رسانه ها می توانند شهرداری تهران را در اداره مطلوب پایتخت کمک کنند

دبیر کل حزب مردم‌سالاری و رییس هیات مدیره خانه مطبوعات کشور در نشست هم اندیشی شهردار تهران با مدیران رسانه ها

15 مرداد 1398 ساعت 22:39

رییس هیات مدیره خانه مطبوعات کشور در نشست هم اندیشی شهردار تهران با مدیران رسانه ها:
رسانه ها می توانند شهرداری تهران را در اداره مطلوب پایتخت کمک کنند


دبیر کل حزب مردم‌سالاری و رییس هیات مدیره خانه مطبوعات کشور در نشست هم اندیشی شهردار تهران با مدیران رسانه ها: رسانه ها می توانند شهرداری تهران را در اداره مطلوب پایتخت کمک کنند

 
 
دکتر مصطفی کواکبیان رییس خانه مطبوعات کشور و مدیر مسئول روزنامه مردم سالاری در دیدار شهردار تهران با مدیران ۲۵ رسانه اصلی کشور گفت:  در راستای شعار «تهران شهری برای همه» پیشنهاد دادیم مباحثی که در مجموعه مطبوعات کشور برای تهران و مشکلات تهران مطرح می‌شود در مرکز روابط عمومی شهرداری تهران رصد و خلاصه‌برداری شود و اگر این پیشنهادها قابل توجه هست، عملیاتی شود.
 
دکتر کواکبیان با اشاره به وجود متخصصان در رسانه ها و ضرورت توجه مراکز دولتی و عمومی به دیدگاههای آنان گفت: رسانه ها می توانند شهرداری تهران را در اداره مطلوب پایتخت کمک کنند.

 
وی افزود: بنده نماینده‌ی مجلس در شورای ساماندهی امور پایتخت نیز هستم که خود آقای شهردار نیز در آن شورا حضور دارند به همراه  ۷، ۸ وزیر و مسئولین دیگر. ما در آنجا که حدود ۲۵ معضل اساسی را برای شهر تهران احصاء، ارائه و مطرح کردیم و اگرچه شاید ۱۰ تای آن‌ها به وزارتخانه‌های و دستگاه‌های اجرایی دیگر، ارگان‌های حکومتی و نهادهای دولتی بر می‌گردد، اما حدود ۱۵ تای آن‌ها واقعاً مستقیما به خود شهرداری تهران و شورای شهر تهران و مسئولان در شهرداری بر می‌گردد. از این رو من واقعاً فکر می‌کنم که پیشنهاد ما را اگر جدی بگیرند و تحت هر عنوانی که شده مسائل مطروحه در مطبوعات درباره شهر تهران رصد شود، در نهایت اداره‌ی بهتر و مطلوب‌تری نسبت به تهران اتفاق خواهد افتاد و متعاقبا شهری خواهد شد با کیفیت زیست بالا و شهری برای همه. تا این شعاری که مطرح شده است به تحقق کامل برسد.

و در پاسخ به مسائل مطرح شده از سوی رییس موسسه همشهری نیز اضافه کرد: البته مباحث و معضلاتی که آقای ریاضی فرمودند از جمله درباره‌ی کاغذ و موزیک و فیلم و … نیز به حق است اما شاید متولی دیگری داشته باشد. مثلا متولی آن وزارت ارشاد باشد. اما آن چیزی که شهرداری می‌تواند واقعاً برای رفاه بیشتر مردم و عنایت به مردم تهران در نظر داشته باشد به نظر من در مقوله‌هایی غیر از بحث کاغذ و فیلم و زینک و این‌هاست.
موسس و عضو هیات مدیره انجمن روزنامه های غیردولتی با اشاره به اینکه مطبوعات و رسانه ها تبلور مطالبات مردم هستند از دست اندرکاران امور شهری درخواست کرد که خود را بی نیاز از رسانه ها ندانند.

او با اشاره به حضور شهروندان تهرانی در انتخابات شورایاری نیز تصریح کرد: «در آخرین حضوری که از مردم در انتخابات شورایاری‌ها داشتیم، با توجه به اینکه صداوسیما نیز هیچ حمایتی نکرد، حدود ۵۱۰ هزار نفر در این فضای یخبندان آمدند پای صندوق‌های انتخاباتی آمدند تا کیفیت اداره امور محلات تهران ارتقا پیدا کند. این اتفاق نشان می‌دهد که مردم تهران پای کار هستند. فقط باید برنامه‌ریزی دقیق‌تر و مطلوب‌تری در جهت درست انجام شود و از خود مردم نیز برای اداره شهرشان، تهران کمک گرفت.»

پیروز حناچی شهردار تهران نیز سخنانش در این مراسم را با تبریک روز خبرنگار آغاز کرد و گفت: این روزها با رخدادهای تاریخی متعددی مصادف است، از قبیل سالگرد خاتمه جنگ، عملیات مرصاد، به توپ بستن مجلس و تاسیس قدیمی‌ترین روزنامه ایران، یعنی روزنامه اطلاعات.
او با اشاره به دوره جدید مدیریت شهری گفت: انتخابات ۱۳۹۶ شورای‌شهر در مقیاس کلانشهرها معنی دار بود. در این انتخابات بین کلانشهرهای کشور اتفاقی افتاد که به‌معنای تقاضای تغییر در اداره شهر بود. من به هیچ وجه قضاوت سیاسی نمی‌کنم، اما نتیجه آن انتخابات، تقاضای انباشته برای تغییر در اداره امور شهرها بود.

