفع تحريم اثرگذار باشد و 60 الي 70 درصد باقي مانده بايد در داخل کشور مرتفع شود.
دبيرکل حزب مردمسالاري با بيان اينکه با توافق نهايي هستهاي اوضاع کشور گل و بلبل نميشود، گفت: دلواپسان ديگر دلواپسي را کنار بگذارند اجازه بدهند دولت با پشتوانه رأي مردم و تأييد رهبري به کار خود ادامه دهند.
وي با بيان اينکه رهبري به تيم مذاکرهکنندگان اعتماد دارند، گفت: بعضيها دائماً از تيم هستهاي فکت شيت ميخواهند و اين به معني عدم اعتماد به تيم هستهاي است. کواکبيان خاطرنشان کرد: بسيار خوشبين هستم که مذاکرات تا 10 تيرماه نتيجهبخش باشد و ما بتوانيم مذاکرات را به سرانجام مقصود به نفع ملت ايران، نظام و ارزشهاي انقلاب به پايان برسانيم.
دبيرکل حزب مردمسالاري ادامه داد: کساني قصد دارند چوب لاي چرخ مذاکرات بيندازند زيرا فکر ميکنند دورهاي مشابه مذاکرات استانبول، بغداد، مسکو و آلماتي است که با تلف کردن هفت الي هشت سال زمان؛ حاصل آن تنها قطعنامههاي متعدد عليه ملت ايران بشود.
کواکبيان افزود: يا بايد راه گذشته انتخاب شود يا راهي که مفهوم آن بر اساس فرمايشات مقام معظم رهبري در جمع نيروهاي سپاه مبني بر نرمش قهرمانانه عنوان شده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در بحث مذاکرات بايد برد ـ برد در نظر باشد اگر طرف مقابل بردي نداشته باشد توطئهاي جديد طراحي ميکند.
دبير حزب مردمسالاري عنوان کرد: کساني که دلواپس هستند چند ماهي ديگر نيز تحمل کنند زيرا مذاکرات از سوي مقامات عاليرتبه نظام رصد ميشود اگر بحث خطي و جناحي داشته باشند، موضوع ديگري است اما اگر واقعا دلسوز هستند اجازه بدهند مذاکرات به خوبي پيش برود.
کواکبيان يادآور شد: افتخار ما اين است که با اجماع ملي و همبستگي کامل مردم مسائل هستهاي و مذاکرات در حال اجراست.
وي در پايان با بر شمردن امتيازات برگزاري انتخابات استاني مجلس بر ضرورت تقويت نقش احزاب و شفافيت مالي و افزايش رقابت و وحدت استاني و کاهش هزينههاي دولت و جايگزين شدن تفکر ملي به جاي تفکرات منطقهاي تاکيد کرد.