در ديدار دبيرکل، دبيران استان ها و اعضاي شوراي مرکزي حزب مردم سالاري با علما و مراجع تقليد قم مطرح شد:

نظام اسلامي، بدون تحزب به اهدافش نخواهد رسيد

دبير کل و اعضاي حزب مردم‌سالاري روز پنجشنبه به ديدار علما و مراجع تقليد رفتند و با آيات بيات زنجاني موسوي اردبيلي، يوسف صانعي، شهرستاني و مو
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۶
Share/Save/Bookmark
 
دبيرکل حزب مردم‌سالاري نيز در سخنان خود به انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي اشاره کرد و گفت: ما ۲۹۰ کرسي مجلس دهم را مي‌خواهيم. «مصطفي کواکبيان» افزود: اصلاح‌طلبان با تکيه بر احزاب درون شوراي جبهه اصلاحات جز پيروزي براي انتخابات مجلس دهم به چيز ديگري فکر نمي‌کنند.
دبير کل و اعضاي حزب مردم‌سالاري روز پنجشنبه به ديدار علما و مراجع تقليد رفتند و با آيات بيات زنجاني موسوي اردبيلي، يوسف صانعي، شهرستاني و موسوي تبريزي ديدار کردند.

در ادامه، همايش فصلي حزب برگزار شد که محوريت اصلي اين جلسه به مباحث مرتبط با نحوه برگزاري کنگره سيزدهم حزب اختصاص داشت.

دیدار با آیت الله بیات زنجانی



در ابتداي ورود اعضاي حزب مردم‌سالاري به شهر قم، ديدار با آيت‌الله بيات‌زنجاني در دستور کار قرار داشت. دکتر مصطفي کواکبيان دبير کل حزب مردم‌سالاري در اين ديدار گفت: اين چهارمين ديدار اعضاي حزب با مراجع و علماي قم است ما هر ۲ سال يک بار خدمت شما مي‌رسيم و در حوادث سخت ۸۸ که کنگره حزب برگزار شد، پيام آيت‌الله بيات راهگشا بود. البته همواره کنگره‌هاي حزب به موقع برگزار شده که به اين امر افتخار مي‌کنيم.

کواکبيان با تاکيد بر اينکه در روز نهم ربيع‌الاول و همزمان با آغاز حکومت ولي عصر خدمت شما رسيديم گفت: در تاريخ نهم بهمن سيزدهمين کنگره حزب مردم‌سالاري در تهران برگزار مي‌شود و خدمت آيات عظام رسيديم تا کسب رهنمود کنيم.

دبيرکل حزب مردم‌سالاري با اشاره به شرايط حساس داخلي و خارجي کشو‌ر بر ضرورت توجه به ديدگاه‌هاي احزاب افزود: بدون تحزب نظام اسلامي به اهدافش نخواهد رسيد وي همچنين گفت: از يک سو در داخل کشور مسايل اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي را داريم و در سياست خارجي نيز خطر داعش منطقه را تهديد مي‌کند. از سوي ديگر بحث مذاکرات هسته‌اي دغدغه ديگر ماست و مساله بعدي کاهش قيمت نفت است که به مديريت کشور ضربه مي‌زند. بنابراين تصميم گرفتيم با علما ديدار داشته باشيم.

وي افزود: آيت‌الله بيات‌زنجاني در حوزه فقه و انديشه سياسي توان قابل ملاحظه‌اي دارند و سوابق درخشاني در مجلس شوراي اسلامي که مرکز قانونگذاري کشور است، دارند و نيز در مباحث سياسي نظرات پخته‌اي دارند که اميدواريم از توان سياسي و عملي ايشان بهره بگيريم.

پس از آن آيت‌الله بيات‌زنجاني خطاب به اعضاي حزب مردم‌سالاري گفت: اول اينکه به خانه خودتان آمديد و اين دفتر مربوط به شماست و دوم اينکه مي‌خواستم از نظرات شما بيشتر استفاده کنم.

وي با اعلام اينکه مباحثي که مي‌خواهم براي شما عرضه کنم، جالب و در‌خور تعمق است گفت: همه شما را صاحب‌نظر مي‌دانم. همه اعضاي حزب مردم‌سالاري افرادي فرهيخته، صاحب تفکر و برنامه هستند.

ايشان با اعلام اينکه کتاب ۱۴ سال سياست صادقانه حزب مردم‌سالاري را که برايم فرستاده بوديد، چندين بار خواندم گفت: مجموعه عملکرد شما بسيار خوب بوده است. آقاي کواکبيان فردي علمي‌است و قبل از اينکه دبيرکل حزب باشد، عضو هيات علمي يک مرکز علمي در آموزش علمي کشور مانند دانشگاه علامه طباطبايي است.

