به گزارش پايگاه خبري فريادگر، دکتر مصطفي کواکبيان در همايشي که به همت کميته بانوان حزب مردمسالاري در تالار الهادي برگزار شد گفت: خدا در يک حديث قدسي وجود حضرت پيامبر اکرم و رمز و راز هستي را به وجود حضرت زهرا ميداند. خداوند به پيامبر ميفرمايد: «يـا أَحْمَدُ! لَوْلاکَ لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاکَ، وَ لَوْلا عَلِىٌّ لَما خَلَقْتُکَ، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکُما» اي پيامبر اگر تو نبودى، جهان را نمىآفريدم و اگر على نبود، تو را و اگر فاطمه نبود، من شما دو نفر را نمىآفريدم. يعني رمز و راز خلقت هستي وجود حضرت زهرا است. البته ما معتقديم که اينها واسطههاي فيضاند.
کواکبيانگفت: اسلام هيچ تفاوتي بين زن و مرد قائل نيست و اگر حتي در زمينه ارث هم اختلافي هست به اين خاطر است که زن مسئوليت در مورد معيشت ندارد. وي گفت: کميته بانوان حزب مردمسالاري به مناسبت شهادت فاطمه زهرا (س) اين همايش را برگزار کردهاند که بايد از همه تشکر و قدرداني کرد. فضا شايد به نظر برسد که انتخاباتي نيست اما بايد بدانيم که زير پوست اين شهر خبرهايي ديگر هست. ما معتقديم که 7 اسفند خبرهاي خوبي در راه است و من معتقدم که مردم با تمام توانشان به پاي صندوقهاي راي ميآيند.
کواکبيان در ادامه با توجه به اينکه اين مراسم را کميته بانوان به مناسبت شهادت فاطمه زهرا تشکيل داده است گفت: سه نکته را درباره بانوان مطرح ميکنم، معتقدم که بخشي از عدم تاثيرگذاري زنان در مسائل سياسي به خود زنان مربوط است. در اين زمينه جا دارد از خانمهايي که در عرصه سياسي و انتخاباتي شرکت ميکنند تشکر کنيم.
وي تاکيد کرد: اما اين همه ماجرا نيست، بخشي از آن هم به فرهنگ سياسي جامعه ما مربوط است که همه چيز آن بر مبناي مردسالاري شکل ميگيرد. در مجلس هشتم لايحه خانواده مطرح بود که من مخالف آن بودم و از تکهمسري آقايان حمايت کردم و گفتم در شرايط ويژه اسلام تعدد زوجات را ميپذيرد. يعني بحث اين بود که اگر ازدواج موقت بخواهد شکل بگيرد نيازي به ثبت قانوني نيست. من مخالف آن بودم که برخي از افراد، حتي يکي از خانمهاي مجلس با من مخالف بود. کواکبيان افزود: خداوند ميفرمايد که اگر نگرانيد و نميتوانيد عدالت در خانواده اجرا کنيد يک همسر برگزينيد. در اين زمينه يکي از خانمهاي مجلس هشتم به شدت به من معترض شد و گفت شما فمينيست اسلامي هستيد. گفتم در اوايل انقلاب مارکسيسم اسلاميشنيده بوديم اما فمينيست اسلامينشنيده بودم. گفت من خودم حاضرم براي همسرم به خواستگاري بروم.
وي گفت: ميخواهم بگويم که فرهنگ سياسي تا اين اندازه غالب شده است که حتي خانمهاي نماينده هم به اين صورت فکر ميکنند. البته ميدانيد لايحه خانواده تصويب نشد و هنوز دارد خاک ميخورد که اگر ما به مجلس برويم قطعا به آن خواهيم پرداخت.
دبير کل حزب مردمسالاري تاکيد کرد: سومين نکته به قوانين و مقرارت مربوط است که حتما بايد به نفع خانمها اصلاح شود. از شهيد بهشتي سوال شد که رجال سياسي که در اصل 115 قاتون اساسي آوردهايد آيا به معني جنس مردان است؟ فرمود نه به معني فعالان سياسي است که شامل زنان هم ميشود، که فعلا تصويب شده است اما بايد تصحيح شود.
