دبيرکل حزب مردمسالاري در جمع دانشجويان دانشگاه صنعتي شيراز:
مجلس مقتدر هم خودش پاسخگوست و هم ساير ارکان قدرت را پاسخگو ميکند
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۴۲
مناظره بيرکل حزب مردمسالاري و نماينده دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي با جعفر قادري نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي در دانشگاه صنعتي شيراز برگزار شد
دبيرکل حزب مردمسالاري و نماينده دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي در مناظره با جعفر قادري نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي که در دانشگاه صنعتي شيراز برگزار شد، با تاکيد بر فرمايش امام راحل مبني بر اينکه مجلس در راس امور است در ابتداي سخنانش در اين مناظره اظهار داشت: بنده معتقدم که مجلس خانه ملت، مظهر اراده ملي و نماد مردمسالاري نظام جمهوري اسلامي است که ميتواند مطالبات مردم را مطرح کند.در واقع هيچ نهادي را در کشور نميبينيد که کل يک ملت در آن جمع شده باشد. همانطور که امام ميفرمود مجلس عصاره فضايل ملت است و اين يک حقيقت به شمار ميرود چرا که وقتي وارد مجلس ميشويد جمعي از سراسر کشور در آن جمع شدهاند. وي ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما وضعيت نيمه پارلماني و نيمه رياستي وجود داردکه بخشي از تصميمات در مجلس و بخشي ديگر در قوه قضاييه و مجريه اتخاذ ميشود.
دبير کل حزب مردمسالاري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به بحث استاني شدن انتخابات بيان داشت:به دلايل زيادي موافق با اين طرح هستم چرا که معتقدم با اين روش يک گام به سمت دموکراسي بيشتر بر خواهيم داشت و موجب خواهد شد نمايندگان به مباحث ملي بيش از محلي توجه نشان دهند و مسايلي مانند خريد و فروش راي در حوزههاي کوچکتر بسيار کاهش پيدا کند.
کواکبيان با تاکيد بر نقش موثر احزاب در جامعه عنوان کرد:نمايندگان منتخب مردم ميبايست پس از راهيابي به مجلس پاسخگو باشندچرا که مثلا عدهاي در زمان انتخابات و در حوزه انتخابيه خود را از جناح چپ معرفي ميکنند و شعارهاي تند چپگرايانه سر ميدهند اما وقتي که وارد مجلس ميشوند آنچنان تغيير رويه ميدهند که سخت ميتوان تشخيص داد اينها همان افراد قبلي باشند و متاسفانه پاسخگوي اين رفتار خود نيز نيستند.بهترين راهکار براي اين مساله ورود احزاب به جريان انتخابات است.چرا که فرد حزبي ملزم به پاسخگويي در خصوص روش و ديدگاههاي خود ميباشد. وي افزود:يکي از مشکلات ديگري که در حوزه مجلس وجود دارد اينست که معمولا در انتخاباتها دو سوم نمايندگان تغيير ميکنند و نمايندگان تازه وارد تا بخواهند با سازو کارها و ماده و تبصره آشنا بشوند ميبايست فعاليت خود را براي راي آوري در دور بعدي آغاز کنند که اين خود يک معضل بزرگ است و عملا وقت اين نماينده به هدر ميرود و به عقيده من ابتدا بايد مجلس نهم را آسيبشناسي کنيم و ايرادات، اشکالات و انتقادها را بيان کنيم سپس به مساله انتخابات دهم ورود کنيم.
قادري در مخالفت با استاني شدن انتخابات اذعان داشت: نظام انتخاباتي ما با مشکلاتي مواجه است و وزن راي دهندگان با همديگر يکي نيست. تمايلات قومي،قبيلهاي، محلي و مذهبي معمولا موثر است و اين خود به عنوان يک معضل مطرح است.چرا که دغدغههاي قوميتي و محلي غالب ميشود و ساير مسائل مهم به فراموشي سپرده ميشود.و اين طرح نميتواند رافع مشکلات سابق باشد.
کواکبيان در بخش ديگري از سخنان خود گفت : براي اينکه بحث مجلس دهم را داشته باشيم چند ايراد را که به نظرم ميرسد در خصوص مجلس نهم ارائه ميکنم و اصرار هم ندارم که دوستان اين ديدگاه من را بپذيرند يک سال بيشتر از زمان مجلس نهم باقي نمانده ۳ قانون بودجه تصويب شده که جناب آقاي قادري هم در کميسيون برنامه و بودجه حضور دارند سوالاتي که از ايشان و همکارانشان مطرح است اينکه نرخ اشتغال چقدر بالا رفته؟چه ميزان بيکاري را کاهش داديم و چقدر در کاهش تورم نقش داشتيم؟ رشد سرمايهگذاري و رونق اقتصادي در کشور به چه صورت بوده است؟
ممکن است بگوييد اين از وظايف دولت است اما در حقيقت مجلس بايستي اين مسير را ريلگذاري کند و آن را براي اجرا به دولت واگذار کند.
وي اضافه کرد: مهمترين دغدغه جوانان ما اشتغال است.مردم نمايندگاني انتخاب نميکنند که به خودشان برسند. بلکه نمايندگاني ميخواهند که علاج دردهاي آنان را نسخه بپيچند.که بخشي از اين انتقادات به دولت وارد است و بخشي به مجلس که مجلس چه اقداماتي درجهت رفع اين مشکلات انجام داده است؟
يک زماني دولت دهم ادعا ميکرد من سالانه دو و نيم ميليون شغل ايجاد ميکنم..ما که ميدانستيم اينها همه شعاراست .
