ایرج رضایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک:

افزایش بی رویه عوارض منطقی نیست

شورای شهر تک صدا بودن در مدیریت شهری را قبول ندارد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۷ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۰۳
Share/Save/Bookmark
 
شورای شهر تک صدا بودن در مدیریت شهری را قبول ندارد و معتقد است که تمامی گروه ها باید در این امر مشارکت داشته باشند.
ایرج رضایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک در جلسه ویژه این کمیسیون که به منظور بررسی تعرفه عوارض سال آتی شهرداری مورخ شنبه شش دی ماه تشکیل شده بود، ضمن بیان مطلب فوق گفت: هجده سال از آخرین ابلاغ طرح جامع شهر اراک می گذرد و خوشبختانه با پیگیری های انجام شده امروز بعد از قریب به یک دهه تاخیر، طرح جدید جهت اجرا به استان ابلاغ شد. اگر چه این طرح انتظارات شورای شهر را بر آورده نکرد اما به هر سو قانون بد بسیار بهتر از نبود قانون و قفل ماندن امور شهری است.
رضایی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت مسکن در اراک، عدم ابلاغ به موقع طرح جامع جدید است. البته شورای شهر پیگیری های فراوانی را برای ریشه یابی و حل مشکلات گرانی مسکن انجام داده و در صدد اتخاذ علل و عوامل تاثیر گذار است. ایام پیش رو زمان بررسی تعرفه عوارض شهرداری برای سال 1400 می باشد، و پارلمان شهری دنبال راه حل منطقی و کارشناسانه است و تلاش می کند که مبادا این تعرفه ها غیر منطقی و بی رویه افزایش یابد.

وی افزود: برخی ازاعضای شورای شهر بر این باور هستیم که برای مشخص کردن تعرفه عوارض شهرداری باید حداقل های جامعه دیده شود لذا افزایش بی رویه عوارض منطقی نیست. از سوی دیگر نیز برخی از شهرهابرای دفترچه عوارض خود به شهرداری اراک  بعنوان الگو نگاه می کنند بابت همین صلاح نیست که نگاهی محدود  نسبت به چنین امر مهمی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر با اشاره به اینکه ۳۵٪ درآمدهای شهرداری اراک ازطریق وصول عوارض می باشد، اظهار کرد: باید مشخص شود که افزایش یا کاهش تعرفه عوارض شهرداری چه تاثیراتی بر درآمد شهرداری در پی خواهد داشت. درامدهای شهرداری به دو بخش پایدار و ناپایدار تقسیم می شود که درآمدهای حوزه شهرسازی جزو همین ناپایدارها به حساب می آید.

وی اضافه کرد: اگر دولت معتقد است که تعرفه عوارض شهرداری نباید افزایش پیدا کند باید دلایل منطقی خود را اعلام نماید.وی گفت طی چند ماهه گذشته شاهد تورم بیش از ۴۰ درصد بوده ایم و مدیران شهرداری باتوجه به همین امر اعتقاد دارند که اگر افزایشی رخ ندهد، درآمد هزینه مدیریت شهری مختل خواهدشد.

رضایی ادامه داد: ما در کمیسیون برنامه و بودجه برای بررسی تعرفه عوارض شهرداری از نمایندگان محترم دفتر شهری و امور شوراهای استانداری، نماینده گان سازندگان ساختمان، بیمه تامین اجتماعی و کارشناسان در آمد مناطق شهرداری دعوت به عمل اوردم تا هر یک با بیان نقطه نظرات خود، راه حلی را به منظور تصویب دقیق تعرفه عوارض آن هم به صورت برد برد برای تمامی طرفین ارائه دهند زیرا شورای شهر تک صدا بودن در مدیریت شهری را قبول ندارد و معتقد است که تمامی گروه ها باید در این امر مشارکت فعال و سازندهدداشته باشند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص افزایش بی رویه قیمت مسکن گفت: متاسفانه قیمت مسکن در اراک کاملا افسارگسیخته پیش میرود و این شهر را جزو سه شهر گران کشور  در سال جاری قرار داده است. یکی از اصلی ترین دلایل این افزایش قیمت، عدم توسعه شهر و اضافه نشدن اراضی جدید به محدوده شهری می باشد و عدم تولید مسکن ارزان قیمت است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر افزود: دلایل متعددی مانند  انحصار فروش شن و ماسه نیز یکی دیگر از دلایل گرانی مسکن در اراک می باشد به طوری که اگر سازندگان ساختمان به شهر دیگری مراجعه کنند و با هزینه حمل و نقل، شن و ماسه را به اراک بیاورند باز هم قیمت تمام شده ارزان تر از قیمت های موجود خواهد شد.

رضایی در پایان تاکید کرد: نرخ ارز، امور کارگری وحق بیمه  صدور پروانه،حق نظارت،حق فنی نظام مهندسی و موارد دیگری را نیز می توان جزو دلایل دیگر افزایش قیمت مسکن دانست ولی سوال اینجاست که چرا افزایش قیمت ها در اراک چندین برابر شهرهای دیگر می باشد؟ متاسفانه آنقدر ملک گران شده که با قیمت های امروز امثال من باید صد سال کار کنیم تا شاید بتوانم یک خانه محقری را خریداری کنیم.
کد مطلب: 653