حسين بني‌اردلان دبير حزب مردم‌سالاري خراسان شمالي:

تفکر حزبي بايد در بين نخبگان سياسي نهادينه شود

تاریخ انتشار : چهارشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۱۳
Share/Save/Bookmark
 
اشاره :
تحولات سياسي اخير حاکي از آن است که مبارزان سياسي به ضرورت تشکيل احزاب سياسي به عنوان پيش نياز توسعه سياسي توجه پيدا کرده‌اند.احزاب سياسي مي‌توانند به عنوان حلقه پيوند ميان منافع اجتماعي و نهادهاي تصميم‌گيري سياسي عمل ‌كنند.

حسين بني‌اردلان رييس دوره‌اي شوراي هماهنگي اصلاح‌طلبان خراسان شمالي و دبير حزب مردم‌سالاري اين استان در گفت‌وگو با مردم‌سالاري به آسيب‌شناسي احزاب و عملکرد حزب متبوع خود پرداخته است.

مختصري ‌از سوابق فعاليت‌هاي سياسي خود را بيان کنيد و براي خوانندگان توضيح دهيد از چه زماني و چگونه وارد حزب مردم‌سالاري شديد؟
فعاليت‌هاي سياسي و تشکيلاتي من از آغاز انقلاب شروع شد و در طي سال‌هاي پس از آن نيز ادامه داشت.با شروع فعاليت حزب همبستگي به اين جريان سياسي پيوستم و با شناختي که از جناب دکترکواکبيان داشتم از ابتداي تاسيس حزب مردم‌سالاري به عنوان يکي از اعضاي فعال حزب مشغول فعاليت شدم. هم‌اکنون نيز دبيرحزب مردم‌سالاري شعبه استان خراسان شمالي هستم.

گزارش مختصري ازعملکرد و فعاليت‌هاي حزب مردم‌سالاري در استان خراسان شمالي ارائه بفرماييد؟
با روي کار آمدن دولت آقاي روحاني فعاليت احزاب رونق بيشتري گرفت. در اين سال دبير کل محترم آقاي دکتر کواکبيان به بجنورد آمدند و جلسات متعددي را با دانشگاهيان و هم حزبي‌هاي شوراي مرکزي برگزار کرديم.در واقع يکي از برنامه‌هاي اصلي توسعه و گسترش حزب در شهرستان‌هاي کوچکتر است.اردويي براي جوانان حزب در استان برگزار کرديم دفتر حزب را نيز مجهز کرده‌ايم.
جلسات شوراي هماهنگي هم در حزب برگزار مي‌شود.

نقاط مثبت و منفي حزب مردم‌سالاري از نگاه دبير حزب مردم‌سالاري خراسان شمالي چيست؟
اولين ويژگي مثبت حزب مردم‌سالاري اين است که توانسته در طول ساليان جايگاه رسمي و قانوني خود را پيدا کندو در چارچوب قانون کار کند. دومين ويژگي حزب مردم‌سالاري جوان گرا بودن اين تشکل است و سومين ويژگي سازماندهي و برنامه‌ريزي منظم حزب است و نقاطي که در حزب جاي کار دارند،ارتقاءعملکرد کميته‌هاي حزب است اميدواريم با جلسات و برنامه‌ريزي منظم تر بتوانند بهتر عمل کنند .

در راستاي اطلاع‌رساني شفاف و عملکرد دبيران استاني با تصويب شوراي مرکزي صفحه ويژه حزب مخصوص شعب استاني در روزنامه مردم‌سالاري آغاز به کار کرده است آيا اين موضوع توانسته نقاط ضعف مورد نظر شما را پوشش دهد؟
تبريک عرض مي‌کنم بابت حرکت جديدي که در راستاي تقويت کميته استان‌ها آغاز شده و اميدوارم با پيگيري و تلاش‌هاي درخور تحسين جناب آقاي شمسي‌پور استمرار يابد و اين انگيزه مثبتي را در شهرستان‌ها ايجاد مي‌کند و خلاء کم توجهي به شهرستان‌ها را پوشش خواهد داد.اين رويداد جديد باعث شده است هم حزبي‌ها در استان‌ها و شهرستان‌ها خود را به حزب نزديکتر ببينند.ضمن اينکه در سطح استان‌ها و در بين نخبگان سياسي نيز تاثير زيادي خواهد گذاشت