حناچی با اشاره به این‌که باید نگاه و تصورمان را از کار و اقدامات در شهر قدری تغییر دهیم، توضیح داد: باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا شهر را تنها یک کارگاه ساختمانی با پروژه‌های سیویل می‌بینیم؟ ژاپنی‌ها بعد از زلزله کوبه کتابی را منتشر کردند که محور آن بازسازی کوبه به‌همراه این قابلیت بود که بتوان آثار گذشته را نیز در شهر دید. آن‌ها توجه به این نکته را یک ارزش تلقی می‌کنند اما ما به آن بی‌توجهیم؛ با وجود این بی‌توجهی می‌پرسیم چرا شهروندان ما حس تعلق به شهر ندارند. پاسخ روشن است.
شهردار تهران گفت: وقتی شهر را با فروش اداره می‌کنیم، ارزش شهر فروخته می‌شود، هویت شهر فروخته می‌شود. باید درباره مفهوم کار و اقدامات شهری به توافق برسیم.
او شرایط اقتصادی حال حاضر را ایده‌آل ندانست و افزود: دخل‌وخرج با هم جور در نمی‌آید. بخشی از این مشکل به شیوه اداره شهر توسط ما و بخش دیگر به شرایط اقتصادی کشور برمی‌گردد، اما یکی از دلایل اصلی این موضوع بدهی کلان ما است. مشکل بدهی‌های کلان شهرداری این است که اگر پرداخت نکنیم، دیگر نمی‌توانیم تسهیلات بگیریم و بسیاری از فرصت‌ها را از دست می‌دهیم. تعادل یعنی با کار جدید رضایتمندی ایجاد کنیم اما ازطرف دیگر به این بدهی‌ها نیز برسیم. گذشته از هزینه دستمزدها و حقوق کارمندان، حمل‌ونقل عمومی ٧٠ درصد هزینه‌های شهرداری را به خودش اختصاص داده است.
حناچی در بخش دیگری از سخنانش بااشاره به سه جانبه گرایی گفت: فضای شهر حاصل اشتراک ۳ دایره است؛ دایره اول نماینده منافع سرمایه‌گذاران و سرمایه‌داران است. شهر بدون سرمایه ساخته نمی‌شود و شهر موفق سرمایه بیشتری به خود جذب می‌کند. دایره دوم مربوط به منافع سیاستگذاران و تصمیم‌سازان است و دایره سوم نیز حوزه منافع شهروندان را نمایندگی می‌کند.
اگر دایره اول و دوم به دایره سوم بی توجه باشند، پروژه های مسموم در شهر رشد می کند. تلاش ما این است که به حریم دایره سوم هویت ببخشیم. وقتی شهر را تنها با سرمایه‌گذار اداره کنیم به این معناست که ۸ میلیون دیگر را نادیده گرفته‌ایم و تهران دیگر شهری برای همه نیست. تصمیمات را باید با هدف لحاظ حداکثر منافع عمومی اتخاذ کنیم.


او گفت: حوزه قلمرو عمومی بزرگترین سرمایه شهر است. هر قضاوتی که از یک شهر داشته باشید مربوط به حوزه قلمرو عمومی آن است. هر آن‌چه از پاریس و استانبول و لندن در ذهنتان نقش می‌بندد، مربوط به حوزه قلمرو عمومی آنان است. شهرها در حوزه قلمرو عمومی است که با هم رقابت می‌کنند چون همه می‌توانند به شکل عادلانه از آن استفاده کنند.
حناچی اظهار داشت: برای اداره شهر تهران نیازمند گفت‌وگو و حمایت افکار عمومی هستیم. اگر همه چیز را به شکل منفی ببینیم، در همان چنبره منفی می‌مانیم. ما در بعضی حوزه‌ها وضعیت خیلی خوبی داریم. کمتر شهری را در دنیا می‌بینید که طبیعت این قدر به آن نزدیک باشد. چرا ما البرز را نمی‌بینیم؟ البرز بزرگترین سرمایه تهران است. از البرز سالانه ٢۴٠ میلیون متر مکعب آب به شهر می‌رسد.

شهردار تهران به مشکلات مطبوعات نیز اشاره کرد و گفت: ما پیگیری مشکلات مطبوعات را وظیفه خود می‌دانیم و در هیات دولت هم تا جای ممکن برای آن تلاش کردیم.

شایان ذکر است در این نشست همچنین محمود دعایی مدیرمسوول موسسه اطلاعات، امیر محبیان مدیر خبرگزاری آریا، محمد مبین مدیرعامل خبرگزاری برنا، مرتضی بیات سردبیر خبرگزاری فارس، علیرضا بختیاری مدیرمسوول روزنامه دنیای اقتصاد، مریم جمشیدی مدیرعامل خبرگزاری پانا، علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا، اسماعیل رمضانی مدیرمسوول روزنامه شهروند، رحمانیان مدیرمسوول روزنامه شرق، عبدالله گنجی مدیرمسوول روزنامه جوان،مرتضی حیدری مدیر خبرگزاری ایلنا و همچنین مدیرمسوول روزنامه ایران سخن گفتند.

 


کد مطلب: 487

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/487/دبیر-کل-حزب-مردم-سالاری-رییس-هیات-مدیره-خانه-مطبوعات-کشور-نشست-هم-اندیشی-شهردار-تهران-مدیران-رسانه

حسنا
  https://www.hosnanews.ir