دبیر حزم مردم سالاری خراسان رضوی:
مجلس همفکر دولت می خواهیم، نه مطیع
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۸
دبیر حزب مردمسالاری در خراسان رضوی گفت: مجلسی نمیخواهیم که مطیع دولت باشد، اما معتقدیم مجلس باید از نظر فکری همسو با دولت باشد.
دبیر حزب مردمسالاری در خراسان رضوی گفت: مجلسی نمیخواهیم که مطیع دولت باشد، اما معتقدیم مجلس باید از نظر فکری همسو با دولت باشد.
نصیر بهزاد در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه خراسان، با اشاره به عملکرد مجلس نهم و انتخابات مجلس دهم اظهار کرد: مجلس نهم مجلس یک دست است، زیرا در انتخابات آن طیفی از گروههای سیاسی تمایلی به حضور در انتخابات نداشتند و همین موجب یک دستی آنان شد.
وی ادامه داد: اما در انتخابات پیشرو اکثر گروههای سیاسی تمایل حضور دارند، وقتی گروههای مختلف سیاسی در عرصه انتخابات حضور کمرنگی داشته باشند این باعث میشود افرادی روی کار بیایند که رأی حداقلی داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه مجلسی باید روی کار بیاید که بتواند همدلی و همزبانی را بین دولت و مردم را ایجاد کند، گفت: مردم باید در انتخابات پیش رو افرادی را انتخاب کنند که بتوانند تعاملی سازندهای با دولت داشته باشند؛ چراکه دولت هر کاری که بخواهد انجام دهد به همکاری مجلس نیاز دارد، لذا مجلس باید مهمترین ویژگی آن این باشد که همراه با دولت حرکت کند و نمایندگان باید وظیفه نمایندگی خود را به نحو احسن انجام دهند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به ویژگیهای یک مجلس پویا گفت: با این که نمایندگان مجلس بیایند نظرات خود را ارائه دهند کسی مخالف نیست، نماینده باید در راستای وظیفه نمایندگی خود اظهار نظر کند، اما در مجلس نهم بحث از پویایی گذشته بود، زیرا در آن بحثها و تهدیدهایی مطرح شد که نشانی از پویایی نداشت، از طرح سه فوریتی که صادر کردند آن هم در قبال مذاکراتی که زیر نظر رهبری و شورای عالی امنیت ملی صورت میگیرد گرفته تا برخی اختلافات که نشان از زنده و پویایی مجلس نبود و مجلس پویا آن طور که آقایان تعبیر میکنند نداشتیم.
دبیر حزب مردم سالاری خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که مجلس خوب باید همسو با دولت باشد یا خیر تصریح کرد: مجلس باید همسو با دولت باشد و این همسویی به آن معنا نیست که هرچه دولت گفت عینا انجام شود، همسویی با دولت یعنی افراد معتدل و متخصص روی کار بیایند که بتوانند با سیاستهای دولت همکاری کنند، مجلس همسو یعنی مشکلات را درک کند نه آن که در اوج زمانی که به همدلی نیاز است، همدلی را از بین ببرد و اختلاف افکنی کند، مجلس قطعا باید اعلام نظر و انتقاد خود را داشته باشد و اینها پابرجا است، ما مجلسی نمیخواهیم که مطیع دولت باشد، اما معتقدیم مجلس باید از نظر فکری همسو با دولت باشد.
بهزاد با اشاره به نقش احزاب در عملکرد مجلس و اساسا میزان وابستگی یک مجلس خوب به احزاب بیان کرد: ما باید نهادینه کردن احزاب در بحث انتخابات را دنبال کنیم، در کشورهای اطراف ما مانند عراق، افغانستان و ترکیه مردم به لیستی واحد رأی میدهند که احزاب آنها را معرفی کردهاند، احزاب افرادی را گزینش میکنند و مردم میآیند به آنها رأی دهند، وقتی حزبی فردی را معرفی میکند باید پاسخگوی آن فرد باشد.
وی خاطر نشان کرد: وقتی مجلس حزبی شد، اولا باید خوراک فکری و حزبی پشت آن فرد نماینده قرار بگیرد و دوم این که مردم عملکرد آن نماینده را به کارنامه حزب اضافه کنند، در این صورت افراد خود را نیز زیر ذرهبین خواهند دید، اما چیزی که این روزها ملاک افتخار شده این است که افراد خود را مستقل معرفی میکنند، واقعا مستقل بودن به چه معناست، یعنی به این معنا که ما به مجلس میرویم و به هیچ کس پاسخگو نیستیم؟ ما معتقدیم که انتخابات باید به سوی انتخابات حزبی سوق داده شود و این خود به نهادینه شدن احزاب کمک میکند و ما در این صورت شاهد فعالیت احزاب فصلی نخواهیم بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر لزوم ورود ۳۰ درصدی جوانان و بانوان به مجلس دهم خاطرنشان کرد: در دوره قبلی حق این دو قشر از جامعه رعایت نشد، ما باید ظرفیت ۳۰ درصدی برای جوانان و زنان قرار دهیم، اما الان زنان و جوانان به سه درصد هم نمیرسند، در دوره جدید احزاب باید کمک کنند تا حداقل این ظرفیت به ۳۰ درصد افزایش یابد.