کواکبيان در مجمع عمومي خانه احزاب با اشاره به نقش اين خانه براي دفاع از حقوق احزاب

پس از 35 بار برگزاري انتخابات هنوز هم انتخابات حزبي نداريم

23 خرداد 1394 ساعت 1:21

دومين مجمع عمومي فوق‌العاده خانه احزاب صبح روز پنج‌شنبه با حضور دبيران کل احزاب در وزارت کشور آغاز شد و قرار بود دو ماده از اساسنامه اصلاح و سپس اعضاي شوراي مرکزي انتخاب شوند.


به گزارش مهر، دومين مجمع عمومي فوق‌العاده خانه احزاب با حضور اکثريت دبيران کل احزاب در تالار ۶۰۰ نفره وزارت کشور آغاز شد. بنابر اعلام اعضاي هيات رئيسه خانه احزاب، برخي تشکل‌هاي سياسي پيشنهادات خود را جهت اصلاح اساسنامه به صورت کتبي ارائه کرده بودند. جبهه پيروان خط امام و رهبري پيشنهاداتي براي نحوه تعيين ترکيب شوراي مرکزي و عدم سياسي‌کاري خانه احزاب پيشنهاد داده بود و از سويي ديگر شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات نيز اعلام کرده بود براي فعاليت مجدد خانه احزاب، پيشنهادي ارائه نکرده است.

کواکبيان: اگر رهبري اجازه فرمايند احزاب همچون ساير صنوف به ديدار ايشان نائل آيند

مصطفي کواکبيان رئيس موقت خانه احزاب در ابتداي اين مجمع با بيان اينکه خانه احزاب بر اساس برخي بي‌مهري‌ها و خودخواهي‌ها، حدود چهار سال تعطيل بود، اظهار کرد: خانه احزاب مي‌تواند مدافع حقوق صنفي خانه احزاب باشد و به توسعه تحزب کمک کند و احزاب را از وضعيت اسفبار کنوني دربياورد.
وي با انتقاد از طرح محدودسازي احزاب و اخذ ماليات از آنها در مجلس شوراي اسلامي به فرازهايي از سخنان امام‌خميني(ره) اشاره و تاکيد کرد: آقايان بايد کاري کنند که مردم را در صحنه نگه دارند. اين طور نيست که هر حزبي خوب باشد و يا هر حزبي مطلقاً بد باشد؛ ميزان، ايده يک حزب است. بايد کوشش کنيم حزب خود را حزب‌الله سازيم.
وي افزود؛ مگر امام براي راه‌اندازي حزب جمهوري اسلامي کمک‌ مالي نکردند و از تشکيل حزب جهاني مستضعفان عليه مستکبران سخن نگفتند و با تشکيل مجمع روحانيون مبارز بر تکثر سياسي صحه نگذاشتند.
کواکبيان ادامه داد: چرا هنوز بايد مشکلات عديده احزاب را تجربه کنيم. مگر رهبر معظم انقلاب پس از شهادت شهيد بهشتي و شهيد باهنر، دبيرکل حزب جمهوري اسلامي نبودند و مگر در سخنانشان نگفتند با تحزب مطلقا مخالفت نداريم و تحزب با وحدت جامعه منافاتي ندارد؟ پس چرا بايد انتخابات ما پس از ۳۵ بار برگزاري هنوز هم انتخاباتي غيرحزبي باشد.
رئيس موقت خانه احزاب همچنين تصريح کرد: اگر رهبر معظم انقلاب اجازه فرمايند، احزاب نيز همچون ساير اقشار و صنوف جامعه به ديدار ايشان نائل آمده و از رهنمودهاي ايشان بهره‌مند شوند.
وي در ادامه از همکاري دولت و وزارت کشور جهت مساعدت راه‌اندازي خانه احزاب تشکر کرد و گفت: اميدواريم همه احزاب اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب بتوانند گام‌هاي بلندي در راستاي اعتلاي جمهوري اسلامي ايران بردارند. کواکبيان افزود: در مجمع عمومي امروز قرار نيست به اصلاح همه مواد اساسنامه بپردازيم.
وي تصريح کرد: ما پس از تشکيل شوراي مرکزي نيز مي‌توانيم در جلسات خود پيشنهادات مطروحه جهت اصلاح موادي از اساسنامه خانه احزاب را رسيدگي کنيم. چرا که بر اساس قوانين جديد ما نياز به بازنگري کل اساسنامه خواهيم داشت و بقيه پيشنهادات را به مجامع عمومي ديگر موکول مي‌کنيم.
رئيس خانه احزاب تاکيد کرد: بر اساس مصوبه هيات رئيسه مجمع عمومي فوق‌العاده خانه احزاب، امروز صرفاً به اصلاح دو ماده از اساسنامه خواهيم پرداخت؛ يعني ماده ۱۵ و ۲۲ را بررسي مي‌کنيم و در همين راستا به بررسي ۱۴ پيشنهاد بسنده خواهيم کرد.