وي با ابراز تاسف از اينکه در کشور ما کار به علما داده نمي‌شود گفت: منظور من از علما روحانيون نيست بلکه منظور من از علما اين است که در مدت ۸ سال دولت گذشته کار به متخصصان و کساني که کاربلد بودند، داده نشد و اين وضعيت اسفبار کشور ما در سال‌هاي اخير بود.

بيات‌زنجاني با اعلام اينکه علما تفسيري دارند که گاهي کارها مجاز و گاهي حقيقي است گفت: متاسفانه در بسياري از امور با روش مجازي کار مي‌کنيم و با حقايق کاري نداريم.

وي با تاکيد بر اينکه اگر کارها بر اساس حقايق بود، امروز وضعيت اخلاق و اقتصاد و بسياري موارد ديگر اينگونه نبود گفت:نمي‌خواهم گذشته‌ها را نبش قبر کنم اما در دولت گذشته کساني بر مسند کار بودند که هرگاه حرف مي‌زدند براي کشور چالش درست مي‌کردند. افرادي در آن دولت بودند که هر چند قسم خورده بودند تا از قانون دفاع کنند اما تا مي‌توانستند قانون را زير سوال مي‌بردند. از اين جهت خوشحال هستم که افرادي هم بودند که متعهدانه در برابر آن قانونگريزي‌ها مي‌ايستادند.

اين مرجع تقليد با اشاره به سوابق دبيرکل حزب مردم‌سالاري گفت: آقاي کواکبيان در مجلس خوب عمل کرد و در زمينه حمايت از قانون همواره فرد موثق و ارزشمندي بوده و هستند. بنا بر اين از خداوند مي‌خواهيم که امثال اين افراد زياد شود.

وي با تاکيد بر اينکه اينجا بايد از کساني که خودشان را وارد کار تشکيلاتي مي‌کنند تشکر کنم که کار بزرگي است گفت: قبل از اينکه بخواهم به اين جلسه بيايم دغدغه من اين بود که از چه مقوله‌اي صحبت کنم تا آنکه به يک روايت از امام صادق(ع) برخورد کردم. عده‌اي خدمت امام صادق آمدند و ايشان خطاب به آنها فرمودند وقتي مي‌خواهيد اسلام را به ديگران معرفي کنيد، اسلام محمدي(ص) و اسلام جعفري(ع) را معرفي کنيد. مبادا کاري کنيد که من و رسول خدا زير سوال برويم. امروز هم نگراني ما همين است. سوالاتي که از ما مي‌شود در مورد عملکرد گذشته انقلاب اسلامي‌است و مربوط به اسلام هم مي‌شود. بيات‌زنجاني و امثال من کسي نيستيم، بلکه مهم اين است که اسلام و آبروي اسلام و انقلاب حفظ شود.

بيات‌زنجاني با ذکر روايتي از امام صادق گفت: دونفر نزد امام صادق آمدند تا يکي از آنان مسلمان شود. پس از آنکه آن فرد به دين اسلام مشرف شد، فردي که وي را راهنمايي مي‌کرد به او گفت که نماز صبح را بخوانيم و پس از آن مشغول عبادت‌هاي ديگر شدند تا آنکه نزديک ظهر شد. سپس آن فرد به وي گفت که نماز ظهر را هم بخوانيم و پس از آن ديگر عبادت‌هايي که مي‌توانستند انجام دادند. در اين حالت روزه هم گرفته بودند. کار به نماز مغرب و عشا کشيد و خلاصه آنکه بالاخره وقت رفتن به خانه شد. اما فرد تازه مسلمان شده هنگام خداحافظي به دوستش گفت که براي هميشه خداحافظي کنيم زيرا دين شما دين آدم‌هاي بيکار است در حالي که من کار دارم و بايد هزينه‌هاي زندگي‌ام را تامين کنم. آن فرد فردا صبح هم که به در خانه دوستش رفت، او حتي در را هم به رويش باز نکرد چون آن فرد اسلام را دين سختي معرفي کرده بود که به جاي کار بايد دايم ذکر گفت و دعا کرد.

وي با ذکر خاطره‌اي گفت: اوايل انقلاب به همراه آيت‌الله‌ هاشمي‌رفسنجاني خدمت امام رسيديم و من به امام گفتم که بايد قدري در انجام دعا و کارهاي اين چنيني دقت کنيم. دعاي کميل خوب است و مردم هم دوست دارند اما با دعاي کميل که نمي‌شود شکم مردم را سير کرد. به امام گفتم که بهتر است ابتدا مشکل اقتصادي و امنيتي يعني شغل، مسکن و درآمد و ديگر نيازهاي مردم را حل کنيم پس از آن هر شب دعاي کميل بخوانيم.