وي افزود: ما در اين مدت بعد از انقلاب اسلاميهنوز يک بار هم نامزد زن براي رياست جمهوري نداشتهايم. ما نبايد ممنوعيتي ايجاد کنيم چرا که خداوند ميفرمايد: «يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَليمٌ خَبيرٌ» يعني اينکه همه شما زن و مرد به صورت مساوي آفريده شده و نزديکي افراد به خدا به ميزان تقوايشان است. در زمان آقاي خاتمي وقتي که ميخواست وزير زن معرفي کند افرادي از جامعه مدرسين به ايشان نامه نوشتند که شما حق نداريد اين کار را بکنيد و اين خلاف شرع است.
کواکبيان گفت: ميخواهم بگويم که اين فرهنگ سياسي يک سليقه است و هيچ جا شرع نگفته است که رئيسجمهور يا وزير زن نداشته باشيد. در نهايت آقاي خاتمي خانم ابتکار را به عنوان معاون خود معرفي کرد که من نميدانم چه فرقي ميان معاون رئيسجمهور و وزير است؟
وي تصريح کرد: مگر حضرت زينب نبود که شير زن صحراي کربلا شد و با آن سخنراني شجاعانه خود حاکميت آل زياد را به لرزه درآورد؟
خداوند در سوره احزاب ميگويد کساني که با خداي خود عهد بستند و تخلف نکردند و صادق بودند، عدهاي شهيد شدند و عدهاي در صف هستند. تمام مفسران ميگويند که اينها مربوط به شهداست. مگر سميه اولين شهيده اسلام نبود، پس اين رجال شامل زنان هم ميشود.
اين استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به اينکه يکي از شاگردانش که افغاني بوده است گفت: ايشان به من پز ميداد که ما دوصد تا نامزد در قندهار داريم که هيچکدام رد صلاحيت نشدهاند و همچنين نامزد زن براي رياست جمهوري داريم. اما شما هنوز رد صلاحيت ميشويد. اميدوارم که همه ما همتمان را به کار ببنديم و در اين ماه اسفند که معمولا ماه خانهتکاني است همه با هم مجلس را خانهتکاني کنيم. وي در پايان با اشاره به اينکه مکتب اسلام بين زن و مرد تفاوت قائل نميشود اما متاسفانه ما در قرن بيست و يکم شاهديم که افرادي جوري ديگر به زن نگاه ميکنند گفت: اين تفکرات داعش است وگرنه تفکر اسلام به برابري حقوق زن و مرد قائل است و حتي در جاهايي مانند ارث که ما فکر ميکنيم به نفع مرد عمل ميکند اما اينطور نيست و در واقع چون زن هيج تعهدي در تامين زندگي ندارد در اينجا هم ميبينيم که اسلام به نفع زنان حکم ميکند. پس فقط اين يک نوع تفاوت را دارد که آن هم منطقي پشت آن است. وگرنه ديگر هيچ موردي در قرآن در مورد ديه و غيره نيامده است و اينها همه فتواي فقهاست که بايد روزآمد شود و اين مسائل بايد حل شود. کواکبيان در پايان با اشاره به جملهاي که بر سردر خانه شيخ ابوالحسن خرقاني نوشته شده بود گفت: در سر در خانه او نوشته شده بود که «هر که در اين سرا در آمد نانش دهيد و از ايمانش نپرسيد، زيرا آنکسي که در درگه ايزدي به جان ارزد، حتما در درگه بوالحسن به نان ارزد.» ما امروز اين جمله را به صورت کتيبه در مقر سازمان ملل هم ميبينيم. و اين همان سخن امام علي(ع) است که به مالک فرمود؛ اي مالک اين جماعت دو دستهاند يا هم نوع تواند يا هم کيش تو. با اين احوال ما بين زن و مرد تفاوت قائل ميشويم.