اين نماينده سابق مجلس با اشاره به بحث يارانهها خاطر نشان کرد :در مجلس هشتم جزو مخالفان شيوه هدفمندسازي يارانهها و نحوه اجراي قانون بودم که دولت دهم ارائه کرد.و اکنون نيز انتقاداتي به اين روش دارم. مجلس فعلي حداقل دو بار در قانون آورده است که دهکهاي بالاي در آمدي را حذف کنيم و تا کنون حذف نشده و مجلس احتمالا چون نزديک انتخابات است اصراري به حذف ندارد. اما واقعا کسي که پورشهسوار ميشود و در ساختمانهاي مجلل آنچناني زندگي ميکند نيازي به يارانه ۴۵ هزار توماني دارد؟
وي با اشاره به نقش نظارتي مجلس تصريح کرد: مجلس بايد گزارشي ارائه کند که چه نظارتي بر مساله پرونده امثال بابک زنجانيها کرده است؟ چرا که بخش نظارتي مجلس ميبايست به اين قضيه و مابقي اختلاسها ورود ميکرد...
اما تنها از اقدامات مشعشعانه مجلس فعلي خبرهايي که ميرسد شامل جعل امضا و پرخاشگري به تيم مذاکره کننده، و تصويب قانوني که خود آقايان خودشان را تاييد صلاحيت کرده بودند، است. اقداماتي که در طول عمر نه مجلس سابقه نداشته اينها مسايل خارق العادهاي هستند که تنها از اين مجلس بر ميآمد.
با توجه به اينگونه آسيب شناسيها،لازم است افراد اهل افراط و تفريط اينچنيني را شناسايي کنيم و افرادي که متعهد به عقلانيت و خرد ورزي هستند را به مجلس بفرستيم و بدانيم که مجلس مقتدر و قوي هم خودش پاسخگوست و هم ارکان قدرت را پاسخگو ميکند.
نماينده مردم شيراز در مجلس در پاسخ اظهار داشت:اين بحثها را به مجلس ربط ندهيد رفتار عدهاي از افراد ارتباطي با کل مجلس ندارد. نمايندهها بسيار سرشان شلوغ است و ممکن است به دليل کمبود وقت طرحي را بدون خواندن امضا کنند. در بحث انتخابات تندروهاي چپ و راست نبايد باشند و مردم سراغ آن دسته از افرادي بروند که به دور از هياهوهاي سياسي دنبال خدمت واقعي هستند.
وي ادامه داد:مهم نيست که حتما مجلس هماهنگ با دولت داشته باشيم.
کواکبيان در ادامه مناظره عنوان کرد: قوانيني که تحول زا باشد و به صورت قانون مادر بتوان از آن ياد کرد در مجلس نهم تصويب نشده است.و از اين مجلس که به لحاظ مدارک تحصيلي مجلس متخصصتري بود هيچ قانوني که تحول اساسي در مناسبات فرهنگي،اجتماعي يا اقتصادي کشور داشته باشد مشاهده نشد.
جالب است آقاي قادري توجيه کردند که نمايندگان سرشان شلوغ است و ممکن است طرحي را نخوانده امضا کنند اين دليل بر تاييد آن طرح يا مطلب نيست... بنده ميگويم چه اصراري به امضاي اينچنيني است که طرحي را نخوانده امضا کنيد.
دولت فعلي بر آمده از راي اصلاح طلبان است و هيچ کس نميتواند منکر اين مساله باشد و راي اصلاح طلبان بود که باعث روي کار آمدن آن شد اما اين مانع نميشود که عملکرد دولت را نقد نکنيم و مدعي باشيم صد در صد کارهاي دولت مورد تاييد ما است. بنده اعتقاد ندارم که نبايد استيضاح کرد و يا سوال پرسيد چرا که اين حق قانوني مجلس است اما اينکه برخي از آقايان نماينده مواردي را براي طرح سوال يا استيضاح مطرح ميکنند به نفع مردم نيست بلکه اکثرا به دلايل شخصي صورت ميگيرد.
و اينکه آقاي قادري ميگويند مردم چون از احمدي نژاديها خوششان نميآمد به روحاني راي دادند تحليل خوبي است اما ايشان نميگويند چرا خود آقايان اصولگرايان پديده اي به وجود آوردند که مردم براي مقابله با او به کس ديگري راي ميدهند؟
دبير کل حزب مردمسالاري در ادامه تصريح کرد:نمايندگان مجلس نهم متاسفانه به جاي انجام وظايف ذاتي خود به دخالت در کار دولت روي آورده اند،مثلا همين استان فارس وقتي سوال ميکنيم چقدر فرمانداران از دولت گذشته باقي مانده اند ؟پاسخ ميدهند دخالت نمايندگان در عزل و نصبها مانع از انجام مطلوب اين مسايل ميشود که به راستي اينگونه برخوردها زيبنده مجلس و نمايندگان نيست.
ميبايست دولت مطلوب ما بر آمده از مجلس مطلوب ما باشد چرا که اگر مجلس شايسته باشد حتما دولت را پيش خواهد برد.ضمن اينکه مردم تقاضايشان اين است که علاوه بر اينکه تورم مهار شود حتما رشد اشتغال هم بالا برود. دومين بحث در خصوص تقويت ديپلماسي منطقه است که مجلس بايد حاميدولت باشد .بنده باز هم تاکيد ميکنم ما مجلس پاک ميخواهيم. مجلسي که از سعيد مرتضوي کارت هديه بگيرد نميخواهيم...مجلس وام دار نميخواهيم... رابطه مردم با مجلس بايد روز به روز بيشتر و بهتر شود.
در پايان نيز دکتر کواکبيان و دکتر قادري به سوالات دانشجويان در حوزههاي مختلف پاسخ گفتند.
لازم به ذکر است اين مناظره با دعوت انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه صنعتي شيراز برگزار شد.