بيات‌زنجاني با اشاره به جمله‌اي از امام معصوم(ع) گفت: ايشان فرمودند که نبايد حکومت مانند دوره امويان باشد. در آن دوره اداره امور بر مبناي سه محور شمشير، نگران نگه داشتن مردم که چگونه زندگي‌شان را بايد بگذرانند و سوم زور مي‌چرخيد در حالي که با اين روش نمي‌شود کشور را اداره کرد و اين اقتدار نيست.

وي با تاکيد بر اينکه من از دولت مقتدر آقاي روحاني حمايت مي‌کنم گفت: البته معنايش اين نيست که در هر صورت حمايت کنيم بلکه مردم بايد دولت را دوست داشته باشند. دولت مقتدر آن است که مردم قبولش داشته باشند.

ايشان به تشريح يک دولت خوب پرداخت و گفت: مبناي يک دولت خوب آن است که با مردم رفيق باشد، با الفت با مردم رفتار کند، به مردم شخصيت بدهد و مدارا کند و نسبت به مخالف حسن‌اخلاق داشته باشد. اگر اسلام اين گونه معرفي شود، ديگر داعش وجود نخواهد داشت.

وي با تاکيد بر اينکه نوع حاکميت‌ها داعش را به وجود آورد گفت: بايد در خودمان بررسي کنيم که اسلام را چگونه معرفي کرديم که نتيجه عکس داده است. بايد بپذيريم که کساني که در داعش هستند، جاي ديگري تحت فشار بوده‌اند و حاکميت آنجا مردم را تحقير کرد و آنها هم جايي واکنش نشان دادند.

بيات‌زنجاني با تاکيد بر اينکه ايران اسلامي‌دروغ و تحقير را تحمل نمي‌کند گفت: وقتي مردمي دروغ و تحقير را نپذيرند، از هيچکس ديگر هم نمي‌پذيرند. امام صادق(ع) مي‌فرمايند مردم را به دين اسلام راغب کنيد.

وي با تاکيد بر اينکه امام جمعه بايد امام جمع باشد گفت: متاسفانه برخي از ائمه جمعه امام تفرقه هستند. اين امام جمعه با خطبه‌هايش تفرقه به وجود مي‌آورد. من به اين افراد مي‌گويم اين چه خطبه‌اي است که ايراد مي‌کنيد؟

وي با تاکيد بر اينکه امروز جامعه ما به سياست، ملاطفت و مديريت علمي‌و همدلي نياز دارد گفت: اگر با اين مردم درست رفتار کنيم، حل‌المشکلات هستند.

وي با ذکر خاطره‌اي از شهيد رجايي گفت: ايشان تازه نخست وزير شده بود و من ميهمانش بودم. يکي از مسوولان با وي تماس گرفت که عده‌اي در آذربايجان به بانک‌ها هجوم آورده‌اند و حساب‌هايشان را خالي مي‌کنند و اگر اين روند ادامه داشته باشد، بانکها ورشکسته مي‌شوند و اقتصاد کشور به مشکل مي‌خورد. شهيد رجايي از من چاره خواست و من گفتم که بهتر است اين را با امام مطرح کند. ايشان هم به ديدار امام رفت. امام به رجايي گفته بودند چرا به من مي‌گوييد، اين را به مردم بگوييد. رجايي هم همان شب در تلويزيون ظاهر شد و به مردم گفت که اين کشور و انقلاب مربوط به خودتان است و اگر اين روند را ادامه بدهيد، کشور به مشکل مي‌خورد. ظرف ۲۴ ساعت پس از اظهارات رجايي، نه تنها مردم پول‌هايشان را بازگرداندند بلکه بيش از آنچه برداشت کرده بودند، به بانک‌ها سپردند. اينها مردم هستند.

بيات‌زنجاني با تاکيد بر اينکه اگر مردم تحقير نشوند و تکريم شوند، ظرفيت بزرگي هستند گفت: يکي از فلسفه‌هاي حزب هم تکريم مردم است. آنهايي که مي‌خواهند تحزب در اين مملکت جا نيفتد بدانند که حزب نماينده مردم است و متعالي‌ترين روش انتقال نظرات مردم است. حزب حرف مردم است.

وي تاکيد کرد: مي‌خواهم با صراحت بگويم تجربه سال‌هاي گذشته به ما نشان داده که آنچه راهگشاست، صداقت، تکريم، کمک کردن به مردم و کمک گرفتن از مردم است. در حالي که رسانه‌ها به اين مهم دقت نمي‌کنند.

