دبير کل حزب مردم‌سالاري:

رسانه‌هاي مدعي اخلاق حداقل در ماه رمضان کژرفتاري و بد‌اخلاقي را کنار بگذارند

تاریخ انتشار : يکشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۲۲
Share/Save/Bookmark
 
مديرمسوول روزنامه «مردم‌سالاري» با تاکيد بر پرهيز از تکرار مکررات در ماه مبارک رمضان، گفت: از آنجايي که جوانان در معرض اطلاعات مختلف از منابع و رسانه‌هاي متفاوت هستند، بايد به شبهات ذهني جوانان در مسايل مختلف پاسخ داده شود.
مصطفي کواکبيان در گفت‌و‌گو با شفقنا درباره عملکرد رسانه‌ها در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: خداوند فلسفه وجودي ماه رمضان را در قرآن کريم تبيين کرده است و در ماه رمضان که ماه رحمت و مغفرت الهي است، رسانه‌ها مي‌توانند به ۵ نکته توجه کنند. تمام هدف از روزه گرفتن رسيدن به تقواست، اخلاق رسانه‌اي ما بايد به شکلي جهت پيدا کند که جامعه را به فلاح و رستگاري سوق بدهيم. وقتي رسانه‌ها مي‌خواهند مطلبي را منتشر کنند بهتر است بررسي کنند تا ببينند چه ميزان عنصر تقوا در انعکاس مطالب به کار رفته است يعني اينکه خود ما نيز تقوا را در انعکاس مطالب رعايت کنيم.رسانه‌هاي مدعي اخلاق حداقل در ماه رمضان کژرفتاري و بد اخلاقي را کنار بگذارند.او ادامه داد: اگر ما تقوا نداشته باشيم چطور مي‌توانيم مردم را به تقوا داشتن توصيه کنيم و چطور مي‌توانيم جامعه را به اخلاق، عدالت و فضايل نيک دعوت کنيم؛ پس در ابتدا داشتن تقوا براي روزه گرفتن بسيار مهم است.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري توجه رسانه‌ها به موضوع فقر و غنا را مهم دانست و گفت: در مباحث، روايات و آموزه‌هاي ما مساله چشيدن مزه گرسنگي و تشنگي براي فهم درد و رنج محرومان جامعه است؛ يعني رسانه‌ها بايد بپذيرند که به جنگ فقر و غنا توجه داشته باشند و جامعه را به سمت عدالت سوق دهند بنابراين رسانه‌ها بايد به اين نکته توجه کنند تا مظلومان و مستضعفين فراموش نشوند و مقابله با مستکبرين اقتصادي انجام گيرد.

کواکبيان درباره تلاش رسانه‌ها براي درک بهتر قرآن در ماه رمضان توضيح داد: چون ماه رمضان، ماه قرآن کريم است و در قرآن مهمترين فضيلت ماه رمضان، «ليله القدر» ذکر شده است بنابراين رسانه‌ها بايد مردم را به سمت تلاوت و محوريت قرآن راهنمايي کنند البته تلاوت به تنهايي کافي نيست بلکه بايد به محتواي آيات هم توجه کرد و عمل به مضامين بلند قرآني بسيار مهم است. پس بحث توجه بيشتر به محتواي دستورات خداوند در قرآن کريم يکي ديگر از کارکردهاي رسانه‌ها مي‌تواند باشد.

مديرمسوول روزنامه مردم‌سالاري درباره مشکلات جهان اسلام تصريح کرد: ما بايد بپذيريم که مسلمانان و جهان اسلام مشکلات زيادي دارند و وظيفه ما در مقابل آتشي که در يمن، سوريه، عراق و بحرين افروخته شده روشنگري است؛ رسانه‌ها عملکرد گروه‌هاي تروريستي مانند القاعده و داعش را آسيب شناسي و افشا کنند و رسانه‌ها مشکلات جهان اسلام را مطرح کنند و به فکر مسايل کلي يعني به فکر همه مسلمانان باشند.
او درباره بخشش در ماه رمضان اظهار کرد: ما بايد يکديگر را ببخشيم همان طوري که ماه، ماه بخشيدن و بخشش است. ما توبه مي‌کنيم تا گناهانمان بخشيده شود، اگر ما اهل توبه باشيم بايد نسبت به بدي‌ها و کژ رفتاري‌هاي يکديگر بخشش داشته باشيم.

بنابراين بايد به سمت وحدت و همدلي حرکت کنيم همان طوري که امسال همدلي و همزباني نامگذاري شده است. من معتقدم که رسانه‌ها حداقل يک مقداري آتش بس براي خودشان داشته باشند در جهت اينکه جامعه را به سمت وحدت و اتحاد و همدلي سوق دهند.

مديرمسوول روزنامه مردم‌سالاري در پايان به پرهيز از تکرار تاکيد کرد و گفت: ما بايد از تکرار مکررات بپرهيزيم. به ويژه شبهات ذهني که جوانان ما در مسايل مختلف با آنها مواجه هستند، پاسخ داده شود به اين دليل که جوانان در معرض اطلاعات مختلف از منابع و رسانه‌هاي متفاوت هستند ما به راحتي نمي‌توانيم با بيان روايت‌ها آنها را متقاعد کنيم تا از دين اسلام پيروي کنند و دعوت جوانان امروز به مسير اسلامي نسبت به گذشته بسيار دشوار است؛ بنابراين جوانان در مباحث کلامي، فلسفي، عرفاني، فقهي، تربيتي و اخلاقي مساله دارند و بايد رسانه‌هاي ما به مسايل مورد نظر آنها توجه کنند تا به اين شبهات و سوالات ذهني مخاطبان به خوبي پاسخ بدهند. رسانه‌ها مي‌تواند نقش عمده‌اي را ايفا کنند به ويژه رسانه ملي که متاسفانه گاهي کمتر به وظيفه خودش آشناست.
کد مطلب: 63