به گزارش خبرنگار «مردمسالاري»، در ابتداي اين مراسم و پس از پخش سرود جمهوري اسلامي و پخش آياتي از قرآن،نصير بهزاد، دبير حزب مردمسالاري در استان خراسان رضوي طي سخناني ضمن تقدير و تشکر از شرکتکنندگان در اين مراسم گفت: خداوند بزرگ را شاكريم كه در فضاهاي پيرامونمان که دستخوش تحولات منطقهاي، آشوبها و جنگ داخلي است با حمايت پرچمدار انقلاب، مقام معظم رهبري و مديريت موثر دولت يازدهم و تجربه و تعهد و تخصص تيم مذاكره كننده هسته اي و در راس آن وزير كوشا و انديشمند امور خارجه جناب آقاي دكتر محمد جواد ظريف شاهد به ثمر نشستن نهال عقلانيت، تدبير و اميد در دل مردم بوديم.
وي افزود: اين مذاكرات سخت طاقت فرسا نمايشگر توان و قدرت ديپلماسي ايراني بود و برتري تفكر گفتوگو محور بر روش جنگطلبي و فرصتي كه در سنوات قبل به دليل غير تخصصي بودن مذاكره كنندگان از دست رفته بود را احيا کرد.
دبير حزب مردمسالاري در خراسان رضوي افزود: حاصل اين نوع شعارها در دولت كريمه پاكدست جز رشد منفي در اقتصاد ايران، تعطيلي كارخانجات و بنگاههاي اقتصادي، تعطيلي سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، رشد بيكاري و افزايش شديد تورم، كاهش ارزش پول ملي و افزايش دلالي در كشور و تحريمهاي ظالمانهاي كه معيشت مردم را هدف گرفت و پدران را شرمنده خانواده خود کرد، چيز ديگري نبود. وي افزود: امروز قدرتهاي جهاني از ايران و ايراني با افتخار نام مي برند و با افتخار از مذاكره با هيات ايراني سخن مي گويند و شركتها و هياتهاي تجاري كشورهاي توسعه يافته چشم اميد به بازار ايران دوختهاند.
وي در ادامه عنوان کرد: خداوند را شاكرم كه در اين برهه تاريخي همايش اين دستاورد را برگزار ميکنيم.
بهزاد در پايان سخنان خود به برنامههاي حزب مردمسالاري در استان خراسان رضوي پرداخت و گفت: در مرحله اول با رويكرد انعكاس مشكلات مردم نسبت به راهاندازي ويژهنامه هفتگي روزنامه «مردمسالاري» استان خراسان رضوي با هدف انعكاس اخبار احزاب، تشكلها، گروهها و شخصيتهاي اصلاحطلب استان خراسان رضوي اقدام کرديم و در مرحله دوم حزب مردمسالاري در استان خراسان رضوي برنامههايي را تدوين کرده است كه به عنوان نخستين گام اين همايش را با حضور دبيرکل محترم حزب برگزار ميکنيم تا قدم کوچکي در راه افزايش نشاط سياسي جامعه برداريم.
نتايج حاصل از مذاکرات هستهاي دستاورد کل نظام است
سخنران پاياني همايش «پيروزي ديپلماسي پيشرو»، دکتر مصطفي کواکبيان، دبير کل حزب مردمسالاري بود. دبير کل حزب مردمسالاري در خصوص تصويب يا عدم تصويب برجام توسط مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: بعيد ميدانم مجلس شوراي اسلامي وارد جزئيات طرح شود، زيرا نه تنها چنين اقدامي چندين ماه وقت ميگيرد بلکه «مجلس مي تواند کل طرح را رد و يا کل آن را تصويب کند» وي ادامه داد: به تصور بنده مجلس نمي خواهد با کليت برجام مخالفت کند و بر مصالح عالي نظام تاکيد دارد.
کواکبيان افزود: شنيدهام يک تعداد از نمايندگان مجلس، در حال جمعآوري امضا براي مخالفت با برجام هستند، که اين جماعت جز آنکه وقت ملک و مملکت را بگيرند، به نتيجهاي نخواهند رسيد.
دبير کل حزب مردمسالاري ادامه داد: اگر پايبند، به اعتقاداتمان باشيم و در مورد خلف وعده طرف مقابل راههاي فرار را ببنديم، هيچ نگراني در خصوص اجراي توافق نامه نيست.
وي با بيان اينکه «خطوط قرمز در برنامه جامع اقدام مشترک ناديده گرفته نشده است» تصويب برجام را از حقوق مجلس شوراي اسلامي خواند و عنوان کرد: تاييد موافقتنامههاي بينالمللي نياز به تصويب مجلس دارد و تصويب برجام نيز از اين قاعده مستثني نيست.