ايشان مسوولان رسانه ملي را مخاطب قرار داد و گفت: بودجه رسانه ملي از دو وجه تامين مي‌شود که يکي بودجه جاري کشور که مصوب مجلس و همان بيت‌المال است و ديگري تبليغاتي است که از مردم گرفته مي‌شود. سوال من از رسانه ملي اين است که چرا بدون در نظر گرفتن خواست مردم کار مي‌کنيد؟

وي با ذکر خاطره‌اي گفت: يک روز با آيت‌الله ‌هاشمي‌رفسنجاني خدمت امام خميني رسيديم و ايشان فرمودند که چرا صداوسيما سياه و سفيد شده است؟ هر شبکه‌اي را که نگاه مي‌کنيم، يا من صحبت مي‌کنم که عمامه سياه هستم يا شما صحبت مي‌کنيد که عمامه سفيد هستيد. امام فرمودند در اين کشور کس ديگري نيست که متخصص و عالم باشد و فقط ما دو نفر هستيم؟

وي در خصوص آنهايي که دم از اعدام مي‌زند گفت: داستان‌ هابيل و قابيل را در قرآن بخوانيد. دوبرادر بودند که پدرشان پيامبر بود و مادرشان هم فاضله بود، اما يکي قاتل و ديگري صالح درآمدند. پيام اين داستان اين است که آنهايي که دنبال قتل هستند، در جهت قابيليان گام برمي‌دارند. قتل چيز خوبي نيست، اگر خوب بود خداوند در قرآن خطاب به آنهايي که مي‌خواهند قصاص کنند نمي‌فرمود که قصاص حق شماست اما بهتر است که عفو کنيد. البته قصاص حکم خداوند است و نمي‌توان در مورد آن نظر داد اما بازهم خداوند بر عفو تاکيد دارد.

بيات‌زنجاني به مسوولان گفت: روايت امام صادق در مورد مسلمان شدن آن فرد‌ و‌ گريزان شدن وي از اسلام را بخوانيد و اين روايت مبناي داوري‌هايتان، ردصلاحيت‌هايي که مي‌کنيد و تصميماتي باشد که در مورد مردم مي‌گيريد.

وي با تاکيد بر اينکه حزب صداي حلقوم جمعي است که از امر به معروف و نهي از منکر، تدارک طرح و پروژه، هشدار، منع از کارهاي بد و تشويق به کارهاي خوب و خير در مي‌آيد گفت: ما موظف هستيم از کارهاي حزبي و تشکيلاتي حمايت کنيم و از شما که اين همه در مراحل بي اعتنايي به اصل مصرح قانون اساسي، توانستيد بار حزب را به دوش بکشيد، قدرداني کنيم.

ديدار با آيت الله موسوي اردبيلي



پس از پايان اين ديدار، اعضاي حزب مردم‌سالاري به ديدار آيت‌الله موسوي‌اردبيلي رفتند. در ابتداي اين ديدار نيز دکتر مصطفي کواکبيان با اشاره به نزديک بودن سيزدهمين کنگره حزب مردم‌سالاري‌، از آيت‌الله موسوي‌اردبيلي درخواست کرد تا رهنمودي را براي اين کنگره داشته باشند.

وي خطاب به آيت‌الله موسوي‌اردبيلي گفت: بنده کار تشکيلاتي و حزبي را از زمان حضور در حزب جمهوري اسلامي از امثال شهيد بهشتي، مقام معظم رهبري و شهيد باهنر، هاشمي رفسنجاني و شما ياد گرفتم و روال صداقت را در سياست و اقتصاد و فرهنگ و جامعه در قالب کتابي تهيه کرديم که آن تقديم شما شده است.

آيت‌الله موسوي‌اردبيلي نيز با تاکيد بر اينکه حزب داري کار سختي است گفت: من تمايل داشتم در خدمت شما صحبت کنم اما به دليل مشکلات جسمي نفس کم مي‌آورم و نمي‌توانم صحبت کنم.

ديدار با آيت الله صانعي



پس از آن اعضاي شوراي مرکزي و دبيران استانهاي حزب مردم‌سالاري به ديدار آيت‌الله يوسف صانعي رفتند. دکتر کواکبيان ضمن ارائه گزارشي از مجموع فعاليت‌هاي حزب در سال گذشته گفت: شما در همه عرصه‌ها به خصوص فقه پوياي اسلامي مباحث جالب توجهي را مطرح مي‌کنيد و در بين علما مباحث را به روز و شرايط موجود مطرح مي‌کنيد. از اين بابت روزنامه «مردم‌سالاري» خود را متعهد مي‌داند که نظرات شما را منعکس کند.

