دبيرکل حزب مردمسالاري در دومين نشست مجمع عمومي سازمان جوانان و دانشجويان اين حزب؛
دولت يازدهم بايد اشتغال جوانان تحصيلکرده را جدي بگيرد
حداقل يکچهارم مجلس دهم بايد از جوانان شايسته شکل بگيرد
دومين نشست مجمع عمومي سازمان جوانان و دانشجويان حزب مردمسالاري با هدف ايجاد فضاي مناسب براي مشارکت هرچه پررنگتر جوانان در مجلس شوراي اسلامي با حضور دکتر مصطفي کواکبيان دبيرکل حزب مردمسالاري، دکتر رضا جلالي و مهندس آرش حبيبي (اعضاي دفتر سياسي) و مهدي عباسي رئيس و اعضاي شوراي مرکزي سازمان جوانان و دانشجويان برگزار شد.
اين سازمان سال گذشته فعاليت رسمي خود را با ادغام دو شاخه جوانان و دانشجويان آغاز کرد.
طبق اساسنامه 15 نفر به عنوان منتخبان دبيرکل و مناطق هشتگانه و از هر استان 2 نماينده بايد در شوراي عمومي حضور داشته باشند. اعضاي شوراي عمومي مجموعا 69 نفر با وظايف و اختيارات: 1- تعيين سياستهاي راهبردي سازمان 2- تصويب پيشنهادات هسته مرکزي 3- تصويب همايشهاي عمومي حزب 4- انتخاب اعضاي مناطق هشتگانه هسته مرکزي ميباشند.
در اين نشست ابتدا رضا جلالي عضو هيات علمي دانشگاه آزاد سخن گفت وي با اشاره به راهگشايي آقاي روحاني در مساله هستهاي و حضور تاثيرگذار و نقشآفريني آقاي ظريف گفت: در شرايط شرجي سياست کشور اگر اين موفقيت حاصل نميشد محکوم به پذيرش جريمه جنگ توام با شکستي بوديم که آمريکا با گزينههاي روي ميز خود ما را مجبور به آن ميکرد و ايران در يک بنبستي ميافتاد که نه تنها نميتوانست نقش هژمون قدرت منطقهاي را ايفا کند بلکه دچار مشکلاتي ميشد لذا کار دکتر ظريف و تيم مذاکرهکننده، ايران را در يک پيروزي بدون جنگ قرارداد و اين مهم را به سرانجام رساند.
در ادامه آرش حبيبي جانشين ستاد انتخابات حزب مردمسالاري به تفصيل در مورد نقش جوانان در انتخابات مجلس دهم و نحوه ارتباط سازمان جوانان و دانشجويان با ستاد مرکزي حزب سخن گفت.
آنگاه دکتر مصطفي کواکبيان در سه قسمت مباحثي را مربوط به اساسنامه سازمان، انتخابات مجلس و توافق هستهاي بيان کرد.
وي گفت: هدف ما اين است به عنوان تنها حزب اصلاحطلب، که در تمامي استانها حضور فعال داريم سازمان جوانان و دانشجويان از نشاط و فعاليت بيشتري برخوردار باشد.
سازمان جوانان بايد بتواند در هر استان از افراد تاثيرگذار جوان حمايت کند اما بايد بدانيم کانديدا داشتن با نتيجه گرفتن متفاوت است ولي دوستان جوان بايد تابع عقل جمعي باشند.
دبيرکل حزب مردمسالاري در خصوص حمايت از جوانان گفت: جوانگرايي در حزب مختص به انتخابات مجلس نيست هرچند تعريف جوان در انتخابات مجلس يعني افراد بين 30 تا 40 سال. ولي جوانان از نظر ما از 18 سال تا 30 سال را در برميگيرد و تمام توجه سازمان جوانان حزب بايد به اصليترين مطالبات اين افراد باشد. نماينده مجلس هشتم با اشاره به آمار بالاي تحصيلکردههاي جوان بيکار و ناهنجاريها و مفاسدي که در اثر بيکاري در جامعه رخ ميدهد گفت: هرچند دولت يازدهم چندان توجه جدي به مقوله جوانان و جوانگرايي در دولت نداشته است؛ اما دولت تدبير و اميد بايد اشتغال جوانان تحصيلکرده را جدي بگيرد، البته جوانان تحصيلکرده ميتوانند در قالب تعاونيهاي جوانان به مساله کارآفريني و اشتغالزايي کمک کنند و سازمان جوانان حزب در اين مساله نيز ميتواند موثر باشد.
کواکبيان در پايان با اشاره به پيروزي هستهاي و قدرداني از تيم مذاکرهکننده گفت: واقعيت در بحث هستهاي اين است که پيروزي بزرگي را به دست آورديم و قدرت جمهوري اسلامي را در ديپلماسي به اثبات رسانديم البته به اين آگاه هستيم که محدوديتهايي را پذيرفته و بيمنطق هم نيست. به هر حال وقتي گفتيم قطعنامهها ورق پاره است و ما به دنبال مديريت در سطح جهان هستيم بايد به فکر عواقب آن ميبوديم البته از زماني که رهبري نرمش قهرمانانه را بيان کرد معلوم شد جهتگيريها در موضوع هستهاي تغيير پيدا کرده است امروزه قطعنامه 2231 ما را از فصل 7 منشور سازمان ملل خارج کرده و شش قطعنامه را لغو کرد، اما در خصوص برخورد مجلس، قانون اساسي طبق اصل 125 و 77 ميگويد همه معاهدات را مجلس بايد تصويب کند اما اصل 176 ميگويد سياستهاي دفاعي و امنيتي با شوراي عالي امنيت ملي است که رهبري بايد تاييد کند.
البته اگر بگوييم ما برنامه اقدام مشترک داريم يعني ما برجام را قبول کرديم نيازي به مصوبه مجلس نيست البته بهتر است مجلس هم نظر دهد اما نظر مجلس به گونهاي است که يا بايد يکجا رد کند و يا يکجا تاييد کند و يا به صورت فکتشيت ايران مواردي را مشروط نگه دارد اما بررسي بند بند آن لازم نيست.