نگاه شما به احزاب و تشکل‌ها چگونه است؟
توسعه سياسي در هر کشور مستلزم توجه به نهادهاي مدني و تشکل‌هاي سياسي است که بتوانند فارغ از وابستگي به مراکز قدرت عمل نمايند و پاسخگوي نيازهاي برحق جامعه باشد. من بر اين باورم که بايد تفکر حزبي در جامعه و خصوصا در بين نخبگان نهادينه شود که بتوانيم تجلي آن را در حزبي شدن انتخابات ببينيم. در غير اين صورت ما با احزابي روبه رو خواهيم شد که به مراکز قدرت وابسته‌اند و يا عملکرد ضعيف و غيرشفاف دارند.در نتيجه کارويژه پاسخگويي حاکميت به مطالبات مردم تضعيف مي‌شود.

پررنگ شدن نقش احزاب از ويژگي‌هايي است که موافقان طرح استاني شدن انتخابات مطرح مي‌کنند شما اين طرح و ايده را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟
ما معتقديم احزاب بايد بتوانند نقش محوري را در صحنه سياسي و خصوصا در انتخابات بازي کنند معرفي و حمايت از کانديداها از کارويژه‌هاي مهم احزاب است تا بتوانند با طي اين مسير در فرداي انتخابات نيز جوابگوي شعارها و انتظارات مردم باشند . اين طرح باعث مي‌شود احزاب در استان‌ها و شهرستان‌ها تشکيلاتي‌تر عمل کنند و نماينده‌اي که از طرف حزب خاصي مطرح مي‌شود به کل استان توجه کند و منطقه‌اي و جزئي فکر نکند.من فکر مي‌کنم اين طرح در نهايت به نفع مردم خواهد بود و اميدوارم اين طرح نهايي شود.

استراتژي اصلاح‌طلبان براي ورود به دو انتخابات پيش‌رو چگونه است؟
آنچه تجربه ما نشان داده است به ما مي‌گويد که بايد حول يک محور و استراتژي مشخص حرکت کنيم.اين دوره دوره‌اي حساس است اگر اصلاح‌طلبان نتوانند به وحدت برسند دچار چالش خواهيم شد در حال حاضر شوراي هماهنگي اصلاح‌طلبان نقش سازنده و پويايي را در زمينه همبستگي و همدلي بين اصلاح‌طلبان ايفا مي‌کند.اميدوارم ليست اصلاح‌طلبان به نتيجه مطلوب برسد و سربلند بيرون بيايد.

برخي گزارش‌ها حاکي از آمادگي وتحرکات زود هنگام انتخاباتي چهره‌ها و شخصيت‌ها است اين مسئله در استان خراسان شمالي چگونه ديده مي‌شود؟
بر‌اساس قانون،فعاليت‌هاي انتخاباتي بايد در موعد مقرر آغاز شود . اگر افراد و جريان‌هايي فعاليت انتخاباتي داشته باشند يقينا خلاف مقررات است.برنامه ريزي‌هاي مقدماتي انتخابات سال آينده در احزاب و تشکل‌هاي سياسي در حال تدوين است.
در حال حاضر من به عنوان رييس دوره‌اي شوراي هماهنگي اصلاح‌طلبان استان، برنامه‌ها و فعاليت‌ها را رصد مي‌کنيم و برنامه داريم که اصلاح‌طلبان قديم و جديد و نمايندگان ادوار اصلاح‌طلب همه در قالب شوراي هماهنگي اصلاح‌طلبان با ارائه ليست واحد به وحدت برسيم.

پيش‌بيني شما از آرايش سياسي مجلس آينده با توجه به فضاي سياسي کشور چگونه است؟
به نظر من با توجه به فضاي موجود قطعا مجلس به سمت اصلاح‌طلبان و اصولگرايان اعتدالگرا پيش مي‌رود. زمينه فکري روحي مردم از نزاع‌ها خسته است و هم چنان که رهبري فرمودند سال همدلي و همزباني دولت و ملت است. مردم نياز به آرامش رواني و اقتصادي دارند و لازمه آن مجلسي است که به دولت تدبيرو اميد کمک کند . افراد تندرو از هر دو جناح در مجلس شانس کمتري خواهند داشت.

در آخر اگر مطلبي و صحبتي داريد بفرماييد؟
تشکر مي‌کنم از دوستان کميته استان‌ها و اميدوارم اين روند با نزديک شدن به انتخابات قوت بيشتري بگيرد.
 
 
کد مطلب: 47