کواکبيان با ابراز تاسف از اينکه امروز پس از گذشت ۳۶ سال از انقلاب اسلامي، عده‌اي نمي‌خواهند حزب در ايران فعاليت کند گفت: متاسفانه عده‌اي ضرورت حزب را درک نمي‌کنند و نمي‌خواهند احزاب فعاليت کنند و کارويژه‌هاي خودش را داشته باشد.

وي با اشاره به نظرات و ديدگاه‌هاي حزب مردم‌سالاري در انتخابات رياست جمهوري سال ۹۲ گفت: شعار ما در آن سال، کابينه اخلاق بود. زيرا بد اخلاقي‌هاي زيادي را ديده بوديم. از سوي ديگر مشکلات بسياري در عرصه سياست داخلي و خارجي داريم که اميدواريم در اين موارد از ديدگاه‌هاي شما بهره‌مند شويم.

پس از آن آيت‌الله صانعي با اشاره به اينکه عده‌اي خوب حرف مي‌زنند و عده‌اي حرف خوب مي‌زنند گفت: معلوم نيست که من بتوانم خوب حرف بزنم اما مي‌توانم حرف‌هاي خوبي بزنم.

وي با تاکيد بر اينکه تحزب يک امر اسلامي لازم است گفت: تحزب از اول هم در اسلام بوده است.

وي با يادآوري خاطره‌اي از امام گفت: به ياد دارم که در سفري با امام همراه بودم و ايشان از من خواست تا صحبتي کنم. من خدمت ايشان گفتم که طلاب قم مي‌خواهند گذرنامه بگيرند و به حوزه نجف بروند، اما به آنها گذرنامه نمي‌دهند و اين خوب است چون طلبه‌ها از ايران خارج نمي‌شوند و حوزه خالي نمي‌ماند. امام فرمودند دعواي اينها علمايي است.

اين مرجع تقليد با تاکيد بر اينکه تحزب يک امر واجب و از نظر اسلام است گفت: تحزب بايد در قالب تعامل باشد و اينکه حزبي بخواهد خود را بر ديگري حاکم کند درست نيست زيرا به حاکميت فرد به ديگران منجر مي‌شود.

وي با اعلام اينکه حزب داراي اساسنامه است گفت: معناي اساسنامه اين است که هر‌کس خواست مي‌تواند به آن عمل کند و اگر هم نخواست اجباري بر آن نيست. اما اگر عضو حزب شد، الزام دارد به همه اساسنامه توجه داشته باشد و آنرا قبول و اجرا کند.

آيت‌الله صانعي گفت: حزب هميشه در مسير خدمت به مردم و آيندگان و اطاعت از خداوند و امامت بوده حتي در مسجد هم تحزب بوده است اما اينکه عده‌اي بخواهند سليقه خودشان را به ديگران تحميل کنند، هرگز حاکم نبوده است. حتي اسلام به کسي اجازه نمي‌دهد که نظرات و تفکرات خودش را بر ديگران حاکم کند.

وي با اعلام اينکه در آيات قرآن بر اطاعت از پدر و مادر تاکيد شده است گفت: هنگامي که آنها کافر يا مشرک باشند و قرار باشد فرزندشان را به کفر دعوت کنند، قرآن مي‌فرمايد که نبايد از آنها اطاعت کرد. اما وقتي به حاکميت معصومين مي‌رسد، اطاعت از آنها واجب است و چون معصوميت دارند، نياز به قيدي ندارند.

اين مرجع تقليد با تاکيد بر اينکه امروزه مشکلات بسيار اقتصادي، سياسي و اجتماعي داريم گفت: اين مشکلات کم هم نيست. اما مقداري از آنها را دشمن به وجود آورده و مقداري را هم برخي افراد ناآگاه ما به وجود آورده‌اند.

وي افزود: ما از عواقب اين ناآگاهي‌ها اطلاع داريم اما به نقد بسنده کرديم و کاري به گذشته نداريم و اکنون به آينده توجه مي‌کنيم.

آيت‌الله صانعي با تاکيد بر اينکه مشکلات کشور بايد کم شود گفت: راهکار رفع شدن مشکلات اين است که با هم برادر باشيم. اگر قرار باشد يک حزب با حزب ديگر اختلاف سليقه داشته باشد، اشکالي ندارد و منافاتي نيست و مي‌توانند به حل مشکلات کمک کنند اما اگر قرار شد هر حزبي بر مرکب خودش سوار باشد و هر کدام حرف خودشان را بزنند، کار درستي نيست و به حل مشکلات هم کمک نمي‌شود.

