دبیر حزب مردمسالاری استان همدان و عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامیواحد همدان گفت: برجام توانست علاوه بر تثبیت حقوق هستهای، ایران را از چرخه معیوبی که برخی کشورها بویژه آمریکاییها ایجاد کرده بودند، خارج کند.
جواد گیاهشناس افزود: ایران قبل از برجام در راستای رسیدن به حقوق مسلم خود در یک چرخه نامناسب و معیوبی قرار داشت به طوریکه اگر میخواست راه غنیسازی را ادامه دهد دنیا آن را با بیاعتمادی نگاه میکرد و اگر میخواست آن را متوقف کند دنیا انگ ناکارآمدی به ما میزد.
وی تاکید کرد: برجام توانست علاوه بر گسترش روابط دیپلماتیک، اعتمادسازی مناسبی را برای فعالیتهای هستهای ایران در دنیا ایجاد کند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: رژیم صهیونیستی و بعضی از افراطگرایان در درون ایالات متحده آمریکا نمیخواهند ایران از منبع تهدید واهی که آنها ایجاد کردند خارج شود چراکه این منبع تهدید چه از منظر اقتصادی و چه از منظر سیاسی برای آنها سرشار از درآمدها و سودهای بسیار زیادی است.
عضو هیات علمیگروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، برجام را یکی از مهمترین نقاط عطف در حوزه دیپلماسی ایران دانست و گفت: برجام توانست محوریت بسیاری از فعالیتهایی را که در دولت نهم و دهم اتفاق افتاده بود دچار تغییر اساسی کند.
دبیر حزب مردمسالاری استان همدان خاطرنشان کرد: دولت نهم و دهم از منظر دیپلماتیک بدون توجه به الزامات جهانی، بینالمللی، پروتکلها و زمینههای موثر فعالیتهای تخصصی دیپلماسی اقدام میکرد و رویکردهایی همچون باور نداشتن فعالیتهای نخبگان سیاسی و استفاده نکردن از مشاورههای آنان باعث شد ایران تا لبه پرتگاههای دیپلماسی پیش رود.
وی تصریح کرد: مویدهای بسیاری وجود دارد که نشان میدهد جایگاه و اهمیت ایران در حوزه دیپلماسی در آن دوران کاهش پیدا کرده بود اما دولت یازدهم با بکارگیری بسیاری از فرزندان متخصص و شایسته ایران در حوزه دیپلماسی عمومییکی از گرههای مهمی که در روابط با سایر کشورهای وجود داشت را از بین برد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: برجام دارای ابعاد بسیار گستردهای است و بعد سیاسی و روابط دیپلماتییک یکی از ابعاد مهم آن است.
گیاهشناس تصریح کرد: قبل از برجام قطعنامههای ظالمانه بسیاری وجود داشت که باعث شده بود پرونده هستهای ایران از جهت سیاسی و بینالمللی در شورای امنیت ذیل فصل هفتم قرار گیرد و ایران را از جمله کشورهایی قلمداد میکرد که برای صلح و امنیت جهانی مخاطرات بسیاری را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: برجام توانست ایران را از این قطعنامهها خارج کند و تهدید جنگ رودرو با ایران را از بین ببرد که این امر از مهمترین دستاوردهای برجام است.
عضو هیات علمیگروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامیواحد همدان در تشریح دستاوردهای اقتصادی برجام نیز گفت: منتقدان برجام، ضرر و زیانهای کشور در عرصههای اقتصادی را عنوان نمیکنند.
گیاه شناس افزود: بر اثر این ضرر و زیانها کشور به برنامه نفت در برابر غذا بازگشت و تولیدات و صادرات نفت ایران محدود شد تا جایی که ایران نتوانست جایگاه خود را در صحن اوپک بدست آورد و رقبای ایران به سرعت جای را گرفتند و کشور ضررهای بسیار زیادی را ناشی از این بیتدبیری متحمل شد.
استاد دانشگاه آزاد همدان بازگشت تولیدات ایرانی به وضعیت پیش از تحریمها را از دستاوردهای اقتصادی برجام برشمرد و ادامه داد: برجام توانست با فراهم کردن زمینههای سرمایهگذاری مطلوب در حوزههای داخلی و خارجی، ریل و محور مناسبی را برای اقتصاد کشور ایجاد کند و همه این دستاوردها محصول فضای مملو از عقلانیت، تدبیر و امیدی است که دولت یازدهم توانسته ایجاد کند.
گیاهشناس با بیان اینکه ایران امروز، ایرانی پرتوان با توان تاثیرگذاری در تحولات داخلی و منطقهای است اظهار امیدواری کرد: فضای برجام و الگوی برجام حفظ شود و از دستاوردهای آن برای رونق اقتصادی و شکوفایی هر چه بیشتر در تمام عرصهها استفاده شود