کواکبيان تاکيد کرد: مقرر شده است براي هر يک از پيشنهادات، سه دقيقه به پيشنهاد دهنده و سه دقيقه نيز به مخالفان فرصت داده شود و سپس راي‌گيري خواهيم کرد.




در مجمع عمومي فوق‌العاده خانه احزاب بحث و بررسي شد:
۱۴ پيشنهاد براي اصلاح مواد ۱۵ و ۲۲ اساسنامه

دومين مجمع عمومي خانه احزاب در وزارت کشور تشکيل و ۱۴ پيشنهاد از سوي احزاب ارائه شد که چالش اصلي در اين پيشنهادها، ترکيب شوراي مرکزي خانه احزاب بود. به گزارش مهر، دومين مجمع عمومي فوق‌العاده خانه احزاب در سالن ۶۰۰ نفره وزارت کشور برگزار شد؛ شايان ذکر است در اين مجمع برخي اعضا، نظرات و پيشنهادات خود را براي اصلاح اساسنامه مطرح کردند که مي‌توان گفت چالش اصلي اين پيشنهادات، چگونگي ترکيب شوراي مرکزي بود و ۱۴ پيشنهاد در کل ارائه شد که به شرح ذيل است:

۱- اعظم طالقاني دبيرکل جامعه زنان انقلاب اسلامي با هر گونه تغيير و سهميه‌بندي در ترکيب شوراي مرکزي مخالفت کرد.

۲- محمدحسين عبدالخالقي دبيرکل جمعيت اسلامي حاميان مردم استان تهران به اين مساله اشاره کرد که بايد روش جدولي اعضاي تشکل‌ها در شوراي مرکزي به طور اتفاقي و تکرار آن پس از ۱۴ سال باشد. تشکل‌ها بايد هر کدام يک دوره عضو هيات رئيسه باشند و تا زماني که اين مباحث اصولگرايي و اصلاح‌طلبي در خانه احزاب باشد، هيچ‌گاه به نتايج عادلانه‌اي نخواهد رسيد.

۳- نبي‌الله احمدلو دبيرکل جمعيت حقوقدانان ايراني مدافع حقوق بشر بيان کرد: حضور نمايندگان سه گرايش سياسي متناسب با ضريب وزني در ترکيب شوراي مرکزي ضروري است و بايد تعيين شود در شوراي مرکزي چند نفر اصولگرا و چند نفر اصلاح‌طلب هستند.

۴- بيژن ثابتي مطلق دبيرکل حزب عدالت به اين نکته اشاره کرد که کاهش تعداد اعضاي شوراي مرکزي به ۱۵ نفر بايد صورت گيرد و راي هر يک از اعضاي مجمع فقط به پنج نفر از اين ۱۵ نفر باشد.

۵- سهيلا مداراتي دبيرکل حزب مشارکت مردمي استان گيلان به اين نکته اشاره کرد که اعضاي شوراي مرکزي خانه احزاب بايد به ۳۰ نفر افزايش پيدا کند.

۶- امير اسلامي‌تبار دبير کانون فارغ‌التحصيلان استان آذربايجان غربي بيان کرد که تعداد اعضاي اصلي شوراي مرکزي بايد به ۲۷ نفر افزايش پيدا کند.

۷- يدالله طاهرنژاد از حزب کارگزاران سازندگي خواست که سه ليست ۱۴ نفري از سوي هر يک از سه گرايش اصلاح‌طلب، اصولگرا و ساير احزاب تهيه شده و در مجمع از بين آنها ۲۱ نفر انتخاب شوند.

۸- فريدون قديري ابيانه از انجمن اسلامي فارغ‌التحصيلان ايتاليا پيشنهاد داد بايد انتخاب اعضاي مجمع به هفت نفر محدود شود.

۹- مصطفي کواکبيان دبيرکل حزب مردم‌سالاري که رياست خانه احزاب را نيز بر عهده دارد، پيشنهاد داد که شوراي مرکزي همان ۲۱ نفر باشد اما اعضاي مجمع فقط ۱۴ نفر را انتخاب کنند تا به همه جناح‌ها سهمي برسد و نيازي هم براي تفکيک گرايش سياسي نباشد.