وي با تاکيد بر اينکه همگان بايد به دنبال خير باشيم گفت: فرهنگ ما فرهنگ خوبي‌هاست. کتاب اشعار پروين اعتصامي‌را بخوانيد، اشعاري دارد که در باب توجه به خوبي‌هاست و بسياري از راهکارهاي خوبي را ارايه مي‌کند.

آيت الله صانعي با تاکيد بر اينکه راهکار حل مشکلات اين است که با هوا و هوس بجنگيم گفت: عمر ما تمام مي‌شود اما اعمال ما باقي مي‌ماند. افراد بايد دنبال افکار شايسته باشند و راهش اين است که با کتب خوب آشنا شويم.

وي افزود: ما موظف هستيم براي رسيدن به خير، کتاب‌هايي در رابطه با اخلاق از افراد شناخته شده را مطالعه کنيم.

وي با اعلام اينکه در روايتي نقل شده که پيامبر(ص) به اميرمومنان مي‌فرمايند نماز شب بخوان و دروغ نگو گفت: حضرت علي(ع) که اهل دروغگويي نبوده‌اند اما پيامبر(ص) با اين جمله به حضرت علي(ع) سفارش کرده که اهميت راستگويي و فاصله گرفتن از دروغ چقدر زياد است.

اين مرجع تقليد با تاکيد بر اينکه بايد خير همديگر را بخواهيم گفت: راهش اين است که کتاب‌هاي خوب مطالعه کنيم و در اجتماعات شرکت کنيم. اما امروز حضور در اجتماعات کمتر شده که دليل آن اختلافات و دوگانگي‌هاست.

وي با تاکيد بر اهميت نقش مساجد در شکل‌گيري اجتماعات گفت: وقتي مي‌گويند به مساجد برويد، براي اين است که مسلمانان در آنجا با يکديگر درد دل کنند و از مشکلات هم آگاه شوند. به همين دليل اسلام مساجد را تعريف کرده است.

وي با تاکيد بر اينکه قرار نيست فردي قدرت پيدا کند که جامعه را اداره کند گفت: فردي که قدرت پيدا مي‌کند بايد به جامعه خدمت کند. به همين دليل است که مي‌گويند يک ساعت تفکر بهتر از ۷۰ سال عبادت است. زيرا فکر و انديشه کردن مردم را اصلاح مي‌کند.

وي با تاکيد بر اينکه امروز اسلام نياز به بازنگري دارد گفت: ما نمي‌توانيم اسلام را در ديروز پيدا کنيم. البته اسلام عوض نشده است و هرگز دو دو تا غير از چهارتا نمي‌شود اما پيشرفتها و شرايط امروز فرق کرده است. اگر امروز عده‌اي بگويند زن حق ندارد از خانه بيرون بيايد، يا آنکه مي‌گويند ديه زن کمتر از مرد است و يا موارد ديگري مطرح مي‌شود، مربوط به شرايط گذشته بوده و امروزه جوابگو نيست به همين دليل تاکيد دارم اسلام نياز به بازنگري دارد.

اين مرجع تقليد با تاکيد بر اينکه اسلام براي دعوت کردن آمده و فرقي بين مسلمان و غير‌مسلمان نيست گفت: احکام اسلام قطعي است. دست دزد را بايد بريد خواه اين دزدي از اموال شيعه باشد يا اموال يک غير‌مسلمان باشد. عمل منافي عفت جرم است و فرقي بين مسلمان و غير مسلمان نيست و مجرم بايد مجازات شود.

وي با اشاره به اينکه عده‌اي تاکيد دارند ازدواج بايد بين زن و مرد مسلمان باشد و ازدواج با زن غير‌مسلمان درست نيست گفت: يک دختر و پسر مي‌خواهند زندگي سالمي را باهم در خارج از کشور شروع کنند و عده‌اي مي‌گويند نمي‌شود. در حالي که قرآن مي‌گويد ازدواج براي آرامش است و چه فرقي دارد در ايران يا خارج از کشور باشد؟ وي با ذکر خاطره‌اي از همسر سيد احمد خميني گفت: ايشان خدمت علما آمده بود و تعريف مي‌کرد که روزي با فرزندش علي به خدمت امام خميني رسيده بود. ايشان از علي پرسيده بود که اين چراغ چيست و علي پاسخ داده بود که اين خداست. امام نيز فرموده بود که خدا را شکر توانستيم معناي وحدت وجود را بفهمانيم. اين مرجع تقليد تاکيد کرد: اگر جنگ را به کشور ما تحميل نکرده بودند تا امروز اسلام را به دنيا معرفي کرده بوديم و در نتيجه آن بسياري از اختلافات در جهان از بين رفته بود.

