در ابتداي اين مراسم حجتالاسلام اسماعيل اسلامي با اشاره به انتخابات 92 و پيروزي دولت تدبير و اميد گفت: با پايان دولت احمدينژاد و روي کار آمدن دولت روحاني، فضايي در کشور ايجاد شد که ميتوانيم جلسات پرشوري براي احزاب داشته باشيم.
وي با تاکيد بر اينکه در اين جلسات براي تقويت نظام اسلامي گام برميداريم گفت: بايد اين قبيل جلسات بيشتر شود تا به اهداف نظام برسيم و اين اهداف را تقويت کنيم. دبير استان گلستان حزب مردمسالاري با يادآوري اينکه در انتخابات 92 حضور پررنگي داشتيم گفت: بزرگترين وعده روحاني نتيجه دادن مذاکرات هستهاي و پايان دادن به تحريمها بود که الحمدلله با توافق هستهاي محقق ميشود.
اسلامي افزود: اکنون بقيه وعدههاي روحاني باقي مانده که اميدواريم آنها نيز مانند بقيه محقق شود. در ادامه اين مراسم علي اصغري دبير اتحاديه انجمنهاي اسلامي گلستان با تاکيد بر اينکه نظام اسلامي ايران بر 3 قوه مجريه، مقننه و قضاييه استوار است گفت: اين نظام 3 رکن دارد که شامل جمهوري اسلامي ايران ميشود.
وي گفت: اگر 3 رکن جمهوري اسلامي ايران دچار آفت شود 3 قوه دچار آسيب ميشود. اولين رکن جمهوري است و احترام به مردم که با تقويت نهادهاي مدني محقق ميشود.
اصغري گفت: دومين رکن اسلامي است که مردم ايران بر مبناي دين اسلام انقلاب کردند و متحجرين و ديدگاههاي غلط در دين اسلام جايگاهي ندارد بنابراين در نظام جمهوري بايد دين اسلام تقويت شود. وي گفت: مورد سوم ايران است که کشوري پرتلاش و پرافتخار است بنابراين وطندوستي نبايد جرم باشد به همين دليل مردم در 8 سال دفاع مقدس براي کشورشان خون دادند در اين دوران کشورمان تحقير نشد و ايران بايد بر بام سياست دنيا باشد.
وي افزود: ما به دنبال تقويت نهادهاي مدني هستيم و اگر قرار باشد مردمسالاري اتفاق بيفتد بايد به سوي حزبي شدن حرکت کنيم و لذا امروز به دنبال اين هستيم که حزب مردمسالاري جايگاه خودش را در استان گلستان به دست بياورد.
دبير اتحاديه انجمنهاي اسلامي گلستان با تاکيد بر اينکه مجمع روحانيون بايد تقويت شود گفت: اگر اين مجمع تقويت شده بود اين همه مظلوميت براي اصلاحات اتفاق نميافتاد وي با اعلام اينکه ائتلاف اصلاحطلبان را در گلستان رقم ميزنيم گفت: بايد نمايندگاني به مجلس بفرستيم که قوه مقننه قوي باشد در اين صورت دولت تدبير و اميد هم ميتواند بهتر کار کند.
اصغري با تاکيد بر اينکه در تشکلها و احزاب بايد افراد شجاع باشند گفت: افراد جسور ميتوانند از حقوق مردم دفاع کنند. اگر افراد شجاع در تشکلها نباشند و افرادي ترسو باشند وجود اينها براي حزب چيزي به غير از مزاحمت نيست. در اين صورت جلسات پشت پردهاي برگزار ميشود و فساد اقتصادي، سياسي و فرهنگي اتفاق ميافتد که در نهايت نهادهاي مدني را از گردونه خارج ميکند.
پس از آن دکتر مصطفي کواکبيان گفت: ماه ذيالقعده ماه امام رضاست زيرا اول اين ماه حضرت معصومه متولد شد، يازدهم اين ماه امام رضا متولد شد، در 23 اين ماه زيارت مخصوص امام و آخر اين ماه نيز سالروز شهادت فرزند امام رضا يعني امام جواد است.
وي افزود: امام رضا فرمودند که دوست هرکس عقل و دشمن هرکس جهل اوست و در امور سياسي هم اينطور است. هرجا که با عقلانيت کارها پيش رفته، برکات و خير آن مشهود است و هرجا که حرکت از روي احساسات و بيخردي بوده، خسارتهاي فراواني را مشاهده کردهايم.
کواکبيان با يادآوري اين که 8 سال بسيار سخت را در دوران احمدينژاد سپري کرديم گفت: بحث من فقط مربوط به مسايل اقتصادي، بحرانهاي سياسي و گسترش فساد نيست بلکه در مورد احزاب هم اين طور بود و مشکل داشتيم اما با تمام سختيها هرگز فتيله حزب مردمسالاري را پايين نکشيديم و در سختترين شرايط در اوج سالهاي پس از انتخابات 88 يک بار هم کنگره حزب را تعطيل نکرديم.
وي افزود: براي انتخابات مجلس نهم ليست انتخاباتي داريم و با انتخابات قهر نکرديم.
کواکبيان با تاکيد بر اين که سياست، منش و شعار حزب مردمسالاري حتي سالها قبل از 92 هم اعتدال و عقلانيت بوده است گفت: اقدامات افراطي از هر جناحي باشد بينتيجه خواهد بود.