۱۰- خانم نقيبي از سازمان معلمان ايران پيشنهاد داد که اعضاي مجمع به ۲۱ نفر راي دهند و شش نفر از آنها بدون گرايش سياسي انتخاب شوند و در ادامه پنج نفر از آن ۲۱ نفر از اصلاح‌طلبان و پنج نفر از اصولگرايان و پنج نفر از ساير احزاب بر اساس بالاترين راي، براي مجمع عمومي انتخاب شوند.

۱۱- قدرتعلي حشمتيان دبيرکل جمعيت مستقل ايران اسلامي به اين مساله اشاره کرد که راي دو فراکسيون اصلاح‌طلب و اصولگرا به صورت جداگانه به هفت نفر و راي مجمع عمومي به هفت نفر از بين ساير احزاب باشد.

۱۲- تبرائي از مجمع فارغ‌التحصيلان استان گيلان بيان کرد که اعضاي مجمع عمومي ۲۱ نفر باشد و از اين ۲۱ نفر، هفت نفر از اصلاح طلبان، هفت نفر از اصولگرايان و هفت نفر از ساير احزاب بر اساس بالاترين راي انتخاب شوند.

۱۳- محمدرضا راه‌چمني دبيرکل حزب وحدت و همکاري ملي پيشنهاد داد که هر يک از سه فراکسيون اصلاح‌طلب، اصولگرا و ساير احزاب به صورت جداگانه به هفت نفر راي دهند تا بر اين اساس خانه احزاب تشکيل شود.

۱۴- اسدالله بادامچيان از حزب موتلفه اسلامي پيشنهاد داد که سه نفر بازرس اصلي و سه بازرس علي‌البدل از بين سه گرايش از سوي مجمع عمومي و بر اساس بالاترين راي انتخاب شوند.

انتخاب ۲۱ نفر براي شوراي مرکزي خانه احزاب به مدت ۳ سال و به صورت فراکسيوني قطعي شد

در مجمع عمومي خانه احزاب با پيشنهاد انتخاب ۲۱ نفر عضو شوراي مرکزي به مدت ۳ سال به صورت فراکسيوني موافقت شد.

به گزارش فارس، اعضاي مجمع عمومي خانه احزاب در دومين نشست فوق‌العاده خود در راستاي اصلاح ماده ۱۵ اساسنامه خانه احزاب با پيشنهاد انتخاب ۲۱ نفر عضو شوراي مرکزي به مدت سه سال و به صورت فراکسيوني موافقت کردند. البته پس از تشکيک در راي‌گيري بين دو حالت انتخابات از سوي مجمع عمومي و يا انتخابات به صورت فراکسيوني راي‌گيري با ورقه به عمل آمد و از ۱۳۱ راي ماخوذه ۶۶ نفر به پيشنهاد فراکسيوني راي دادند.

طبق اين پيشنهاد، مقرر شد که جريان‌هاي اصولگرا، اصلاح‌طلب و ساير احزاب سه ليست هفت نفره را براي شوراي مرکزي انتخاب کنند.

برگزاري مجمع عمومي عادي خانه احزاب به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شد

به گزارش فارس، برگزاري مجمع عمومي عادي که قرار بود بعد از ظهر پس از مجمع عمومي فوق‌العاده برگزار شود، به دليل به حد نصاب نرسيدن اعضا به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شد.

همچنين قرار شد که هيات رئيسه موقت که براي اصلاح اساسنامه و برگزاري مجمع عمومي فوق‌العاده تشکيل شده بود، برگزاري مجمع عمومي عادي را بر عهده بگيرد. در مجمع عمومي عادي قرار است انتخابات شوراي مرکزي به صورت فراکسيوني و بر اساس خود اظهاري براي انتخاب اعضاي سه جناح اصلاح‌طلب، اصولگرا و ساير احزاب برگزار شود و به اين ترتيب اعضاي مجمع بايد به ۲۱ نفر راي بدهند که از اين تعداد ۷ نفر به عنوان جريان اصولگرا، ۷ نفر به عنوان جريان اصلاح‌طلب، ۷ نفر به عنوان ساير احزاب انتخاب مي‌شوند.


کد مطلب: 60

آدرس مطلب: https://www.hosnanews.ir/fa/doc/news/60/35-بار-برگزاري-انتخابات-هنوز-هم-حزبي-نداريم

حسنا
  https://www.hosnanews.ir