ديدار با آيت‌الله شهرستاني



پس از آن اعضاي حزب مردم‌سالاري به ديدار آيت‌الله شهرستاني رفتند. اعضاي حزب ابتدا از موزه‌اي که در جوار دفتر قرار داشت، بازديد کردند و در ابتداي اين ديدار دکتر مصطفي کواکبيان در تشريح دلايل ديدار اعضاي حزب با آيت الله شهرستاني گفت: آقاي شهرستاني بيش از ۳۰ موسسه را در قم اداره مي‌کند. حتي برخي خبرگزاري و يک تلويزيون خارج از کشور تحت نظارت ايشان است.

دبير کل حزب مردم‌سالاري آنگاه بر نقش بي‌بديل آيت‌الله العظمي سيستاني در عراق و عقب راندن داعش جنايت کار تاکيد کرد و با اشاره به مشکلاتي که حزب مردم‌سالاري در گذشته داشته است گفت: بعد از انتخابات ۸۸ مشکلاتي بود اما مردم‌سالاري به هر حال کنگره خودش را برگزار کرد و امروز هم مسير گذشته خود را بدون هيچگونه حاشيه‌اي ادامه مي‌دهد و بر مبناي شفافيت و صداقت، پيگير امور کشور است.

در ادامه اين ديدار حجت‌الاسلام شهرستاني با تشکر از تعاريفي که کواکبيان از مديريت و عملکرد وي در قم داشته است گفت: سال‌هاي سال است که دشمنان تشيع فعاليت مستمر خود را ادامه مي‌دهند اما اوج عظمت تشيع در اين مقطع است. در گذشته در يک مقطع از تاريخ، مشروعيت به شاه طهماسب داده شد، اما اينکه فقيهي بر اداره کشور حاکم باشد، هرگز نداشته‌ايم.

وي با اعلام اينکه اگر در گذشته نخست وزير عراق شيعه مي‌شد، خوشحال مي‌شديم گفت: شيعيان در لبنان، افغانستان و جاهاي ديگر مشکل داشتند اما امروز قدرت آنان را مي‌بينيم به نوعي که در افغانستان معاون نخست وزير مسلمان شيعه داريم.

شهرستاني با يادآوري خاطره اي گفت: در سال ۷۳ هنگامي که آيت‌الله خويي براي معالجه به لندن رفته بودند از من پرسيدند که اينجا مجلسي براي عزاداري امام حسين(ع) برگزار مي‌شود و فقط يک مجلس برگزار مي‌شد اما در سال ۲۰۱۴ وقتي به لندن رفته بودم در هر کوچه و پس‌کوچه‌اي عزاداري امام حسين (ع) برگزار مي‌شد که عظمت سيطره امام حسين(ع) را ديدم.

وي با اعلام اينکه دشمن متوجه شده که شيعه تا اين اندازه در جهان حضور نداشته است گفت: اکنون که دشمنان متوجه عظمت شيعيان شده‌اند، بايد چشم باز کنيم که بهانه دست دشمن ندهيم، رفتار ما از روي آگاهي باشد و کاري نکنيم که عليه ما تحريک شوند. بايد مراقب باشيم عده‌اي به نام مذهب، عليه مذهب به مذهب آسيب نرسانند.

شهرستاني با يادآوري فتواي تاريخي آيت‌الله سيستاني عليه داعش گفت: هنگامي‌که ايشان عليه داعش فتوا دادند، عده‌اي سعي کردن اين فتوا را به جنگ سني و شيعه بکشانند و تفرقه بيندازند اما تاکيد کرديم که بايد از ايشان حمايت کنيم و شيعه مخالفتي با اهل سنت ندارد بلکه هدف ما تروريسم جهاني در لباس داعش است. وي با تاکيد بر اينکه هيچ مشکلي با اهل سنت نداريم گفت: ما با عشاير مختلف عراق که مذاهب گوناگون دارند، مشکلي نداريم و جنگ ما با سلفي‌گري، تکفيري‌ها و تروريست‌هاست. به نوعي که چند روز پيش سني‌هاي عراق ميهمان من بودند.