وي گفت از امام موسي کاظم (ع) روايت داريم که به هشام فرمودند خداوند براي بشريت دو جور اتمام حجت کرده که يکي حجت ظاهري و ديگري حجت باطني است، حجت ظاهري همان پيامبران و حجت باطني همان عقل است بنابراين هر حکمي که عقل بکند شريعت هم همان حکم را ميکند اما عقلي که محدود به زمان، مکان يا افراد نباشد.
دبيرکل مردمسالاري با اعلام اين که حزب ما در سراسر کشور شوراي اجرايي تشکيل داده و هيچ استاني را سراغ نداريم که دفتر مردمسالاري نداشته باشد گفت: اکنون 180دفتر فرعي در سراسر کشور داريم که حکمشان را صادر کردهايم و فکر نميکنم که گستره فعاليت تشکلهاي ديگر به اندازه مردمسالاري باشد و اين البته لطف الهي است.
وي با اعلام اين که فعاليت بسياري از احزاب در 8 سال دولت احمدينژاد پايان گرفت گفت: مردمسالاري امروزه با برگزاري 13 کنگره و دهها همايش حدود 8 هزار عضو ثبت شده دارد. البته اين عدد بزرگي نيست اما در خزان فعاليتهاي سياسي است که به گستره به فعاليت مردمسالاري بايد افتخار کنيم.
کواکبيان افزود: در بحث اصلاحات واصلاحطلبي همواره به 3 اصل معتقد بوده و هستيم گفت: اول اين که اصلاحطلبي به پروسه مستمري است و مختص هيچ حزب و فردي نيست و هر کس که سوداي سامانبخشي به نابساماني هاي کشور را داشته باشد اصلاحطلب است. حتي اين فرد ميتواند جزو گروههاي اصلاحطلبان نباشد، اما هدفش اصلاحطلبي است.
دبيرکل مردمسالاري گفت: بحث دوم ما بحث نظام است. اين که کسي بگويد اصلاحطلبي از نظام اسلامي و خطوط قرمز و قانون اساسي عبور ميکند را قبول نداريم. ما ميگوئيم مشکلات بايد اصلاح شود و چون نظام را قبول داريم ميگوييم که معايب آن نيز بايد به سامان برسد.
وي گفت: سومين بحث ما اين است که بايد تغييرات اساسي انجام شود اما اين تغييرات، با مطالبات مردم سازگاري داشته باشد و در جامعيت نظام اسلامي تغييرات مردمي را رقم ميزنيم.
وي با يادآوري تلاشهايي که حزب مردمسالاري در انتخاب روحاني انجام داد گفت: اصلاحطلبان به حق ميگونيد که در پيروزي روحاني نقش داشتند و حزب مردمسالاري با وجود آن که گامهاي محکمي براي روحاني برداشت اما هرگز سهمخواهي نکرد اين در حالي است که بسياري از اعضاي حزب مردمسالاري افراد توانمندي هستند که ميشود از وجود آنان در سطوح مختلف استفاده کرد.
کواکبيان گفت: متاسفانه اکنون بسياري از مديران دولت احمدينژاد هنوز در راس کار هستند. من به وزير کشور گفتم که تغييرات فقط در سطح وزرا و استانداران بوده ولي خيلي از فرمانداران اگر هم جا به جا شدهاند از يک استان به استان ديگر رفتهاند.
اقبال محمدي در ادامه جلسه گفت: در مجلس هشتم دکتر کواکبيان با صدايي رسا از اصلاحات دفاع کرد و حرفهايي ميزد که ديگران جرات و شجاعت اظهار آن را نداشتند.
عضو شوراي مرکزي مردمسالاري ادامه داد: حزب مردمسالاري ظرفيت آن را دارد که ميداندار اصلاحات باشد و در انتخابات آينده بشترين تاثير را داشته باشد.
وي افزود: بايد رايهاي سفيد و خاکستري را در انتخابات آينده به سوي نامزدهاي مورد حمايت مردمسالاري جذب کنيم اما بايد مراقب باشيم که اگر از فردي حمايت کرديم و نماينده مجلس شد، عضو حزب مردمسالاري باقيمانده و فراکسيون حزب را تشکيل دهد.
عضو شوراي مرکزي گفت: بايد وحدت بين اهل تسنن و تشيع را فراهم کنيم و آن را استحکام بدهيم و از اهل تسنن در حزب استفاده کنيم.
در ادامه آقايان ابوالقاسم کواکبيان، محمد پازوکي از اعضاي موسس حزب و دکتر رضا جلالي و دکتر فلاح از اعضاي دفتر سياسي و مهندس آرش حبيبي جانشين ستاد انتخابات حزب و حجتالاسلام قيومي، سجاد صفاهاني، نصير بهزاد، زاهديپور، سالاري، فراغت، سيفالله عزالدين، حسين بنياردلان، محيالدين مرادي، دبيران استانهاي تهران، کرمان، خراسان رضوي، خراسانجنوبي، لرستان، البرز، سمنان، خراسانشمالي، کردستان، گزارشي از فعاليتهاي خود ارائه کردند. در پايان مهندس ميرزابابا مطهرينژاد نماينده حزب مردمسالاري در شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات گزارش مبسوطي از فعاليتهاي اين شورا ارائه داد و گفت: ما عليرغم اين که براي همه گروهها احترام قائل هستيم اما فقط از مسير شوراي هماهنگي در انتخابات مجلس دهم فعال هستيم و اگر اين شورا نتواند هدايت اصلاحطلبان در انتخابات را بر عهده گيرد ما چارهاي جز ارائه ليست مستقل نداريم.