دبير کل حزب مردمسالاري با بيان اينکه «البته شوراي عالي امنيت ملي نيز برجام را براساس اصل ۱۷۶ قانون اساسي همچون تصميمات عالي در کشور بايد مورد بررسي قرار دهد»، افزود: معتقد نيستم که در صورت توافق نهايي همه چيز گل و بلبل شود، چرا که بسياري از زير ساختهاي معيوب اقتصادي ما بدون برنامهريزي صحيح ما با تصويب ۱۰ تا از اين توافقها هم اصلاح نخواهد شد.
وي با اشاره به تاثير رواني ۳۰ الي ۴۰ درصدي برجام يادآور شد: در حال حاضر شرکتهاي بينالمللي براي بستن قرارداد به صف شدهاند، همچنين در عرصه داخلي هم بسياري از سرمايهداران منتظر چنين موافقت نامهاي بودند.
کواکبيان با اشاره به اينکه «احمدي نژاد مسبب تورم را جمشيد بسمالله ميدانست»، افزود: اگر دولت کمر همت را ببندد، بسياري از مشکلات از جمله تورم قابل حل خواهد بود.
دبير کل حزب مردمسالاري با بيان اينکه در بينش اسلامي اولا اصل بر برقراري صلح است و برپايي جنگ تبصره و استثنا است، ثانيا هرگونه صلح بايد از موضع عزت و اقتدار باشد، ثالثا فضاي ذهني جامعه بايد آماده باشد لذا بايد قاطع گفت که «فضاي مذاکرات هستهاي را مقام معظم رهبري هدايت کرد»، زيرا ايشان نخستين بار بحث نرمش قهرمانانه را در جمع فرماندهان سپاه مطرح کردند. وي تصريح کرد: در اين موافقت نامه يک سري چيزها را به عنوان محدوديت پذيرفتهايم و هيچکس نميتواند منکر اين امر در برنامه جامع اقدام مشترک شود. کواکبيان با اشاره به اينکه برجام با ضمايم آن چند ده صفحه است، ادامه داد: اما در مجموع امتيازاتي به دست آوردهايم. دبير کل حزب مردمسالاري خاطر نشان کرد: طبق ماده ۴ NPTکشورهاي دنيا به ۵ دسته تقسيم ميشوند، نخست کشورهايي هستند که انرژي هستهاي ندارند، دسته دوم، انرژي هستهاي دارند اما چرخه سوخت ندارند، دسته سوم، انرژي هستهاي و چرخه سوخت دارند مثل ايران و دسته چهارم، کشورهايي هستند که انرژي هستهاي همراه با بمب هستهاي دارند. وي ادامه داد: البته دسته پنجمي از کشورها نيز وجود دارند که علاوه برانرژي هستهاي بمب هستهاي دارند و از حق وتو نيز برخوردارند، مثل، آمريکا، شوروي، فرانسه و انگليس.
دبير کل حزب مردمسالاري عنوان کرد: در شوراي امنيت لابي نداريم و تمامي قدرتهاي جهان در آن جا گرد آمدهاند، همين که در مذاکرات به لغو تحريمها و حق غنيسازي دست يابيم، دستاورد بزرگي است.
وي دستاوردهاي توافق نامه را در اين مقطع مهم خواند و افزود: ديپلماسي پيشرو در مقابل ديپلماسي قدرتهاي بزرگ حقيقتا از منافع ملي ما دفاع کرد.
کواکبيان با انتقاد از سخنان برخي مبني بر اينکه «اصلاحطلبان از مذاکرات به نفع خود در انتخابات استفاده مي کنند»، عنوان کرد: ما به دنبال چنين پروژهاي نيستيم و نه چنين پروژهاي براي ما مطرح و نه هدف است.
دبير کل حزب مردمسالاري يادآور شد: برخي نيز ادعا ميکنند که در توافق نامه حق بازرسي مراکز نظامي به غرب داده شده است و هر آن چه که توانمندي و از اسرار نظامي ماست، غرب به آن دست مييابد، که بنده چنين چيزي را تکذيب مي کنم زيرا در صورت ضرورت و در حد متعارف در چارچوب پروتکل الحاقي اين کار صورت ميگيرد.
کواکبيان با بيان اينکه «متاسفانه برخي از دوستان داخلي نيز حرفهاي طرف مقابل را انعکاس ميدهند و حرفهاي مسئولين کشور را برجسته نميکنند»، افزود: چنين امري کم لطفي است.
دبير کل حزب مردمسالاري با تاکيد بر اينکه بايد آثار چنين توافقي را در زندگي و معيشت مردم شاهد باشيم گفت: اما برخي دوستان نمي خواهند که توافق به نتيجه برسد. دبير کل حزب مردمسالاري گفت: نتايج حاصل از ۲۳ ماه مذاکرات هستهاي در دولت دکتر روحاني دستاورد کل نظام است و بايد همه دست به دست هم دهند تا اين برجام به اجرا درآيد. مصطفي کواکبيان افزود: امروز بعيد به نظر مي رسد همانند روزهاي اوليه مذاکره که عدهاي دلواپس بودند، کسي دلواپس باشد.