شهرستاني با انتقاد از رفتار رسانه‌هاي خارجي گفت: هنگامي که ۱۷۰۰ دانشجوي شيعه را سربريدند، هيچ رسانه گروهي آنرا اعلام نکرد اما به محض آنکه ۶ مسيحي و ۴ ايزدي را سربريدند، رسانه‌هاي جهاني واکنش نشان دادند و دنيا را شلوغ کردند. البته با مسيحيان و ايزدي‌ها همدرد هستيم و آنها مظلومانه کشته شدند اما چرا نسبت به کشته شدن ۱۷۰۰ مسلمان هيچ واکنشي نشان ندادند. وي با ابراز تاسف از اينکه ابزاري براي تبليغ و اطلاع رساني در مورد مشکلات مسلمانان نداريم گفت: رسانه‌هاي عربي که در اين زمينه فعاليت مي‌کنند، عليه شيعه و اسلام و به نام اسلام هستند. در حالي که بايد حرف، تحليل و خبر را از ما بشنوند، از العربيه مي‌گيرند.

شهرستاني با تاکيد بر اينکه در تبليغات و اطلاع‌رساني بسيار ضعيف هستيم گفت: چند روز پيش ميهمان ژاک شيراک بوديم و او مي‌گفت که آيت‌الله سيستاني روبري ما ايستاده اما برخوردش خوب است و حرف ما را مي‌زند. ما از صندوق راي و انتخابات مي‌گوييم و سيستاني هم همين را مي‌گويد. بنا‌بر‌اين نمي‌توانيم اتهام تروريست را به ايشان بزنيم.

وي با بيان ديدگاه امثال شيراک و اوباما در مورد عظمت شخصيت آيت‌الله سيستاني گفت: اکنون جهان عليه شيعه و اسلام تبليغات منفي دارد گفت: دشمن سعي مي‌کند ضربه خودش را بزند اما اميدواريم فتواي تاريخي آيت‌الله سيستاني کار خودش را بکند و در آينده استوارتر با دشمنان برخورد کنيم. شهرستاني با تاکيد بر اينکه همواره اختلاف نظر وجود دارد گفت: بايد هواي همديگر را داشته باشيم. چرا هميشه عليه همديگر شمشير برداشته ايم و مي‌خواهيم رقيب را ساقط کنيم و متاسفانه يا به روش فيزيکي و يا به روش آبروبري رقيب را حذف مي‌کنيم.

وي با اعلام اينکه مگر شما با فرزند، همکار يا همسرتان اختلاف نظر نداريد گفت: اين اختلاف سبب درگيري نمي‌شود. بايد بدانيم که اختلاف سليقه رحمت است و سبب پيشرفت مي‌شود اما برداشت ما از اختلاف بدترين برداشت يعني حذف طرف مقابل است. شهرستاني با تاکيد بر اينکه متاسفانه فرهنگ مشورت در بين ما غلط جا افتاده است گفت: از فلان آقا مي‌پرسيم که چرا ديگر مشورت نمي‌کنيد، پاسخ مي‌دهد که دفعه قبل به او مشورت دادم اما عمل نکرد و چون به مشورت من عمل نکرده است، ديگر بايد طرد شود. اين چه روشي است؟ در حالي که امام مي‌فرمايند مشورت تبعات خوبي دارد حتي اگر به مشورت ما عمل نکنند. وي با تاکيد بر اينکه مشورت به معناي آن است که راه‌هاي مختلفي ارايه شده است گفت: در مشورت راهي اضافه مي‌شود که تاثير خودش را مي‌گذارد بنابراين نبايد ارزش مشورت را از بين ببريم. شهرستاني مشورت را با کار حزبي مقايسه کرد و گفت: در کار حزبي مشورت مي‌شود، نظرات را ساماندهي مي‌کنيم تا به کار تشکيلاتي برسيم، اما انسان هميشه بايد افکارش را به مرحله عمل برساند.وي تاکيد کرد: کار شخصي خوب است و خيلي از کارها قائم به شخص است. اما اگر کار گروهي صورت بگيرد، تاثيراتش بسيار بيشتر و تاثيرگذار‌تر است.

پس از اين ديدار، جلسه همايش فصلي اعضاي شوراي مرکزي و دبيران استان‌هاي حزب مردم‌سالاري برگزار شد. دراين جلسه دکتر مصطفي کواکبيان به تشريح آنچه تاکنون گذشته و آنچه که مي‌بايست در سيزدهيمن کنگره حزب مردم‌سالاري صورت گيرد و يا پيگيري شود، بحث کرد و پس از آن اعضاي حاضر در جلسه نيز نقطه نظرات خود را مطرح کردند.

شايان ذکر است پس از پايان همايش جمعي از اعضاي دفتر سياسي و همچنين اعضاي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات استان قم در محل اين مجمع با آيت‌الله موسوي تبريزي دبير کل مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم ديدار و گفت‌وگو کردند.
کد مطلب: 5