وي با بيان اينکه امروز به اين رسيده ايم که قطعا در اين مذاکرات مباحثي را به عنوان محدوديت پذيرفتهايم، افزود: اما در عين حال امتيازاتي را هم به دست آورده ايم چنانکه ما در مذاکره با شش کشور قدرتمند دنيا که تمامي امکانات هستهاي جهان در آنها خلاصه مي شود و بيش از ۸۰ درصد اقتصاد دنيا را هم دارند، به توافقي رسيديم که دستاوردهاي قابل توجهي براي ما دارد.
وي ادامه داد: اگر حاصل مذاکرات لغو تحريمها، رسيدن به حق غنيسازي در داخل کشور باشد در عرصه ملي و بينالمللي بسيار مهم است . اين فعال اصلاحطلب افزود: ديپلماسي پيشرويي که دکتر ظريف و تيم مذاکره کننده در پيش گرفتند بي نظير بود اما برخي از همان لحظه اول اعلام جمع بندي مذاکرات در وين به ايجاد ياس و دلسردي در ميان مردم اقدام کردند با اين عنوان که مي خواهند ما از صنايع موشکي دست بکشيم يا آنکه به اسرار نظامي ما دست يابند يا هر لحظه و هر جا امکان بازرسي از تاسيسات ما را دارند که اينها رجز خواني دستگاه تبليغاتي آمريکايي است.
وي اظهار کرد: آنان بايد هم لابي صهيونيستي و هم کشورهاي داراي دلارهاي نفتي و هم جمهوري خواهان و کنگره و غيره را راضي کنند و به ناچار اين رجز خوانيها را مي کنند که خيلي واقعي نيست راستي چرا به جاي اعتماد به وزير خارجه خود به سخنان فلان مقام آمريکايي استناد مي کنيم.
وي خطاب به دلواپسان هم گفت: ما علاقمنديم با کمک شما، نتايج مذاکرات وين به مرحله اجرا برسد زيرا به نفع شما نيز مي باشد.
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس هشتم با اشاره به برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي و انتخابات مجلس خبرگان گفت؛ حزب مردمسالاري در خصوص انتخابات خبرگان برنامه خاصي ندارد اما براي انتخابات مجلس دهم برنامههايي را تدارک ديده است.
کواکبيان افزود: علاوه بر اين ويژگيهاي ارزشي و سطح تحصيلات کانديدا، ۳ شاخص مهم واجد شرايط قانوني بودن، مقبوليت عامه و تفکر اصلاحي از مهمترين معيارهاي حزب مردمسالاري است.
وي با اشاره به اينکه «به دنبال مجلسي هستيم که از روابط بينالملل و تعامل با جهان شناخت داشته باشند»، ادامه داد: نه مجلسي که طرح ۳ فوريتي با جعل امضا ميدهند يعني آن که آقاي ظريف مذاکرات را متوقف و به ايران بازگردد. نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: اميدوارم از اين پس نيز دولت زماني را براي توسعه سياسي داخلي گذاشته و گفتوگوهاي ملي را در بخش احزاب، اجتماعات و تشکلها، منشور حقوق شهروندي و مباحث انتخاباتي و مانند آن همانند گفتمان بينالمللي که تا حدي پيش برده به نتيجه رسانده و محقق کند.
وي با اشاره به بخشي از سخنان رئيسجمهور مبني بر اينکه سانتريفيوژهاي ما مي چرخد براي آنکه اقتصاد ما به خوبي بچرخد، افزود: بايد آثار آن درعرصه عمل، زندگي مردم و معيشت جامعه به صورت ملموس ديده شود. دبيرکل حزب مردمسالاري در پايان با بيان اينکه در اين ميان عدهاي تمايلي در به نتيجه رسيدن اين مذاکرات ندارند و حاضرند «براي يک دستمال قيصريه را به آتش بکشند»، گفت: بايد همه بدانند اين جمعبندي،دستاورد کل نظام است و نه يک دولت و يا يک جناح خاص و بايد همه دست به دست هم داده تا به مرحله اجرا برسد. گفتني است در اين همايش چهرههاي برتر اصلاحطلب خراسان رضوي از جمله مهدي عبايي، حسن رسولي خراساني،محمدصادق جوادي حصار،حسين اميني،حسين رسولي،امير اقتناعي،محسن قريب و تعدادي ديگر از فعالين سياسي عضو احزاب اصلاحطلب استان از جمله مردمسالاري، کارگزاران،مجمع روحانيون،نداي ايرانيان، اعتماد ملي، مجمع نيروهاي خط امام(ره) و اراده ملت ايران حضور داشتند.